Israël sloopt drie huizen, een restaurant en een slagerij in Oost-Jeruzalem

Dossier:

NIEUWS - Israëlische autoriteiten hebben dinsdag drie huizen, een restaurant en een slagerij gesloopt in het dorp Jabal al-Mukabbir in Oost-Jeruzalem. Het aantal gesloopte gebouwen en eigendommen in Oost-Jeruzalem en de Westoever komt daarmee volgens het persbureau Ma’an News voor dit jaar op op 561. Ruim 1,165 mensen werden dakloos.

De sloop vond plaats in de Farouq-buurt van het dorp. De eigenaars en bewoners kregen niet de gelegenheid hun meubels en eigendommen in veiligheid te brengen.

Khalid al-Halasa, een van de gedupeerde huiseigenaars, zei dat hij en zijn zes familieleden niet thuis waren toen hun huis van honderd vierkante meter werd verwoest. Het was juist drie maanden geleden gereed gekomen. Imad Abu Mayyala, een andere eigenaar, woonde met zeven familieleden sinds augustus in zijn nu vernielde huis dat eveneens honderd vierkante meter groot was. Ook een restaurant en een slagerij gingen tegen de vlakte.

Eigenaar Aziz Jaabis vertelde Ma’an dat zijn verlies 150,000 shekel ($38,000) bedroeg. Afgezien hiervan werd ook een huis in aanbouw van zo’n 150 vierkante meter, dat eigendom was van Ali Ruweidi, door de bulldozers vernield, terwijl tevens een muur om een stuk land werd vernield en het land zelf door door de bulldozers werd geëgaliseerd. Eigenaar hiervan was de familie Bashir.

Eén inwoner van Jabal Muqabbir slaagde erin zich de bulldozers van het lijf te houden. Na betaling van 40,000 shekels (ongeveer 8.0000 euro) had hij een gerechtelijke uitspraak verkregen die de sloop van zijn huis tegenhield dat hij drie maanden geleden had gebouwd.

Slechts 14% van het grondgebied van Oost-Jeruzalem is bestemd voor de bouw van Palestijnse huizen. Na de inname van Oost-Jeruzalem in 1967, die gepaard ging met onder meer de sloop van een hele wijk in de Oude Stad waarbij duizenden ontheemd raakten, werd de stad gigantisch uitgebreid met voormalig Palestijns gebied.

Volgens de Vereniging voor de Burgerrechten in Israël (ACRI) is een derde van dat gebied intussen onteigend voor de bouw van Joodse nederzettingen (wijken) rond de stad.

De sloop van huizen en het feit dat Palestijnen bijna nooit bouwvergunningen krijgen, hebben er sindsdien voor gezorgd dat duizenden Palestijnen naar elders zijn vertrokken.

Reacties (45)

#1 Anton

Weer zo’n voorbeeld hoe belangrijk het is dat de Palestijnen het gajes van Hamas buiten spel zetten en met de Israeliers tot een vergelijk komen over een gezamelijke toekomst..

Helaas zit dat er niet in en om het nog erger te maken wordt dat triefel van Hamas gestimuleerd door linksgekkies in de EU die terroristen als ligitieme regerging gezien.

Er gaan helaas nog vele onnodige, vooral Palestijnse, slachtoffers vallen.

 • Volgende discussie
#2 Fons

@Anton,

Ik zie niet helemaal hoe je dat voor je ziet, na bovenstaande gebeurtenissen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Zucht @1.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 IPman

Dat lijkt me zo mooi he. Alle Palestijnen krijgen een moment of clarity en slaan zichzelf op het voorhoofd. Daarna roepen ze: “Hoe hebben we zo blind kunnen zijn? Hier heb je al onze wapens en verzetshelden, pardon terroristen. We vergeven jullie al je door democratisch gekozen regeringen gesanctioneerde wandaden lieve Joden! We begrijpen nu dat het geen ordinair landjepik was maar niets anders dan zelfverdediging.” De Israëliërs zullen eindelijk vredig kunnen slapen en dan zullen ze de ene goede daad vast belonen door het teruggeven van al het land dat ze sinds 1967 zich toegeëigend hebben. Jammer dat alle linkse gekkies deze enige realistische oplossing zo hard tegenwerken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Anton

