Het Rechtse Pretpark

Vandaag op de Internets: het begon met een tweet van Halsema over “het rechtse pretpark” waar naartoe we opweg zouden zijn. Vervolgens reaguurde Anton dat hij liever in een rechts pretpark zat dan een “links strafkamp”. Waarop Brynnar een schets gaf van “het rechtse pretpark”:


Dat rechtse pretpark heeft bij opening al een vergevorderd achterstallig onderhoud, en daar zal weinig verandering in komen, wegens aangekondigde bezuinigingen. De achtbaan staat al op instorten, de schroeven in de draaimolens zijn van goedkoop ijzer en het spookhuis bevat louter spinrag. De entreeprijs is echter fenomenaal hoog. De directeur heeft echter al wel goed geboerd en kan voorlopig in zijn miljoenenvilla blijven wonen, dankzij de overheidssubsidie (HRA) die hij daarvoor ontvangt, waarmee hij zijn tuinman, zijn huishoudster, zijn vakanties op de Malediven en Aruba en zijn wagenpark kan betalen. Maar het rechtse pretpark gaat draaien. En het gaat draaien op energie opgewekt uit de naastgelegen kerncentrale en de stinkende kolencentrale aan de overkant van de straat. De klanten staan ervoor in de file op de 5-baans snelweg, snakkend naar frisse lucht. (Brynnar)

 1. 3

  Geheel offtop:

  Weet U dames Heeren ook..ik kan mij niet onttrekken aan het gevoel dat “onze.. de uwe en de mijne” niche aan het verkrampen is. voorspelbare dingen en voorspelbare reacties..door een inkrimpende horde reaguurders..klimaat..tig respons..islam..tig respons..andere belangwekkende zaken zoals kunst, magertjes..”waar moet dat heen waar moet dat gaan”??

  ps: fijne plek hoor 1:1 response, spuugt tussen twee vingers..maar toch hè..ik mis iets.

  pps: niet boos worden posters, ik waardeer uw inspanningen bijzonder en leer er ook van, ondanks de onbetalijkheden van enkele reaguurders..eindelijk leer ik eens wat.

 2. 5

  @larie: ik weet niet of de reaguurderspoel kleiner wordt. Ik heb wel het idee dat ik bepaalde oudgedienden niet meer zie, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo heel rouwig om.

  Maar inderdaad, d’r is zoiets als ‘teveel wilders, te vaak dezelfde klassieke links-rechts loopgravendiscussies.’ Waarbij ik dan wel het gevoel krijg dat met name de ‘rechtse’ reaguurders maar een wijsje kunnen spelen.

 3. 7

  @larie, jouw probleem is terug te brengen tot: je weet gewoon te veel
  Omgedraaid, waar zou jij het graag met de kudde over hebben?

  Ik vind het wel weer geinig dat een reactie een post wordt …

 4. 8

  @jb: Bezint eer ge begint. Voor je het weet krijg je eindeloze zeikdiscussies over de moderatie, en daar zijn genoeg blogs en fora aan ten onder gegaan, want op een gegeven moment trekt de bloghouder dan gewoon de stekker d’r uit bij de zoveelste persoonlijke aanval.

 5. 9

  @DJ..(na vele reacties ge-edit te hebben) over de dingen die jou en mij onder de schedel bezig en scherp houden..en dat is meer dan de , zucht, uitgekouwde topics op mijn hangplek vrees ik.

 6. 11

  receptoren die internaliseren, ongevoeligheid, steeds een grotere schop nodig hebben
  ik deel je gevoel, maar houd mij rustig omdat ik niet weet of ik geschopt wil worden of dat eigenlijk zelf (moet) schop(pen) (bias?)
  nooit enig benul van het gevolg van uitgesproken prikkelingen alhier en de cascades die dat bij andere op gang brengt
  een heel gek pretpark zo’n hangplek

 7. 13

  beide vormen van interactie zijn belangrijk denk ik … nieuwe gardes, scherpe randjes, veil – als je het kunt, maar vooral, weet wat je niet weet
  instant gratification = irrational exuberance

 8. 18

  :)

  Mijn dochters..7 en 9 vroegen mij wat dat voor dingen dat waren (lp’s) ..komt daar muziek uit?..ok than..the show starts..grote ogen..

