1. 1

  Los van zijn typische flauwigheden enkele rake teksten van Teeuwen.
  Vroeg me af of hij ze ingestudeerd had, ze waen spot-on.

  Daartegenover wel erg dapper van de dames dat ze hem durfden te bevragen, maar ze raakten direct controle kwijt.

  Jammer dat het programma eenmalig was. T was wat rauw, maar zeker potentie.

  PS
  De ex-moslim vertegenwoordigers maken weinig indruk

 2. 2

  Klopt het dat dit abrupt wordt afgebroken? Is ergens het hele fragment te zien?

  Erg zwak optreden van de dames, luisteren naar iemands antwoorden is ook een vak blijkt wel weer.

 3. 9

  Goed plan Mark, maar dan moet je er toch ook eerst bij uitleggen wie de Meiden van Halal zijn: “three self-pleased young muslim women working for the Dutch state television who pulled up a smoke curtain by pretending to be open minded and modern while they actually have very narrow minded conservative rodent brains”.

 4. 10

  Hij haalt wel een heel raak thema aan. Ik heb een klein stukje van deze show gezien en stond wel te kijken van de man die wegloopt omdat iemand een kort rokje aan heeft. Dat is nog eens een forse belediging. Dat eenzijdige recht op belediging is een serieus probleem. Niet dat ik er voor ben dat mensen bewust anderen gaan beledigen, maar terughoudendheid daarin mag van mij algemeen zijn.

 5. 13

  @ Carlos:

  Is dat een accurate beschrijving voor die dames.

  Ik kan wel iets meer respect voor ze opbrengen dan uit jouw definitie blijkt.
  Wie hebben we nog meer dan deze 3 dames die op het publieke podium in normaal nederlands naar common ground zoekt?

  Bij gebrek aan beter moeten we voorlopig even zuinig op ze zijn denk ik. Ze hebben ten minste het huidtype ontwikkeld waar Teeuwen het over heeft.

  ‘self pleased’ is overigens mooi gevonden, erg goed om de meeste Nederlanders mee te omschrijven.
  Inclusief mijzelf

 6. 14

  zelfgenoegzaam: aanmatigend
  zelfgenoegzaam: arrogant
  zelfgenoegzaam: belerend
  zelfgenoegzaam: eigenwijs
  zelfgenoegzaam: frikkerig
  zelfgenoegzaam: hautain
  zelfgenoegzaam: hooghartig
  zelfgenoegzaam: hoogmoedig
  zelfgenoegzaam: hovaardig
  zelfgenoegzaam: ijdel
  zelfgenoegzaam: ingebeeld
  zelfgenoegzaam: neerbuigend
  zelfgenoegzaam: pedant
  zelfgenoegzaam: schoolmeesterachtig
  zelfgenoegzaam: tevreden
  zelfgenoegzaam: tevreden met zichzelf
  zelfgenoegzaam: verwaand
  zelfgenoegzaam: zelfingenomen
  zelfgenoegzaam: zelfvoldaan

 7. 22

  @anderS, ja zuinig op de Meiden van Halal zijn, dat wil ik ook wel. Laat duidelijk zijn dat als het aan mij ligt er in Nederland ook een plekje voor dergelijke meiden moet zijn. Net zo goed dat ik het bestaan van de Bible Belt accepteer. En hoe meer nedermoslims zich in het debat mengen hoe beter. Maar soms moet ik toch iets met m’n ergernis over hun geveinsde moderniteit, die zogenaamde stadse gevatheid die eigenlijk enkel wordt ingezet om een verkrampt wereldbeeld te maskeren. Orthodox zijn is hip, lekker en gezellig… oja?

  Arie Boomsma zeg ik dan…
  [img]http://www.kijkindevegte.com/wp-content/uploads/2006/04/arieboomsma.jpg[/img]

 8. 25

  O oké. Het gebruik van het woord smug is bij mij meer betrapt worden op 3 jaar lang het hebben van een Iers vriendje. Maar zal je SP-link even bekijken.