@4: Zie je wel, je kunt het!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Sasha Berkman

Zionistische schoftenstreken zijn helaas bijna dagelijkse kost.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Benach

@6: jouw gescheld ook. Was volkomen in de lijn van ieders verwachting hier. Mozes mina. Zodra jij Israël ziet staan, of de Verenigde Staten of Rechts of PVV, lijk je wel een Tourette patiënt op speed

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 zazkia

Anton, ben t volledig met je eens. Hamas is niks dan ellende. Palestijnen moeten ophouden dat te omhelzen. Een beetje een realistischer alternatief zit er voorlopig niet in. Alleen al niet omdat Israël huizen in de Westoever blijft slopen en zo gewone burgers in de armen van de gekkies drijft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 kevin

@7 ‘Zionistische schoftenstreek’ is anders een redelijk accurate omschrijving van wat de Israëliërs telkens uithalen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Benach

@9: eh nee. Is het niet. Dat het een schoftenstreek is, waar. Maar nu schuift Sas het in de schoenen van het zionisme met deze toevoeging. Als dit het zionisme is aan te rekenen, waarom vind ik dan niets in de boeken van Theodor Herzl eva hierover

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Bookie

@6
Lekker aan het generaliseren.
Aangezien je islamofobie beter kan vergelijken met antizionisme dan met antisemitisme ben je niet veel beter dan een islamofoob.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Prediker

Merk even op hoe het draadje hier ontspoort.

Ideologisch trolletje Sasha gooit er in #6 haar vaste oneliner in (‘schoftenstreek’), en daar moet Benach dan weer op reageren #7 en daar gaat iemand anders dan weer op in #9, waarop Benach zich weer geroepen voelt daar tegen in te gaan #10.

En nu komen de ellenlange semantische discussies, wedden?

Het gaat niet langer over de inhoud: hoe de Israëli’s via bouwvergunningenrestricties en moedwillig draconisch uitleggen van wet- en regelgeving een etnische zuivering plegen in Oost-Jeruzalem; en hoe ze daarmee wegkomen, waarom er geen oppositie is en wat de effecten daarvan zijn; maar het gaat vanaf #6 om gehakketak over taalgebruik.

En daarom moet je typetjes als Sasha dus helemaal niet vrij in de reaguurpanelen laten spelen; die kliederen de hele boel alleen maar onder met hun uitbraakselen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 gbh

@9: Inderdaad een schoftenstreek. Merkwaardige is dat een andere land ook op grote schaal dit soort schoftenstreken uithaalt, collectieve straffen uitvoert en dat dan een gedeelte van diegenen die het met grote woorden hebben over Zionistische schoftenstreken opeens het regiem dat daarvoor verantwoordelijk is binnenhaalt als grote anti-westerse held. Leg dat maar eens uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Henk van S tot S

Via een van mijn grootmoeders stroomt er ergens nog wat joods bloed door mijn aderen.
De, waarschijnlijk daardoor, “ingebakken” sympathie met staat Israël is inmiddels echter wel verdwenen.

Heden ten dage is ISraël hard bezig IS te beconcurreren ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 IPman

@12: True, maar vergeet niet de nr 1 troll. Dit draadje was al af na de eerste comment.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 dante

Klinkt misschien pessimistisch maar ik zie daar nog heel lang geen vrede komen. Enerzijds Israel die bezig is met een “joodse reinheidspolitiek” en anderszijds de Palestijnen die, mede in stand gehouden door westerse dromers, nog steeds niet beseffen dat ze de zwakkere partij zijn en verzet alleen averechts werkt. Zou beter zijn als de Palestijnen niet overgesubsidieerd werden door de westerse wereld, alsook Israel. Zou realpolitiek bevorderen.
Zou het kunnen dat we hier mede zien wat er gebeurd als er te veel mensen in een te klein gebied zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Praedinius