 9. 20

  @5 Juist veel rechtse reaguurders zijn hier miraculeus verdwenen, dan wordt het geluid (voorheen een meer gemêleerd koor) als vanzelf eentoniger. Een lijst met recentelijk gebanden (laatste 3jaar bv) zou handig zijn qua inzicht. Volgens mij keren ook tijdelijk gebanden daarna vaak niet meer terug. Als blog moet je vertrouwen hebben in het zelfreinigend vermogen en vertrouwen dat ook pers. kritiek zelf door de community met een korrel zout wordt genomen en het toelaten juist een teken van kracht is. Mensen prikken echt heel snel door attacks heen en backfire is dan eerder het effect.

  ps
  Nu klinkt het linkse reaguurdeuntje soms ook redelijk sleets met name als elk ander inzicht direct als hard, egoïstisch, xenofoob, gevaarlijk, of als een misdaad tegen de aarde/mensheid of te simpel wordt neergezet. Alles om diezelfde linkse reaguurder zichzelf een goed gevoel wat betreft de morele en intellectuele superioriteit te geven. (Wellicht vanwege het gebrek daaraan in real life, compensatiedrang ;)

  Zelf eerder ivm vakantie een reaguurpauze ingelast, maar wb de discussies hier had dat geen positief effect op de kwaliteit noch op de kwantiteit. Zie de extreme dip in de grafiek. ;) Toeval? (andere blogs hadden geen dip)
  *Gaat weer verder met Sargasso sabbatical*. seven | 20 July 2010 | 21:38

 10. 25

  stel je niet zo aan seven, je ken best gemist worden hoor.. Sragasso trekt vanzelf een nieuwe dwarsligger aan..

  * beamt zich zelf naar bed *

 11. 29

  Die kolencentrales (alsmede de extra afvalverbranders waarvoor we zelfs afval importeren!) zijn een erfenis van Cramer en kernenergie zorgt juist voor frisse lucht.
  (Wellicht koos Cramer voor goedkope kolen omdat NL nu al een ‘duurte eiland’ qua stroomprijzen is in Europa, jammer dat kern toen nog geen optie was.

 12. 33

  Pretparken kan men beter meiden tijdens vakansies in het voormalige oostblok en misschien wel in andere delen van de wereld. Daar is ut niet feilig.

 13. 34

  @8: zie het als uiting dat een verdere politisering op steeds primitievere ‘geenstijl’ manier met bijbehorende loopgravenoorlogen bepaalde groepen lezers afstoot. Zie het ook als een poging om te voorkomen dat ook dit weblog gaat aantonen dat het gebrek aan reaguurmogelijkheden een heel goede eigenschap kan zijn van dat oude medium ‘krant’.

 14. 35

  @34 Lees de reacties eens bij joop.nl of telegraaf.nl , beide selectieve (strenge) moderatie vooraf, het resultaat op de kwaliteit van de discussies is bedroevend.

 15. 36

  @JB U is een geitenbreier. Doorspinnen op hetgeen u ooit in gedachte had desnoods tot de dood erop volgt.
  Voorwaar ik tart U. Flikker op van het internet anders krijgt u de simpsons achter u aan.

 16. 40

  @37 Frankrijk, vast het favo vakantieland voor de (toenmalige) vaak linkse anti-kernenergie beweging. Meer dan 90% kernenergie uit bijna 60 centrales weerhoudt niemand en zeker links niet om daar vakantie te vieren, veilig, schone lucht, mooie natuur, lagere externe milieu en gezondheidskosten (veiliger) dan elke andere optie incl zonnepaneeltjes die zeldzame metalen behoeven. Laat staan ivm kolen die vele vele malen meer slachtoffers maken.

 17. 41

  @39 het is een boze boze boze wereld.
  Sorry? Zullen we de boel maar afknijpen.
  Die linkse zooi krijgt veels teveel praatjes.
  Google is wat dat betreft een fraaie secundant om enige wereldorde in dit sargassozooitje aan te bieden. Censuur lost alles op, wat ik je brom.

 18. 44

  Halsema en conclusies zijn geen ideaal koppel. Heeft ze niets beter te doen dan te broeden op spitsvondige tweets? Intussen heb ik altijd al gedacht dat ik een land voor mezelf zou gaan beginnen.

 19. 45

  Seven citeert onjuiste informatie over de PO en komt er niet op terug als er op gewezen wordt. Seven kopieert halve citaten die hij zelf aanvult omdat het origineel hem niet aanstaat. Seven is laf en stiekem. En omdat hij beweert dat hij succesvol is afgestudeerd (wat ik niet geloof) is Seven laf en stiekem met een diploma.