1. 1

  Misschien zou die eerst eens werk kunnen maken van het buitenhouden van ongelovigen uit de Gazastrook? Als het je al niet lukt om die paar vierkante kilometer vrij te houden, dan is Rome toch wel heel ver gezocht.

 2. 2

  Bwof, raketje met een warhead op Rome en job done. Zag ik niet ergens dat dit met de huidige hardware makkelijk haalbaar is vanuit pakweg Iran?

 3. 3

  @2: Vanuit Iran (wat hebben die hier mee te maken???) niet (die komen zover niet en hebben geen raketkop die Rome plat kan leggen) en vanuit Gaza (het gaat om een Hamas-politicus) al helemaal niet (daar hebben ze niets met een bereik van meer dan pakweg 20 km en dat meer dan een tuinhok kan platleggen).

  Dat even los van het feit dat je met het platleggen van Rome nog niet in het bezit bent van Rome (Laat staan Noord- en Zuid-Amerika). De woorden van deze man zijn ongeveer vergelijkbaar met het idee dat Liechtenstein Rusland, China en Japan gaat veroveren. Zoiets kan alleen in fantasiefilms.

 4. 4

  Hamas of Berlusconi: als Romein ben je hoe dan ook het haasje.

  (Kunnen we trouwens geen actie beginnen om al-Aqsa tv op de kabel te krijgen met Nederlandse ondertitels? Die gasten hebben al de coolste reality tv programma’s.)

 5. 5

  Voor wie het nog niet wist: Sargasso schuift op naar de (extreem-)rechtse kant van het politieke spectrum door deze MEMRI-posts.

  MEMRI oogt neutraal, maar is selectief in wat zij kiest uit de >100 (satelliet-)zenders die de Arabische/Perzische wereld rijk is.

  Een G.Wilders aanpak soort van dus.

 6. 6

  Bontenbal, ik weet wat MEMRI TV is, die discussie hebben we hier al vaker gevoerd in de afgelopen 7 jaar. Check de mouse-over tekst en je ziet cynisch commentaar “MEMRI TV ook weer blij”. Sargasso schuift niks niet nergens heen, het is een fragment dat al op meerdere blogs heeft gestaan en dat ik gezien het absurditische gehalte u niet wilde onthouden.

 7. 7

  @3
  Gekke ikke, denken aan Iran als het gaat over Moslim fundis en wapens, terwijl iedereen weet dat ze er geen Euro oliegeld hebben om uranium te verrijken en raketten te kopen. Ze liggen ook zo ongeveer bij Australië dus in Rome geraken ze nooit.

  @4
  Jah, die Berlusconi is zooo slecht dat hij Prodi electoraal van de kaart veegt. Dude..

 8. 8

  @Heidekonijn:

  Het bottebijlwerk van Al-Aqsa TV is niks vergeleken met het constante subtiele propagandabombardement dat Berlusconi dagelijks via een zender of vijf op de Italianen uitvoert. Die man is een boef, een leugenaar, een corrupte klootzak, de gebronste en gefacelifte koning der patjepeeërs.

 9. 10

  (Faceliften doen ze dan weer niet bij Hamas, mag niet van Allah. De totale makeover met bomgordel is dan welweer populair. De stilisten van Hamas zijn beroemd om hun onvoorspelbare creaties: zal de arm 100 of 200 meter worden weggeslingerd.)

 10. 11

  @7: Gekke jij ja, aan Iran denken als het gaat over een Hamas-politicus die raaskalt. En inderdaad, in Rome geraakt Iran nooit. Oorlogshitserij gedehoaxed, kan jij ook weer stoppen met de trom slaan.

 11. 12

  @7: Jah, die Berlusconi veegt wel weg ja. En zeker Prodi, die niet eens meedeed met deze verkiezingen. Je moet niet vragen welk een formidabele wegveger die Berlusconi is.

 12. 14

  @11
  My Bad. Of toch..?
  http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=33855
  “The missile is capable of hitting Israel, Iraq, Turkey, Russia and parts of southern Europe.”
  Help me even denken: Rome : Noord of Zuid Europa?

  @12
  Je begrijpt best wat ik bedoel : Prodi kwam Berlusconi van zijn troon stoten en zou het allemaal beter maken. Schone handen, alle problemen weg en die fascistenhond de deur uit. Mooie beloften gewonnen verkiezingen.
  En dat allemaal ondanks de Berlu’s evil mindcontrol devices.

  Netto resultaat is dat de italianen vinden dat Satan’s own terug op zijn troon zit. Dan kun je kiezen: of links heeft het zwaar verpest, of Berlu is nog niet zo slecht voor de Italianen.

  @8
  En jij denkt dat media manipulatie zich enkel binnen de grenzen van Italië afspeelt? Zou het kunnen dat jij door onze media bent gemanipuleerd te geloven dat.. ? Naah, toch niet bij ons?!

 13. 15

  @14:
  “En jij denkt dat media manipulatie zich enkel binnen de grenzen van Italië afspeelt?”

  Nee hoor. Maar noem een ander land waar de premier ook de grootste mediamagnaat is en diverse malen voor de rechter heeft gestaan in verband met corrupte praktijken?

 14. 16

  @14: Trek eens een cirkel van 930 mijl (uit jouw artikel) vanuit Iran. Dan zul je zien dat Rome niet in “parts of southern Europe” ligt. Je had ook zelf wel wat denkwerk mogen doen.

 15. 17

  @14: en dan ga je bovendien weer voorbij aan het feit dat een Hamas-politicus niet de Iraanse regering is.