@1: Zo is dat. Het is te hopen dat nu eindelijk Hamas eens toegeeft dat ze smerig zijn omdat ze weigeren hun land wat ze al meer dan 5000 jaar bezet houden aan de Joden terug te geven. Het is zo te hopen dat de joden eens een keer niet doen wat god hen heeft bevolen, namelijk het uitroeien van de oorspronkelijke bevolking op een langzame manier te doen, opdat men geen last krijgt van roofdieren maar gewoon in een keer alle Palestijen uit te roeien. Dan pas kan er vrede zijn op aarde en in de mensheid een welbehagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Praedinius

@8: Ik neem aan dat je vind dat de Palestijnen gewoon al hun land aan de lieve joden teruggeven zoals dat ook wettelijk is geregeld volgens de Joodse wet uit 1950 die bepaald dat joden op basis van de Wet op terugkeer altijd mensen hun land mogen afpakken omdat hun voorouders dat 3500 jaar geleden ook mochten doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Praedinius

@12: Het is inderdaad een feit dat nog steeds mensen die 60 jaar geleden uit Israël zijn gevlucht menen dat ze recht hebben op het land. Maar liefst 700.000 van die verachtelijke minderwaardige mensen zijn gevlucht destijds. En weet je wat zo gemeen was? Toen ze gevlucht waren kwamen de joden in een totaal verwaarloosd land aan. De steden hadden al honderden jaren geen onderhoud gehad. Pas toen die 700.000 mensen waren opgerot kon er eindelijk een begin worden gemaakt aan de wederopbouw.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Praedinius

@12: Prediker jij bent gewoon een racist. Een zeer fout ventje die vroeger mijn joodse voorouders hebben vervolgd en nu m’n islamitische familie wil vervolgen omdat je nu eenmaal de behoefte aan hebt om mensen te vervolgen. Of is gebleken dat de moslims eeuwenlang de joden hebben vervolg? En merk jij dagelijks de terreur door moslims die je dwingen te doen wat jij van hen eist namelijk onderdanig te zijn? Jullie soort mensen behoren tot de meest minderwaardige soort. Jullie zijn dat al eeuwenlang geweest. Of durf jij beweren dat jullie racisme een zegen is geweest?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Benach

En het ontspoort dankzij mafklapper Praedinius nog verder. Het zou zeer wenselijk zijn als jij je projecties voor je laat.

Prediker doet geen racistische uitingen en laat in de verste verte geen behoefte aan het vervolgen van wie dan ook. De grove beschuldigingen van racisme trek je maar heel snel in.

Vooral ook ophouden met voor anderen standpunten toe te schrijven. De standpunten die jij Zazkia toeschrijft, beweert ze niet.

Gewoon lijp die Praedinius. Totale mafklapper.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Praedinius

@21: Jij en anderen behoren tot de racistische en meest discriminerende volksdeel. Jullie zijn het meest schuldig aan talloze moorden. Ik weet dat jullie van mening zijn dat jullie het recht hebben om mensen te vermoorden of te discrimineren als ze weigeren toe te geven minderwaardig te zijn. Als ze heel expliciet volgens hun geloof, vrijheid van godsdienst kennen en een verbod op discriminatie. Dat ze al honderden jaren eerder jullie soort mensen veroordelen door jullie discriminatie en vervolging van joden.
Of wil je beweren dat jullie soort je er niet schuldig aan hebben gemaakt? Heb jij ontdekt dat de moslims dat hebben gedaan? En toen de Arabische landen de joden opvingen toen ze door jullie soort werden vervolgd, deden ze dat vast om te proberen de joden te islamiseren.
Lafaardjes! Het meest minderwaardige soort mensen dat ooit heeft bestaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Benach

Okee mafklapper. Aan jou dan: toon mij ook maar één racistische of discriminerende opmerking van mij dan op dit blog. Ik daag je uit die te vinden. Weet je die niet te vinden binnen een dag, dan dien ik persoonlijk een klacht tegen je in vanwege trollgedrag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Sigi

Gelukkig is kerst al weer een paar dagen voorbij en hoeven we niet meer te doen alsof we vrede op aarde nastreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Sigi

Ondertussen:
Palestina treedt toe tot het Internationaal Strafhof

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Inne

@25: Dus toch gelukt. Mooi!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Inne