 9. 27

  @ Carlos:

  Dan begrijp ik je.
  Zeker wel behoefte aan een BNN / Sixpack actie om de tolerantie van de Halals, Boomsma, Knevel en hun atheisitische / homofiele tegenhangers getest te zien.

  Het liefst in BananaSplit stijl

  @ MP:
  Precies, de gemiddelde nederlander ten voeten uit.
  Altijd 1 van toepassing.
  De inkopper ‘zelf bevredigend’ laat je er dan weer buiten

 10. 28

  @Carlos: Je bedoelde waarschijnlijk ‘self-pleasing’. Als het een zelfverzonnen woord is slaat het grammaticaal nergens op.

  @13:

  Is dat een accurate beschrijving voor die dames.

  Ik kan wel iets meer respect voor ze opbrengen dan uit jouw definitie blijkt.

  Och ja, het is werkelijk verbazingwekkend hoe snel ‘progressieven’ respectloos worden als zij zelf het slachtoffer dreigen te worden van andermans vrijheden.

  @16: Pardon ouwe?

  Maar soms moet ik toch iets met m’n ergernis over hun geveinsde moderniteit, die zogenaamde stadse gevatheid die eigenlijk enkel wordt ingezet om een verkrampt wereldbeeld te maskeren.

  Je hebt het over de grachtegordel & milieubeweging?

  @27:

  Zeker wel behoefte aan een BNN / Sixpack actie om de tolerantie van de Halals, Boomsma, Knevel

  Hmmm… de vergelijking Knevel-Meiden van Halal is een voor de hand liggende doch valse. Hij gaat lang niet zo respectloos om met andersgelovenden als die drie mocromeiden. Maar goed, altijd de hand in ‘eigen’ boezem steken..

 11. 30

  @ 28:

  Wat ze in mijn ogen allemaal (de 3 in het programma vertegenwoordigde partijen) gemeen hebben is de vermeende, maar lang niet altijd uitgesproken, morele superioriteit. Dat is in mijn ogen ook die self-pleasedness.

  Natuurlijk onvermijdelijk; als je niet sterk overtuigd bent van je eigen gelijk zal je niet snel in het publieke debat stappen.

  Wat ik erg vindt aan Knevel is dat hij zichzelf regelmatig met neutrale bewoordingen boven de partijen positioneerd. En als leidinggevende bij de EO zelf verantwoordelijk is voor de nieuwe(re) koers

 12. 31

  @Carlos: Te doorzichtig? Ik ben juist volledig transparant in mijn ‘persoonlijke aanvallen’. Als MP mij afkraakt laat ik hem weten dat ik daar niet van gediend bent. Kan je een ‘persoonlijke aanval’ noemen, maar je overdrijft wel vaker.

  @30: Nouja, dat moreel superieure vind je overal: van klimaatverandering-profeten die hun tegenstanders vergelijken met nazi’s, tot anti-abortus activisten die hun tegenstanders vergelijken met nazi’s. Verschil tussen lands moslimactivisten en lands andere activisten is naar mijn mening niet de morele superieuriteit maar de complete onredelijkheid van de eerste groep.

  Ik heb Knevel nog nooit een atheist (laat staan een moslim) zo schandelijk zien behandelen als de meiden van Halal Hans Teeuwen ondervraagden. Het is niet zozeer een religieus maar een cultureel verschil: ‘mediterane types’ moeten schreeuwen en intimideren om hun punt te maken, hoe zuidelijker je gaat hoe erger het wordt. Maar ze hebben wél leukere feestjes. :P

