1. 1

  Ah ja… we gaan bij iedereen eens even lekker flink sleutelen in de meterkast. Kost wat maar dan heb je ook wat? Nee! Dat ding is zo dom als wat, zeer beperkte functionaliteit. En in plaats van dat we nou even nadenken en het ‘brein’ van zo’n slimme meter modulair tov het mechanische meetgedeelte maken zodat het over 15 jaar niet volledig veroudert is… Maar nee enige visie daar hebben we met z’n alleen geen last van.

  …Frustratie van een techneut die nu al zie aankomen wat voor een fiasco het gaat worden hiero…

  Probleem is dat de energiebedrijven op dit moment bepaalde voordelen zien in die meter, en meer dan dat stoppen ze er ook niet in. Maar niemand, ook zei niet, weet wat de mogelijkheden zullen zijn. Denk dat ook zij zich straks gaan beseffen dat dit weggegooid geld was.

 2. 2

  Even m’n post afmaken. Aanpastijd was verstreken vandaar ook de kromme zinnen aan het eind van de vorige post.

  Probleem is dat het niet te voorspellen is wat er allemaal voor toepassingen zijn met een slimme meter in de toekomst. Ook voor energiebedrijven, zij kijken echter niet verder dan hun neus lang is en willen de meter vooral zo simpel mogelijk houden om problemen te vermijden. Ik denk dus echter dat dit, ook voor de energiebedrijven, een typisch gevalletje goedkoop is duurkoop gaat worden.

 3. 6

  @Kalief Niet mijn schuld. Ze passen hun teksten gewoon te vaak aan.
  Er stond dat de stemming over de twee wetsvoorstellen aangaande de energiemarkt op verzoek van de PvdA uitgesteld was en dat er nu eerst volgende week een behandeling in de derde termijn is. (Op zich al ongebruikelijk).

 4. 8

  Als zo’n “slimme meter” nou bijdehander blijkt te zijn als Ik de Gebruiker he (waar ik bij voorbaat al van lig te gruwelen)…is er dan gegronde reden om ongerust te worden en kan ik dan ergens hulp en opvang krijgen?