Gödel redt De Speld uit zwart gat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Gat waar server tijdelijk was (Foto: De Speld)

Bij het publiceren van een nieuw artikel heeft De Speld vandaag een klassieke fout gemaakt, waardoor de website enkele lange uren niet bereikbaar was. Dankzij de inspanningen van de wetenschapper Kurt Gödel is alles weer in orde gekomen. Bron van het disfunctioneren is een artikel getiteld ‘PVV hekelt rectificatie artikel PVV na klachten PVV’. Hierin wordt op hilarische wijze de verwachte respons op de niet-bestaande rectificatie van het eerdere artikel ‘PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy’ uiteengezet. Na het drukken op de ‘Publiceer’-knop verdween de gehele server echter uit het wereldwijde digitale pretpark.

“Een typisch geval van zelfreferentie,” aldus Kurt Gödel, befaamd wiskundige en logicus. “Mijn voorganger Bertrand Russel heeft met zijn paradox al aangetoond dat alles wat aan zichzelf refereert, automatisch in het niets verdwijnt. De publicatie van het artikel resulteerde in een Escheriaans Droste-effect, hetgeen de spontane creatie van een plaatselijk zwart gat ten gevolge had.”

Door het artikelen te herordenen in eerste-, tweede- en derdegraads artikelen, wist de logicus de paradox op te heffen. De Speld is Kurt Gödel dankbaar voor het feit dat hij, ondanks de intensieve voorbereidingen op zijn 32e sterfdag, bereid was te hulp te schieten.

Reacties (2)

#1 Victor

hehe, dat is dus grappig

  • Volgende discussie
#2 Rob

Fantastisch!

  • Vorige discussie