 13. 34

  Rommelige woordenwisseling tussen de meiden van Halal en Dhr Teeuwen. Waarbij wie maar het hardst riep verstaanbaar was. Geven en nemen van standpunten blijft een apart vak. Persoonlijk vind ik Dhr Teeuwen overigens niet de beste vertegenwoordiger van de vrijheid van meningsuiting. Om dan je gegeven vrijheid dan in te vullen met beledigingen en het nodeloos kwesten is dan vrij zwak (natuurlijk alles onder de noemer ik ben grappenmaker, uiteraard). Het recht op belediging is dan ook vorm van invulling die niet aan mij besteed is aangezien een burger zich aan de wet dient te houden en er een wetsartikel belediging bestaat
  Opvallend was ook dat Dhr Teeuwen vond dat vrijheid ophield bij geweld. Een nogal kortzichtige visie die alleen al vanwege praktische wijze geen standhoudt, maar in het licht de discussie wel te verwachten was.

 14. 35

  @ salonsocialist:

  De dames hadden zich dus beter moeten voorbereiden en hem om de oren moeten slaan met dat wetsartikel belediging..

  Hij is zeker niet de beste vertegenwoordiger, ik was daarom ook positief verrast door enkele van zijn zinsnedes

  @ JSK:

  Grootste verschil tussen de moslimactivisten en de overige activisten is inderdaad dat de eerste groep overwegend tot de mediterrane cultuur behoren, en daardoor eerder geneigd zijn om emotioneel te acteren ipv rationeel . Meesten doen nu en en, maar ze hebben nog een achterstand op Knevel (die kijkt wel uit om het achterste van zijn tong te laten zien)

  Deze matige maar vermakelijke discussie roept overigens wel degelijk de vraag op :

  Wie is er in het land de beste verdediger van het vrije woord?

  Hans Teeuwen
  Freek de Jonge
  Salah Edin
  Appa
  Geert Wilders
  Gerard Spong


  BNN
  RVU

  Ik kan er zo gauw niet zoveel bedenken… ligt dat aan mij?

 15. 38

  Mensen die zo leuren met ‘het recht om te beledigen bestaat niet’ (zoals onze koningin en Salonsocialist) zorgen ervoor dat een aantal moslims lastiger zullen kunnen integreren. Want het lijkt erop alsof er dus niet beledigd mag worden.

  Klakkeloos slingert Salonsocialist het woordje ‘nodeloos’ er bij. Maar daar zit juist het verschil: Hans Teeuwen overtreedt het Wetboek van Strafrecht niet, omdat er een gedachte achter zit, en daarmee is het niet ‘nodeloos’.

  Er zijn misschien wel boertige plurken die denken dat het ‘recht om te beledigen’ betekent dat zij mogen discrimineren oid. Die zou je kunnen proberen uit te leggen dat zij niet het recht hebben om te discrimineren (of nodeloos te beledigen). Maar een aantal moslims zouden er baat bij hebben om niet de hele tijd te worden bijgevallen dat er geen recht om te beledigen bestaat, want dat bestaat in veel concrete gevallen wel degelijk (namelijk zo lang het niet ‘nodeloos grievend’, discriminerend e.d. is). Wat wel vaststaat is dat er in een ‘open samenleving’ GEEN RECHT BESTAAT OM NOOIT BELEDIGD TE WORDEN.

 16. 39

  Salah Edin? Die muthafucker kan niet eens fatsoenlijk Nederlands. Je weet toch? En moet het vrije woord niet door de staat verdedigd worden? Ik bedoel, waarom hebben we die geldstofzuiger anders nodig? Om weblogers in de klimaatsector in leven te houden? ;-)

 17. 40

  Wel grappig om te zien dat JSK zo overgevoelig reageert op een klein grapje richting zijn persoon en ondertussen een grote ongevoeligheid jegens anderen toont. Even kijken, waar doet mij dat toch aan denken ;D

 18. 41

  Mark,

  Ik ben van mening de mate van intregratie ‘van een aantal moslioms’ niet zo zeer sneller danwel trager zal verlopen door de aanwezigheid van het recht op belediging. Het integratie proces is mijninziens veel meer een kwestie van inzet, taalkennis, het hebben van een baan alsmede het openstaan voor andere levensvisies.