@23: Als je alles waar je moslim of islam gebruikt vervangt door jood of jodendom zul je wel merken hoe racistisch je bezig bent. Of de joden zullen je ervan beschuldigen (antisemitisme o.i.d.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Inne

@16: De Palestijnen is hun land afgepakt. Dus je mag ze nooit in de steek laten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Anton

@28: Welk land? Afgezien van een artifact van de VN heeft er nooit een Palestijnse staat bestaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Inne

@29: Hoe kan het dan dat er steeds onderhandelingen zijn over de “teruggave” van het gebied?
Hoe kan het dat tussen 1900 en 1945 steeds wordt gesproken over Palestina als Brits mandaatgebied? Hoe kan het dat in mijn trouwbijbel een kaart staat waar duidelijk Palestina in genoemd wordt als het land van Mozes en z’n volk na de exodus?
Wie woonden er in 1945 in het land wat nu Israël heet?
Als Wilders het niet verbiedt te lezen wat staat dan hier? http://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina_%28staat%29#Naam

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Inne

@25: Het maakt overigens voor zowel Israël en de VS niets uit. Ze erkennen het strafhof niet dus kunnen ze nooit bestraft worden voor oorlogsmisdaden. Gelukkig maar voor ze. Anders zouden ze minstens 1000 maal levenslang hebben gekregen met aftrek van voorarrest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Dante

@28 Dat bedoel ik nu. Zelf zie ik het meest in een Palestijns protectoraat. Zelfstandig maar voor haar veiligheid aangewezen op Israel. Echter Israel of je het nu leuk vind of niet is nu eenmaal de sterkste partij en meestal bepaald de sterkste partij de vredesvoorwaarden. In dat opzicht kan Israel als zeer humaan gezien worden overigens. Vanwege alle bemoeienissen van mensen in het westen is dat proces zeer verstoord geraakt. Het geeft de Palestijnen de illusie dat ze met geweld iets kunnen afdwingen. Als ze die illusie niet hadden gehad denk ik dat er al vrede was geweest. Misschien niet met een volledig onafhankelijk Palestina, maar wel een veilig land en stukken beter om in te leven dan welk Arabisch land ook. Ondanks zeker bedenkelijke zaken is Israel zo slecht nog niet.

Overigens komt de naam Palestina uit de periode dat de Romeinen de baas waren in dat gebied. In dat opzicht vind ik spreken van bezet land dan ook lastig. In mijn ogen hebben beide partijen niets te claimen maar elkaar te respecteren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Sasha Berkman

@12: ja hoor prediker, ik laat dit draadje ontsporen, niet anton of de hasbararist Benach. israël is een schurkenstaat en zionisme is net als het Nationaal Socialisme een vorm van fascisme geworden of jij dat nu leuk vindt if niet. Ik zie het als uiterst belangrijk om die feiten te benoemen.
Je kunt me schofferen zoveel als je wilt maar feit is dat veruit het grootste deel van de mensheid het met mij eens is in deze.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Sasha Berkman

@13: je moet mij geen uitspraken in de mond leggen die ik niet gedaan heb. Overigens begrijp ik dat jij beide schoftenstreken veroordeeld en walgt van de fascistische daders?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Prediker

Ik zie het als uiterst belangrijk om die feiten te benoemen.

@33 Ha, maar zo kom je daar niet mee weg: feiten zijn standen van zaken in de werkelijkheid. Zoals dat Jupiter vier ringen heeft en dat de huidige Paus een Argentijn is.

Een term als ‘schoftenstreek’ is echter een waardeoordeel, net als jouw gebruik van de term ‘fascisme’; een gebruik dat niet stoelt op een politiek-filosofische analyse van het historische fascisme, maar veel meer weg heeft van hoe krakers dat woord in de jaren tachtig inzetten om op de politie te schelden: ‘stelletje fascisten!’

Maar laten we aannemen dat je gelijk hebt, en dat dit weer een fraai voorbeeld is van de zoveelste zionistische schoftenstreek en dat de Israëlische Knesset, de regering en het leger uit een stelletje zionistische fascisten bestaat. En dan herhalen we dat duizend keer.

