1. 3

  Prominente sites die blogger zijn voorgegaan zijn:
  – Youtube.com, vanwege filmpjes die Ataturk beledigen.
  – Richarddawkins.net, vanwege een kritische recensie van een boek van een pseudo-wetenschapper. http://www.richarddawkins.net/article,2833,UPDATED-Venomous-Snakes-Slippery-Eels-and-Harun-Yahya,Richard-Dawkins en http://www.richarddawkins.net/article,3239,UPDATED-Richard-Dawkins-on-Harun-Yahyas-Atlas-of-Creation,Richard-Dawkins-Council-of-Ex-Muslims-of-Britain.

  De internetallergie is helaas een zwak onderdeel van het bestuurlijke systeem van Turkije.

 2. 4

  Als iemand nou gewoon een keer naar het EHRM stapt met zo’n zaak dan verklaart het EHRM dat stukje wetgeving onverbindend en dan zijn we ook voor altijd af van het gezeik dat dat oplevert & de problemen die dat oplevert voor de toetreding van Turkije.

 3. 5

  Ik ben op dit moment in Turkije en krijg op de blogspot sites deze mededling:

  —Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

  T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

  Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.——-

  Overigens kan ik ook mijn in NL gehoste site niet bereiken. Bij navraag krig ik van de hosting service het volgende bericht:

  —-Vanaf deze zomer blokkeert ons netwerk binnenkomende verbindingen vanuit de serviceprovider TTNet in Turkije. Dit houdt verband met aanhoudende aanvallen, Denial of Service (DoS)-attacks, Joomla hacks, defaces en spamruns richting onze klanten. Wij betreuren het feit dat deze provider ogenschijnlijk niets onderneemt tegen misbruik van Internetaansluitingen en hebben derhalve geen andere keuze gehad dan het blokkeren van deze IP reeksen.

  We drukken u op het hart dat dit een weloverwogen beslissing is geweest welke als hoofddoel dient het beschermen van onze klanten en de bijbehorende websites. Wanneer er een beleidswijziging plaatsvindt bij TTNet die aantoonbaar minder Internetmisbruik met zich meebrengt, zullen wij de blokkade heroverwegen; de veiligheid van onze servers en daarmee onze klanten staat hierbij echter voorop.

  Deze maatregel is dan ook juist bedoeld om uw website te beschermen tegen misbruik van derden. U kunt mogelijk wel via een andere provider verbinding maken met de server.——–

  Ik kan me hier wel iets bij voorstellen maar wellicht moet ik toch maar een andere hosting service nemen, temeer omdat dit de gebruikers niet tevoren gemeld is en censuur gewoon censuur blijft…