  Ik slinger niet klakkeloos het woord ‘nodeloos’ erbij. Dat doe ik heel bewust. Mijnsinziens heeft Dhr Teeuwen de vrijheid (of eigent zich dat zelf toe) om menigeen voor de schenen te stoten. Daarom doet hij dat denk ik. Dat hij vervolgens een podium vind in mening theather geeft alleen maar meer houvast om daarop door te gaan. Overigens vraag ik mij af in welke mate en welke gevallen ik niet het wetboek van strafrecht overtreedt als ik iets met ‘een gedachte doe’. Meestal maakt dat een overtreding des te erger lijkt mij!

 19. 42

  Nee wel opletten MP, die JSK gaf me zojuist een knipoog! En weet je, dat is genoeg, op vrijdagmiddag ben ik so pleased met de hele wereld. Knuffel voor JSK en een warme omhelzing voor de Meiden van Halal. En nu allemaal hand in hand naar de regenboog huppelen!

 20. 44

  Ik ben van mening de mate van intregratie ‘van een aantal moslioms’ niet zo zeer sneller danwel trager zal verlopen door de aanwezigheid van het recht op belediging.

  Tsja, heb je daar argumenten voor? Mij lijkt het logischer als je mensen afschermt van andersdenkenden, dan zij juist minder prikkels ervaren om zich aan te passen aan andersdenkenden (voor mij spreekt het voor zich dat moslims zich aanpassen aan de westerse samenleving, trouwens).

 21. 45

  @Salonsocialist,

  Het is onzinnig om te discussieren over ‘het’ bestaan van ‘het recht om te beledigen’. Of dat recht er is, hangt af van het concrete geval. Mensen hebben bijvoorbeeld een ‘recht op privacy’. Dat betekent niet dat hier nooit een uitzondering op is (in tegendeel…). Omdat de vrijheid van meningsuiting zo’n sterk verankerd fundament in onze samenleving, zullen dagelijkse beledigingen vaker binnen de grenzen van de wet vallen dan erbuiten.

  Je kunt wel een moreel appel doen op gematigd gebruik van zo’n recht, maar het is veel eerlijker om, zoals Hans Teeuwen zo welbespraakt doet, erop te wijzen dat in onze samenleving geen enkele vorm van macht of religie gevrijwaard kan blijven van ridiculisering of andere vormen van kritiek. Weet iedereen waar ie aan toe is, ipv het naar de mond praten en daarmee de conservatieve moslims (of biblebelters) van munitie voorzien voor een polariserende en, naar huidig recht kansloze strijd.

  Hans Teeuwen heeft dus gewoon dat recht, vette pech voor de kabouters.

 22. 46

  ZIt er in de integratiecursus al een cursus weerbaarheid?

  Waarbij je respectievelijke set van waarden / normen / regels door enkele bekwame spraakwatervallen belachelijk wordt gemaakt..

  Dit overigens wel in groepen waarbinnen diverse groepen zitten (homo’s & moslims & politieke vluchtelingen)

  Klinkt niet heel beschaafd, maar wel effectief.
  Heb je alvast een dikke huid gekweekt. Soort van ontgroening. En alles wat daarna komt kan je niet deren toch..

  En het belangrijkste:
  het schept een band (met andersdenkenden)

 23. 48

  Als taalkundige aanvullingen opgevat worden als lage ad hominems, wil ik voor deze ene keer best over m’n hart strijken: pulling up a smoke curtain is great stone cabbage English.

 24. 50

  @47: Vraag 1: Nee, om de 1 of andere reden is het niet strafbaar om miljardair te zijn, dat betekent nog niet dat je een miljard kunt gaan claimen bij de gemeentebalie.

