1. 1

  Co2 beheersing begint langzamerhand hysterische trekjes te vertonen. Aan de ander kant kun je de Pseudo-nitzschia ook gewoon kapotnuken.

 2. 2

  Hoe heette die film nou toch ook alweer waarin aliens allerlei industrieen opzetten om CO2 te produceren, omdat de huidige aarde net een tikkie te koud voor ze was?

  Dat idee krijg ik bij dit linkje. En bij Prrt.

 3. 5

  Dit zijn experimenten bij uitstek waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien, aangezien we net beginnen te krabben aan dat wat er te weten valt.

 4. 6

  Ik ben groot voorstander van geo-engineering. Het kan het leven op aarde aanzienlijk verbeteren, en ons later helpen bij het bewoonbaar maken van andere planeten.

  Vanwege de risico’s vind ik echter wel dat we elk geo-engineeringsexperiment eerst even moeten testen op een reserve-aarde. Gewoon, voor de zekerheid.

 5. 9

  Beetje raar verhaal toch: Als ik het goed begrijp zou het gaan om ijzerpoeder (Fe°), dat zou door een oxidatiereactie verzuring van het zeewater veroorzaken. Ik weet niet of we een Eh-pH shift van het water kunnen gebruiken.

  Daarnaast, welke hoeveelheden ijzer zouden in zee moeten worden gedumpt? Welke gevolgen heeft dit voor de turbiditeit en dus lichtopname van biomassa in het zeewater? Welke kosten zijn er verbonden aan het produceren van metallisch ijzer, en in die zin, zijn er niet goedkopere alternatieven te bedenken?