1. 1

  Waterschapsverkiezingen
  Waterschappen 1 van de oudste democratische instituten dat meer doet
  dan alleen mooi en schoon water. De tak van het afvalwaterzuiveren is bij de verkiezingen zwaar onder belicht.
  Het is zeker aan te raden de verkiezingsprogramma’s eens te bestuderen de programma’s van de verschillende partijen zijn bepalend voor wat u de komende jaren aan watershapsbelasting gaat betalen.
  Een goede zaak dat de landelijke politiek zich wat meer interesseert in deze tak van sport er zit meer potentie in de waterschappen dan er nu uit komt.

 2. 8

  Nou, hij is binnen. Er staan hele rare teksten op:

  “Nieuw is dat alleen belangengroeperingen, als lijst kandidaten kunnen stellen. Nu kan bij het stemmen ook rekening worden gehouden met de programma’s waar de lijsten voor staan.”

  “Stemmen: vul op het blauwe stembiljet uw geboortejaar in, vul daarna het hokje van de lijst en van de kandidaat van uw keuze in.”

  Ook hebben ze op het stembiljet goed beschreven wat je moet doen als je het stembiljet niet hebt ontvangen.

 3. 9

  @mb6. Hear hear. Nog veel teveel mensen worden hartstikke bang en boos als de stemwijzer iets anders van hen zegt dan PvdA/TON vul maar in.

 4. 10

  @2: Ik ook nog niet.Ik weet wel al dat 5 van de 9 “partijen” waar ik op kan stemmen het CDA zijn. Dus ik moet even oppassen met het zetten van een random kruisje.

 5. 11

  Waarom lees ik hier niet hoe belachelijk het is andermaal een wetgevende macht te hebben met burgers belastende bevoegdheden maar bovenal die bevoegd is redelijk onbeperkt belastingen op te leggen. Zuiveringsschap Rivierenland heeft het tarief (ongeveer) acht jaar geleden met 400 % verhoogd. Niemand die het erover heeft gehad.

 6. 12

  Woon weliswaar in N-H maar gemeente’s, waterschappen en andere semi-overheden zouden,
  zeker gezien de finciéle toestanden, eens moeten afzien van steed maar weer hogere aanslagen!

 7. 13

  In Amsterdam Noord zijn wijken die binnen twee waterschappen vallen. Die moeten aan beide belasting betalen en krijgen ook twee stemformulieren. Bizar toch. Uiteraard krijgen ze maar éen keer schoon water of droge voeten.

 8. 14

  Delfland, zonder kieskompas!

  Ben er maar blind vanuit gegaan dat GroenLinks (Water Natuurlijk) het het beste voor heeft met het water om me heen..