  Vraag 2: Ja (redenering is natuurlijk omgedraaid: Alles wat strafbaar is mag simpelweg niet en de onmogelijkheid om iets te kunnen bestraffen impliceert dat het mag).

 25. 51

  @Mark,

  Het lijkt erop neer te komen dat de praktische invulling van de Dhr Teeuwen zoals jj beschrijft …”ridiculisering danwel andere vormen van kritiek” zich mijninziens uit in belediging. Merendeel van de dagelijkse beledigingen zullen inderdaad binnen de grenzen van de wet vallen (danwel men niet de moeite neemt om er een rechtzaak van te maken), maar een testcase inzake enkele van zijn uitspraken mag mijnsinziens best eens gevoerd worden.

  @JSK,

  Mijnsinziens is het recht op belediging een nogal futiel element in de discussie aangaande integratie. Zoals ik stelde is de mate van integratie wel afhankelijk van in hoeverre een de persoon openstaat voor andere levensvisies. Mijnsinziens kan een overheid daar ansich niet zo heel veel aan veranderen.

  ‘(voor mij spreekt het voor zich dat moslims zich aanpassen aan de westerse samenleving, trouwens). ‘

  Wanneer is een moslim aangepast aan de westerse samenleving ?

 26. 52

  Ik kan me nog een fragment bij Knevel herinneren met Marcouch en evangelist Henk Binnendijk (?) van enkele jaren terug. Binnendijk beweerde dat de Islam de uitvinding van de duivel was om de Christenen van het ware geloof te halen. Dus Knevel vroeg aan Marcouch of deze opmerking wel kon. En tot mijn mijn verbazing vond Marcouch het geen probleem, dat was namelijk een discussie voor theologen! Bizar, mij lijkt dit nog wel een ergere belediging dan wat Wilders allemaal zegt. Maar Binnendijk heb ik de laatste tijd niet meer gezien bij de EO, wel de meiden van Halal. Blijkbaar zien ze wel brood in de Islam bij de EO. En bij de NPS uiteraard. Niet te geloven hoeveel zendtijd die meiden krijgen. Mooiste moment vond ik de geschokte blik bij het zien van prostaatmelken bij Sonja. Nederlandse TV is echt een freakshow vergeleken met andere Europese landen. Laatst een avondje Spaanse TV meegemaakt, wat een braaf land!

 27. 54

  Ik weet nu alleen zeker dat iedereen bijdraagt aan het opstapelen van argumenten in één aanzwellende en groeiende discussie: of de moslims deugen of niet. En van de andere kant: of het westen arrogant, hypocriet of slap is, of niet.

  Ik bedoel dat de context in dit exotische man/vrouwgevecht hoofdzakelijk werd gevormd door uitdagende vragen naar a. het pijpen (niet haram trouwens) b. het beledigen van personen (ook niet haram trouwens).

  Het extrapoleren van deze thema’s naar het islamitische fissoen (door onze nationaal opgekropte moslimhaat) is wel begrijpelijk. En door Hans zijn “overwinning” zijn we nu ook enigszins tevredengesteld. Maar is het niet een universeel menselijk tekort, dat hypersnel zien van al te duidelijke verbanden ?


  JSK #31 was leerzaam in dezen.

  Het is niet zozeer een religieus maar een cultureel verschil: ‘mediterane types’ moeten schreeuwen en intimideren om hun punt te maken, hoe zuidelijker je gaat hoe erger het wordt.

 28. 55

  En dan nog iets, de beste Nederlandstalige en wat ‘de leer’ aangaat wel serieus te nemen website in de Moslimhoek is deze: http://www.expliciet.nl . Het zal me niet verbazen als de moslims van de 2e en 3e generatie hier fundamenteel-inhoudelijk redelijk mee uit de voeten kunnen, ook al is de stijl wat taai soms.

 29. 56

  @mescaline, 54 & jsk31:

  Da’s allemaal mooi definitiegedibereer maar geenstijl heeft over deze materie inmiddels de beste formulering gedebiteerd: ‘zuidelijk gereformeerden’.

