1. 2

  Kan iemand de redenatie van de Japanners bevestigen (dat je in open water niet van schepen met verschillende nationaliteit mag wisselen)? Anders lijkt me dit een duidelijk gevalletje zeepiraterij, waar volgens het zeerecht militair tegen opgetreden mag worden.

 2. 3

  Wat doen die Japanners überhaupt in de Australische EEZ?! Dit is een aanval op het Gehele Gemenebest, ik zou zeggen: Margaret Thatcher ontdooien, trossen los en volle kracht vooruit!

 3. 4

  Japanese whaling is een volledig intern japanse politieke aangelegenheid.

  Inmenging van buitenaf in Japan wordt volledig genegeerd. De meeste japanse kranten berichten er niet eens over, de meeste japanners weten niet eens dat er discussie over is.

  De walvisvloot is aangegroeid door het vrijwillig tijdelijk stopzetten van commercieel vissen door de japanse visvloot en dat kan nu weer hervat worden, onder het wetenschappelijk toeziend oog van het japanse ministerie van visserij. Al die jaren wetenschappelijk onderzoek hebben dus toch een goed resultaat gebracht.

 4. 5

  Het moge dus duidelijk zijn dat de Japanse regering door haar analytische en feitelijke aanpak veel beter in staat is te beoordelen wat goed is voor de japanse vissers, de japanners en de walvissen dan de gemotionele westerlingen, die nooit op walvissen hebben gejaagd.

  En we mogen de ambtenaren van het departement danken dat zij in de afgelopen woelige jaren het hoofd koel hebben weten te houden.

 5. 6

  Als de Japanners zich zouden beperken tot het harpoeneren van walvissen in hun eigen koikarper vijvers in Kyoto en Kobe dan zou het argument van “interne aangelegenheid” nog enigszins opgaan, al kan je een volk/land altijd aanspreken op ethische gronden als ze biodiversiteit aan het vernietigen zijn. Maar hier is een situatie dat de Japanners gewoon simpelweg in Australische wateren (de EEZ) een bedreigde diersoort aan het afslachten zijn. Het is opmerkelijk dat alleen Japanse wetenschappers vinden dat de walvispopulatie zich afdoende heeft hersteld.

  Wat betreft die Japanse onwetenheid, dat vind ik een interssant punt, daar zou ik wel eens wat cijfers over willen zien. Die Japanners zijn natuurlijk ook niet gek. En misschien mag de oude media in Japan dan wel een filter op negatieve berichten aangaande de walvisvaart hebben, Japanners zelf surfen zich suf, ook buiten hun Japanse cybersfeer. Maar misschien moet iedere Europeaan die deze zomer voor het Rijksmuseum of de Toren van Pisa te horen krijgt: “YOU WANNA TAKE PICTURE OF ME?” antwoorden met een ferm: “Only if you stop whaling!!”

 6. 7

  Paul Watson met zijn Sea Shepherd is in zijn goed recht omdat walvisachtige internationaal beschermde dieren zijn.
  De Japanners waren in overtreding en in plaats van te rammen heeft Paul Watson een andere tactiek geprobeerd.
  Zelf denk ik dat rammen of anderzijds stoppen meer effect heeft, en ben benieuwd hoe Japan zich uit dit verhaal gaat praten.
  De entering was legaal en de gijzeling niet, het betreden van een schip is toegestaan als deze de internationale wetten overtreed.
  Echter het gijzelen van mensen en knevelen die een politie taak innemen is verboden.
  Gelukkig gaan de Shepherd niet in op voorwaardelijk vrij laten van hun twee mensen.
  Chantage is niet iets waar je mee moet aan komen bij Paul Watson en zijn groep.
  Wie gaat zich in dit wespen nest steken vraag ik mijzelf af, de meeste landen blijken er geen zin in te hebben tot nu toe.

 7. 8

  Japan en de meerderheid van de bevolking aldaar denkt waarschijnlijk alleen aan overleven ,de natuurrampen (orkanen ) die ze nu meemaken ,de oorlogen die ze hebben meegemaakt ,het zijn allemaal onderdelen van een evolutie geworden die een lange traditie van vechten voor hunzelf om hunzelf te zijn is geworden . Walvisjacht heeft voor Japan meer met traditie te maken als met wetenschap .

 8. 9

  Ninja’s/aikido/judo/zwaarden/orkanen/oorlog met China en een atoombom van Amerika ,ga zo maar door.Eergevoel speelt in Japan een belangrijke rol .Ze hebben meermaals nederland gewaarschuwd dat wij die GreenPeace beweging in toom moeten .Wij hebben voor het uitmoorden van walvissen getekend door op de VVD/CDA te stemmen.

 9. 10

  De beelden van die poolbeer die verdrinkt (omdat hij geen ijs meer heeft om naar toe te zwemmen) hebben ze maar van het internet afgehaald.

 10. 11

  In Europa maar vooral in Nederland mag SeaShepherd wel meer naambekendheid krijgen,ze zijn op de goede weg en ook de jeugd kan nu actief mee doen om te laten zien dat het om hun toekomst gaat en dat de politiek niet alleen moet leren luisteren,maar ook eens hun eigen wet moeten naleven!!
  Sea Shepherd vaart onder Nederlandse vlag en daar ben ik supertrots op.
  Kijk en otwerp je emailkaart en motiveer anderen er ook in,denk aan scholen ect ect.
  Op naar de miljoen!!
  http://www.domainnamesanity.com/webumake/wwwsites/www.teensagainstwhaling.com/4.html
  http://www.care2.com/c2c/group/SeaShepherd_Europe
  http://www.care2.com/c2c/group/United_Europe