  Als de ETA roept dat ze New York gaan veroveren, ga je toch ook niet zeggen dat dat wel waarschijnlijk is, omdat China raketten heeft die New York kunnen bereiken?

 16. 18

  @15
  Toegegeven, in de meeste landen -ik zal maar niet over Rusland beginnen- gebeurt dit ‘by proxy’ en dus minder open, de resultaten blijven krek hetzelfde. Ik wordt media-gemanipuleerd, jij wordt media-gemanipuleerd, en de berichtgeving over Berlusconi is tevens zelden objectief en (dus) media manipulatie.

  @16
  Het is niet mijn artikel, het is het eerste het beste artikel dat ik naar boven heb gegoogled. Die kaart waar Rome binnen de range van een kruisraket valt heb ik destijds eens op Sargasso mogen aanklikken. En sorry ik ben er de mens niet naar om hier nu naarstig naar beginnen te zoeken. Ga er maar gerust even van uit dat de ontwikkeling van kruisrakketten niet stilstaat en het slechts een kwestie van tijd is dat Europa de revolver tegen de slaap krijgt van fundi nutters.

 17. 19

  @17
  Enkel als blijkt dat ETA streeft naar dezelfde principes als China.
  Maar goed, jij ziet dus geen verband tussen Moslim fundi uit midden-oosten A, en Moslim fundi uit midden-oosten B. Te ver gezocht. Moet kunnen.

 18. 20

  @19: Ach jij ziet geen verband tussen socialistisch nationalistische fundi uit het noordelijk halfrond A en socialistisch nationalistische fundi uit het noordelijk halfrond B. Te ver gezocht. Moet kunnen.

  @18: FF een lijntje trekken van 930 mijl van de Iraanse grens richting Rome lijkt me niet naartsig zoeken, zeker als je de bewering wilt doen dat Iran Rome kan platgooien.

  Maar goed, dat zegt me dan wel genoeg over de nauwkeurigheid van de bewijsvoering voor je argumenten en de mate waarin ik je serieus mag nemen (dan lijkt je eigen conclusie in de eerste woorden van #7 inderdaad passend).

 19. 21

  @18:
  Dat wel heel makkelijk en relativistisch gedacht. Wil je nou echt stellen dat er geen verschil is tussen hoe de media van Berlusconi de politicus Berlusconi voorstellen en hoe een Nederlandse krant die eigendom is van een stichting en die geen enkel belang in de Italiaanse politiek heeft dat doet?

  @19:
  Een verband tussen Hamas en Iran is inderdaad ver gezocht. Hamas zijn salafisten en Iran is een sji’itisch land. Volgens die redenatie kan je beweren dat Ian Paisley wordt gesteund door de paus, omdat ze beiden streng christelijk zijn.

 20. 22

  @10: “De totale makeover met bomgordel is dan welweer populair. De stilisten van Hamas zijn beroemd om hun onvoorspelbare creaties: ”

  Zo had ik het nog niet bekeken. *zwarte LOL*

 21. 23

  @21
  Tot op een zekere hoogte wel ja. Media (het Belgische VRT is notoir socialistisch, het vlaamse VMM is van een Liberaal, Murdoch die ook in NL ook een paar stationnetjes heeft is notoir rechts, en Fox.. afin, media zijn dus wel meer in handen van ‘belanghebbenden’ dan het geval is in Italië. Ik stoor er mij dus best wel aan dat Berlusconi -mogelijk terecht- wordt afgeschilderd als een onwaardige politicus die aan de macht is gekomen omdat hij media controlleerd, door andere media die door hun eigen mediamoguls of belangengroepen worden gecontrolleerd, en die meteen daarna hun eigen lokale kandidaat of groep kandidaten promoten.

  Om op je vraag te antwoorden : ik beweer niet dat ik geen verschil zie, ik stel dat ik gelijkenissen zie.

  Geen idee wat Paisley met de Paus doet (hun creep gehalte is minstens even hoog, dus wie weet) maar als je die kant op wil: wat denk je zelf van de samendracht tussen Busch en Il Papa?
  Mijns inziens trekken beide heren aan één touw.
  En tenzij beide heren vernoemde moslimfundi’s op een Israëlisch strand gespot worden met een pina colada, vermoed ik ook tussen die groepen een éénheid van doel.

  @20
  “nauwkeurigheid van de bewijsvoering voor je argumenten en de mate waarin ik je serieus mag nemen”
  Euh, ik hoop dat je vandaag ook een beetje van de zon genoten hebt, pointdexter.

 22. 24

  Notoir socialistisch? De Belgische VRT??
  WOEHAAHAAAHAAAAA!!!
  *veegt traantje veeg, hoofdschuddend omtrent zoveel vooringenomenheid*
  Jij ziet dus een Berlusconiaanse Macht van Rode signatuur die Belgiës staatszender controleert?
  tsktsk.

 23. 25

  “Zoveel vooringenomenheid”? Dat moet je me eens uitleggen.
  voor·in·ge·no·men (bijvoeglijk naamwoord)
  van tevoren een bepaalde gezindheid voor of tegen iem. of iets hebbend.

  Ik maak mijn evaluatie nadat ik (een dertigtal jaar) het BRT/VRT nieuws heb mogen aanschouwen.
  Hoe is dat VOORingenomen?

  Heel zeker is er een Berlusconiaanse manipulatie bij Belgiës staatszender. And then some.
  Blijkbaar ben ik niet alleen met die perceptie :
  http://www.p-magazine.com/blog/2007/11/20/poll-hoe-links-is-de-vrt