  Laten we wel wezen: op een veenland achter dijken plus het grootste gasveld ter wereld, kom je met de koran echt niet ver.

  (oh sorry, ik zou hier minderen)

 30. 58

  “Het extrapoleren van deze thema’s naar het islamitische fissoen (door onze nationaal opgekropte moslimhaat) is wel begrijpelijk. En door Hans zijn “overwinning” zijn we nu ook enigszins tevredengesteld. Maar is het niet een universeel menselijk tekort, dat hypersnel zien van al te duidelijke verbanden ?”

  Splinter en de balk?

 31. 59

  De meiden maken geen interview, maar hebben een mening en willen middels een gesprek hun gelijk halen (dat is een overeenkomst met Knevel). Daardoor is het een vervelende vertoning, die een soort wedstrijd gelijkhebben wordt. Doorvragen en elkaar proberen te begrijpen had misschien interessantere televisie opgeleverd. Maar ja, er zijn niet zoveel echt goede interviewers.

 32. 60

  Esmaa geeft les op een VMBO-school voor moeilijk opvoedbare kinderen. De omschrijving van een dergelijke school is niet bedoeld als pleonasme. Aan het begin van het cursusjaar mogen de leerlingen in haar klas alle lelijke woorden noemen die ze kennen. Ze schrijft die op een bord. Als de leerlingen er geen meer weten schrijft ze zelf het bord vol met allerlei woorden die ze nog vergeten zijn. Dan veegt ze het bord uit en vertelt dat ze deze woorden de rest van het jaar niet meer wil horen.

  De meiden van Halal zijn veel meer gewend, weten meer en zijn nieuwsgieriger dan uit dit fragment en uit andere gebeurtenissen blijkt. Bovendien zijn ze veel beter dan Hans Teeuwen in het beledigen van opinies en gedrag die met een beroep op geloof en heilige schriften worden verdedigd. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hun uitzending over het maagdenvlies. Alleen om dit klein half uur televisie zouden ze gekoesterd moeten worden.

  Wat staat hier tegenover: Hans Teeuwen gaat niet in op de oorspronkelijke vraag waarom hij vulgair is en waarom hij de meiden beledigd. Niets over godsdienst dus. Na puberaal gedrag door het laten zien dat het geen echte pijnbank is (goh, wat leuk) en de nog puberalere bewering dat hij niets moet, maakt hij er een religieus item van. Jullie gelovigen zijn zo snel beledigd omdat jullie de waarheid in pacht denken te hebben. Dat is geen antwoord op de oorspronkelijke vraag maar oogst wel applaus. Ook op de stelling dat de vrijheid van meningsuiting iets anders is dan het recht om te beledigen, wordt niet in gegaan. Nee, hij heeft dat recht en maakt er dus gebruik van en de grens ligt bij geweld. En deze kort door de bocht stellingname oogst wederom applaus.

  De grap van de pijp wordt door hem niet sportief benaderd. Het lijkt wel of hij beledigd is.

 33. 61

  @ ALO

  Hans Teeuwen hoeft niet uit te leggen waarom hij vulgair is, net zoals de meiden van Halal niet uit hoeven leggen waarom ze kuis zijn. Dat hij puberaal is is ook zijn recht. Dat hoef jij niet leuk te vinden, net zoals ik de meiden van Halal niet leuk hoeft te vinden omdat ze bekrompen zijn. Dit is allemaal gewoon onderdeel van een open maatschappij met verschillen.

  Op het andere punt heb je geen gelijk. Hij geeft wel een reden waarom hij gelovigen beledigd, namelijk om tegenspraak mogelijk te maken, om hun zogenaamd exclusieve waarheid van een tegengeluid te voorzien. Dat lijkt mij een nobel streven. Ik heb Teeuwen altijd bij uitstek een cabaratier gevonden die precies weet wat hij met elke grap of belediging wil bereiken. Ik vind er niks kort door de bocht aan.

