1. 3

  Mij viel niet alleen de hardheid van het filmpje op, maar ook het nauwelijks verbolgen rascisme: bijna alle ‘slechte’ Democraten zijn Afro-Amerikanen.

  Typisch ook die verwijzing naar de Engelse terrorist Guy Fawkes, die het parlement op wilde blazen. Hoeveel Amerikanen kennen dat verhaal?

 2. 5

  @5 En ging het over Cohen, Halsema, Pechtold of zeg Rutte was er volgens jou niets aan de hand geweest. Dat meen je serieus of zit er de gebruikelijke frustratie richting Wilders achter..?

 3. 6

  Goed gemaakt. Dramatische muziek, snelle montage, bombastische soundeffects, dreigende sfeer, onderstreepte woordjes a la Da Vinci code. Het zou de trailer van een politiek thriller kunnen zijn.
  Beetje eng eigenlijk.

 4. 8

  @5: Dan kraaide er geen haan naar, weet je zelf eigenlijk ook wel. En anders zie de verontwaardigde krantenkoppen elke keer als GS weer een FOX-achtig PvdA-bash stukje publiceert.

 5. 9

  @8 Dat weet ik helemaal niet. Geloof er ook niets van. Iedere politicus die in Nederland met dergelijke venijn en minachting overgoten zou worden kan rekenen op sympathie en mogelijk zelfs op (veel) extra stemmen. Wat GS doet (meestal met een vette knipoog) is op geen enkele wijze gelijk te stellen met de vuigheid van dit promo filmpje. Wel zie ik overeenkomsten met Fitna. Hoewel dit vele malen meer professioneel en gevaarlijk is.

 6. 12

  @10 & 11 Paranoia moet je koesteren… En het is waar, het zou vreselijk zijn als je gelijk had. Verder verbazen jullie me. Dergelijke reacties zijn precies wat GS voor velen zo aantrekkelijk maakt. En we kunnen het ook omkeren. Wat hier op GC zoal over GS en GW gezegd wordt veroordeel je net zo gemakkelijk in een ander. Nemen je ooit nog de tijd om adem te halen met jullie wederzijdse ‘bitchfights’?

 7. 13

  Trouwens, het enige op de persoon gerichte voorbeeld uit NL dat dicht bij We Will Remember komt is een onderhand roemruchte uitzending van Zembla. Van rechts tot links unaniem veroordeeld. Behalve door jullie dan.

 8. 14

  @13: Ik kijk nooit Zembla omdat ze altijd die dingen doen die ze nu over de Wilders docu wordt aangewreven: camera laag over de grond in korrelig zwart-wit en dan een dreigend muziekje eronder.

 9. 15

  @13:

  Puntje 1:

  Ik word zo moe van “als jullie er niks over schrijven zijn jullie het ermee eens”. Je veronderstelt dat we altijd de tijd hebben om over dingen te schrijven. Je zou ook eens onze mening kunnen vragen of een linktip doen, maar nee hoor, gelijk in de beschuldinging modus. Bovendien hebben we de laatste tijd redelijk vaak zijdelinks gehad waarin “links” er niet goed vanaf komt.

  Puntje 2:

  Ik heb toevallig vandaag een artikel afgerond dat erop in gaat. Laat, ik weet het, maar ik had veel werk te doen, je weet wel, dat onnozele gedoe naast het bloggen.

 10. 16

  @13 Ik zeg nergens dat als je er niet over schrijft, je er dan dus automatisch mee eens bent. Dat is jouw interpretatie. Wat ik wel zeg is afgeleid uit @11 die je met ‘en ook’ koppelt aan @10, als zijnde je eigen mening. Terwijl We Will Remember toch werkelijk vele malen grover is dan ik op GS ooit gezien heb. Vervolgens verwijs ik naar Zembla, Martijn heeft helemaal gelijk. En Zembla is volgens mij nog altijd, zonder te muggeziften, een uitgesproken links programma. En dan mag je daar uit concluderen wat je wilt maar dan is wat Bismarck en jij op deze pagina schrijven simpelweg onzin.

  Wat me wel uitermate nieuwsgierig maakt naar je artikel. Dat dan weer wel ;)