En dan? Wat zijn we dan precies wijzer geworden? Wat weten we dan bij herhaling nummer 999 dat we niet al bij herhaling nummer 23 wisten? ‘Fascisten!’ ‘Schoftenstreek!’ ‘Schurkenstaat!’ ‘Nazi’s!’ (rewind & repeat).

Zeg nou zelf: dat gescheld van jou vereist toch geen enkele intelligentie? Het vergt geen enkele analyse (je hebt je mening immers al klaar), en het levert dan ook geen nieuwe inzichten op.

Terwijl er zogezegd tal van vragen te stellen zijn over dat bulldozer- en vergunningenbeleid, die wel nieuwe inzichten kunnen opleveren en die ook daadwerkelijk inhoudelijk en on-topic zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Sasha Berkman

@35: ik ga gedeeltelijk op je in. Wat je dan hopelijk krijgt is dat meer mensen afstand nemen van die, internationaal talloze malen veroordeelde, schurkenstaat. Hopelijk komen mensen tot inzicht dat dat land geen enkele sympathie verdient, in tegendeel dat sancties zoals bv tegen Rusland ook tegen dat land gerechtvaardigd zijn.
Verder nog een fijne avond.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 stoethaspel

@35

Tatsache en Sachverhalt behandelen in een reactie: Je kon 2015 slechter beginnen…

Overigens gelden je opmerkingen over dat repetatieve karakter voor wel meer discussies.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Prediker

@36 Dat is op zich een nobel streven, maar ik vrees dat je jezelf een rad voor ogen draait als je denkt dat je, door maar zo vaak mogelijk op Israël te schelden, ook maar iemand overtuigt dat het zionisme niet deugt.

Mensen raakten ook niet overtuigd dat Zuid-Afrika een fout land was doordat activisten dat land heel hard en vaak voor ‘schoftenstaat’ en ‘nazi’s’ uitscholden, maar doordat de media informeerden over de onderdrukking van Zwarte Afrikanen in al haar gruwelen.

En niemand raakt overtuigd dat de Amerikanen een litanie van oorlogsmisdrijven in Vietnam en Cambodja begaan doordat een demonstrant rondloopt met een spandoek “Johnson Moordenaar!” In tegendeel, zoiets komt op buitenstaanders zelfs potsierlijk-overdreven over. Als je wilt overtuigen dat Johnson een Moordenaar is, zul je moeten beschrijven welke gruwelen de Amerikanen daar uithaalden en moeten beargumenteren waarom die oorlog onnodig, onrechtvaardig en illegaal was.

Een bekende uitdrukking in dat verband is: ‘Show, don’t tell.’ Als je mensen wilt overtuigen dat Israël een schurkenstaat is, dan moet je niet voortdurend roepen dat Israël een schurkenstaat is, maar laten zien op welke verborgen en minder verborgen manieren Israël de Palestijnen onderdrukt en marginaliseert. Show, don’t tell.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Tinbergen

Ach Prediker. U bedoelt het misschien nog goed. (Laten we 2015 vredigheid nastreven.) Helaas vertoont uw redering toch majeure inconsistenties.
U gelooft toch zelf niet dat op het moment dat media opeens anders berichtten over SA – dat de media opeens werkelijk zo begaan waren geworden met mensenrechten, o.i.d.?

Er is niet nagelaten enorme consolidaties in de mijnbouw haastig door te drukken – ook een vorm van een coup, een economische VOC-plunder. Enorme landerijen kwamen in andere handen. Apartheid nam niet noemenswaardig af. Blanke boeren zijn in grote aantallen vermoord. Alleen sindsdien schrijven de media over al dat niet meer. U snapt het wel; of niet?

Ik kan u uit ervaring vertellen dat waar ter wereld ik voor professionele redenen ook in oorlogsgebieden verzeild raakte; de werkelijkheid ter plaatse nooit overeenkwam met de propaganda die wij hier voor waar aannemen.

Wat media hier ‘showen’ – waarvoor u pleit – is feitelijk vaak gefabriceerd foto en videomateriaal. Het dient om bepaalde beeldvorming te bewerkstelligen. U bent kennelijk een argeloze ‘nieuws’consument.
Zo is bv. de gruwelpraktijk door Saddam Hussein in Kuweit – baby’s uit couveuses sleuren – ontmaskerd als fabricage, door PR-firma Hill & Knowlton. Die fabriceren zgn. ‘video press releases’, die de NPO blindelings doorgeeft.