 34. 62

  De meiden van halal hebben hem niet gevraagd waarom hij hun geloof beledigd. het ging ze om de belediging van henzelf. En de kort door de bocht opmerking sloeg op de grens van beledigen, namelijk geweld. Je kunt geen geweld gebruiken als je iemand beledigd, dus is de stelling loos.

  Natuurlijk mag iemand een mening hebben, of zich puberaal gedragen. Ik ergerde me meer aan het applaus van het publiek op dat gedrag, een fluitconcert was meer op zijn plaats geweest.

 35. 64

  @ALO: Nou nee. De eerste twee minuten ging het over het beledigen van de meiden, daarna begonnen zij zelf over het beledigen van een religie. Toch een beetje beter luisteren ALO.

 36. 67

  De meiden van halal hebben hem niet gevraagd waarom hij hun geloof beledigd.

  Dat hebben ze wel gedaan, rond twee minuut twintig. Kijk maar nog een keer.

 37. 68

  @66: Ik snap het niet. Is het een poging tot humor, een politiek correct statement, wat regels tekst op een pretentieuse site (‘opiniemakers.nl’, maak het nou even)?

 38. 77

  @JSK
  Ik heb het filmpje 2 maal gezien en het was me niet ontgaan dat de meiden het woord religie als eerste gebruikten. Daarom koos ik voor de term oorspronkleijk en later voor ‘hadden’, verleden tijd dus.

  Het echte punt waarom het om draait is natuurlijk dat Hans Teeuwen zijn beledigingen rondstrooit omdat hij denkt dat de meiden van Halal staat voor alle moslims in Nederland. Vandaar dat er meer dan 2 minuten geen antwoord kwam op de vraag “waarom beledigt u ons’.

 39. 79

  JSK

  Ik heb het filmpje ook twee maal gezien en wat mij telkens weer opviel was de intimiderende houding van de mmmmmeiden. GRRRRRRiezelig. Ik had wel even te doen met hans T. op de pijnbank. Het leek wel een beetje op de inquisitie. Waarschijnklijk was dat hun grap weer.

  Ik heb Hans T, ook in het Oosterpark gehoord en dacht toen … moet dit nu hier weer! Dat je het in een cabaretzaal doet … maar hier in dat miezerige parkje … .

  Vroeger de platen ‘Nederlands Hoop in Bange Dagen’ grijs gedraaid. Wat daarop allemaal aan shokkerende opmerkingen door Freek en Bram de wereld in geschreeuwd werd en we konden er geen genoeg van krijgen toe, althans ik dan!

  Hans Teeuwen heeft in wezen niets anders gedaan … of lag het toch aan de setting?

  Ik bedoel ik zag Freek ook niet bij de herdenking van slachtoffers van de tweede oorlog op de dam roepen: … en Koningin Beatrix is een hoer die zich duur laat betalen om een paar maal per jaar te gaan op koer!

  hahahahaha

 40. 80

  @ ALO

  Hans Teeuwen gaf meteen een prima antwoord op de vraag waarom hij de meiden beledigde. Hij gaf aan dat hij het grappig vond om deze kuise dames in een seksuele context te plaatsen. Dat op zich is al voldoende, hij is cabaratier, mensen aan het lachen maken is zijn beroep.

  Daarnaast zijn de meiden van halal in bepaalde mate een symbool voor kuisheid en vertegenwoordigers van de Islam in Nederland. Door dit te beledigen doe je precies wat hij zegt, je ridiculiseerd die macht, die status, waar hij het over had. Door het een seksuele belediging te maken zet hij het ook nog eens scherp tegenover hun kuisheid, wat een grappig effect heeft.

