Groene internet tv-zenders

Dat televisieuitzendingen via het internet de toekomst hebben hoor je wel vaker. Combineer deze verwachting met een toekomstgerichte boodschap en je hebt succesvolle formule, zou je zeggen?

new-energy.tv is een initiatief van Roelf van Til. De zender biedt wekelijks drie uitzendingen over alternatieve energie in korte items van zo’n 5 minuten. Over belangstelling heeft New-Energy TV niet te klagen: bedrijven en onderzoeksinstellingen bieden uit zichzelf onderwerpen aan: van drijvende windmolenparken voor de kust van Noorwegen t/m schoon fossiel projecten van Shell.

green.tv zendt uit sinds 1 april en kwam tot stand met steun van het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP). De eerste reportages zijn gemaakt door milieuorganisaties maar in de toekomst zullen ook bedrijven hun reportages op deze zender kwijt kunnen. Voor de (audio)visiueel ingestelde medemens zijn de introfilmpjes een aanrader of u nu vóór of tegen het milieu bent.

opgewarmdnederland.nl maakt de gevolgen van de klimaatopwarming inzichtelijk. Regelmatig verschijnen er mini-docu’s met nieuws en achtergrondinformatie over de klimaatverandering en de gevolgen voor de biodiversiteit in Nederland. [o.a. via: OneWorld]

  1. 1

    “Dat televisieuitzendingen via het internet de toekomst hebben hoor je wel vaker.”

    Klinkt nogal… suffig.

    Ik bedoel we bellen al tcp/ip… televisie online via het protocol van het internaat heeft de toekomst. Maar natuurlijk. Zonder enige twijfel.