9/11 en MH17 – zijn volgens hetzelfde scenario verlopen. (fascisten als Timmermans, v. Balen en Verhofstad – stonden te dansen met de wolven; de bruikbare idioten; u diskwalificeert uw oordeelsvermogen te suggereren dat fascisme anno nu niet actueel is, minder erg dan begin vorige eeuw – dezelfde globalisten/wereldleiders trekken nóg aan de touwtjes.

Zeg oorlog – denk aan Hill & Knowlton!
Idd, 1 websearch en bingo: die fascisten zijn direct vol op de Ukraïne gedoken – nog voor MH17 door Kiev-CIA werd neergehaald; zoveel is al wel duidelijk.
Het was duidelijk gepland: wanneer, waar er wat zou gebeuren.
(Al die zgn. ‘ongelukken’ met lijntoestellen – Northwoods, 9/11, MH370, Lockerbie; regering Polen boven de Ukraïne, etc..)

Beeldvorming, brainwashing; nou, daar weet de zionistische propaganda heel goed raad mee. Die beheersen dat vak!
http://www.haaretz.com/news/disinformation-secrecy-and-lies-how-the-gaza-offensive-came-about-1.260347
Zion-VS blokkeert wederom alsnog het mogelijk maken van de 2-staten oplossing:
http://sputniknews.com/politics/20141231/1016414501.html
http://www.sott.net/article/282600-Brainwash-update-How-Israel-uses-Twitter-Facebook-Tinder-to-legitimize-murder
http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israel-student-union-sets-war-room-sell-gaza-massacre-facebook

Gordon Thomas’ boek over de Mossad, Gideon’s Spies, naar een Mossad agent gestationeerd in London, die in Lockerbie opdook in de ochtend na de crash. ->
Bovendien, de idée dat Libië er achter zat, schrijft Howe, lijkt door Israël te zijn rondgestrooid. Weer citeert hij Thomas, die zegt dat een bron bij LAP, Mossad’s psychological warfare unit,->

Shalom, Leven en laten leven.

Krantenmagnaat Randalph Herst zei eens (tegen Witte Huis Defensie specialisten): “leveren jullie de plaatjes, wij leveren de verhalen”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Pineaux

@39:
Ik ben het met je eens dat de media vaak onder 1 hoedje met grote belanghebbenden zit, maar bij jouw wordt het eerder een alu-hoedje van het formaat: rotterdam centraal station.

toch deel ik je skepsis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Prediker

Helaas vertoont uw redering toch majeure inconsistenties.

@39 De media deugen niet, en dus werkt schelden ineens wél en laten zien dat en hoe hele bevolkingsgroepen structureel onderdrukt worden niet? Zoiets?

Of gebruikte je mijn argument gewoon als springplank om een anti-‘Main Stream Media’ riedeltje af te steken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Benach

@39: Jaja, want sputniknews is wel objectief. Enige jammere is dat de Russische staat eigenaar is van dat persbureau en dus zeer objectief, kuch.
Evenzo is sott.net gewoon een truther-website, ook weer zo serieus te nemen en is electronicintifada.net het spiegelbeeld van wat jij hasbara verwijt. Kortom, jouw bronnen hebben stuk voor stuk hun eigen objectieve agenda. Kuch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Krekel

@42:

Jaja, want sputniknews is wel objectief.

In het verleden heeft hij nog wel foutere, aluhoedjes- of regelrecht antisemitische en holocaustontkennende sites aangehaald. (o.a. VeteransToday (hier) en Henry Makow (hier).)

Gewoon compleet negeren lijkt me het beste.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Benach

Dank voor de tip.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Sasha Berkman

@42: electronicintifada.net het spiegelbeeld van wat jij hasbara verwijt

Ja goeie website. Ik herinner me van jouw dat je Hasbara Downplayde idd

mocht je iets aantreffen op die site dat niet klopt horen we het wel van jouw toch?

http://electronicintifada.net/

 • Vorige discussie