  Met die ene zin ageert hij dus tegen de machtstatus van religie en ook tegen de deugdelijke opvattingen van datzelfde religie. Ik vond het dus een goed geplaatste belediging, die zeker een doel had en dat ook goed bereikte. Dit kwam ook gewoon terug in het gesprek, dus het lijkt mij dat de vraag ruim voldoende beantwoord was.

  De meiden maken het uit alsof hij hen persoonlijk probeert te beledigen, wat natuurlijk onzin is. In een lied over vrijheid van meningsuiting en religie, lijkt het mij vrij duidelijk dat hij niet specifiek de meiden van halal een willekeurige belediging naar het hoofd slingert maar datgene waar zij symbool voor staan.

 41. 81

  @80: en stiekem vonden ze het maar behoorlijk leuk/egostrelend dat Hans Teeuwen naar ze verwees…

  In de intro zeiden ze eerst dat hij een heel lied over ze had gemaakt (hoezo uit de context plaatsen van een liedje dat gaat over het vrije woord) om vervolgens terug te krabbelen van 2 zinnetjes naar 1 hele zin.

 42. 83

  O God, ALO komt er weer aan. Je kan er vergif op innemen dat term “VMBO” tevoorschijn komt om alles wat criticaster van de islam is te kleineren. Nadeel is natuurlijk dat a) Hans Teeuwen bepaald niet dom is en b) Hans Teeuwen geen racist is.

  Wat nu, ALO? Dan doen we het maar als in #60, nietwaar. Ad hominem, maar te besodemieterd om er de verantwoordelijkheid voor op te nemen. Bah, wat smerig. Dan heb ik duizend maal liever Hans Teeuwen, die het recht voor zijn raap zegt.

 43. 84

  Bbimbo’s en bburkas? Niet gezien. Niet mijn doelgroep of zo. Schijnt. Mag er ook niet naar kijken van me moeder…naar subversieve programma’s. Alleen stichtelijk en discovery. Ja, en wie baas is van de afstandsbediening bepaalt of… snappu…die dingen…dús maar naar re-run serie Jaws gekeken. Dit terzijde. Nee hoor, geintje, goéd dat dit soort programma’s nog bij de publieke omroep te zien zijn. En dat er nog adverteerders rond dit programma willen zitten. Hulde. Geen misverstand. Ach, en dat ze dan állemaal een statement willen maken voor de snorrende camera’s? Van de weglopende islamiet tot Teeuwen en de meiden? Who cares. Petje stond wel scheef…daarna…van het clipje…het gekakel aangehoord.

  Even dit nog Hans..ouwe reus…“Meneer Teeuwen”.
  Vreselijk gelachen vaak van jouw werk en zo. En ach, die meiden van halal….daar zijn het meiden voor..geen touw aan vast te knopen soms. En al zijn ze niét halal. Agge ma leut het nietwaar. Meter bier d’rin en Gaan. Ja, en een kinderhand is gauw gevuld. Hahaha.

  Maarreh…waarom lig je toch zo te jammeren o.a. in diverse media? “Ik kan niet meer zeggen wat ik wil en beledigen..anders..”? Wat, anders: “wordt m’n keeltje misschien doorgesneden”?

  Risico van het vak. Als nar. Al eeuwenlang. Houdt het gezag e/o ons een spiegel voor. Taak, levensfilosofie whatever. Zoekt de grens..weegt wat wel, wat niet.. anders zou het koppie wel eens in het mandje kunnen rollen. Zelfregulerend mechanisme. Maand of wat terug stond hier een filmpje van een stand- up comedian gestaan die ongezouten niggers beledigde. Toen liep het publiek weg. Zat daarna zonder werk..dus…
  Wegwezen geblazen en niet met verongelijkt koppie quasi bedroefd zitten doen. Zo is het nou eenmaal vandaag-de-dag. Niet zo jammeren.

  Jij wilt er gewoon bot over heen..die grens?
  Tja…“We need a bigger boat” riep ik nog maar was aan dovemansoren besteed.