GC jaaroverzicht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tiktak, tiktakIeder zichzelf respecterend weblog moet een jaaroverzicht hebben. Retecool haalde nog wat oude profeten uit de sloot, GeenStijl deed het met een heus oudemediaal “2006 zuigt“, dat al in november uitkwam. Het deed me een beetje denken aan het boek “Oorlogen van de 20e eeuw”, dat heel optimistisch vanaf halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw bij mijn ouders in de kast stond. Nou ja, anders was dat boek waarschijnlijk zo dik geworden dat het met de toenmalig bekende technieken niet meer in te binden was geweest.

2006 zoog dus, en waarschijnlijk horen we volgend jaar van GeenStijl of december 2006 ook zoog (zie: “2007 zuigt ook”, ISBN-13 978 90 468 0180 3). Hoogstwaarschijnlijk wel. Want op de valreep gebeurde er nog het één en ander. Saddam dood, Castro die toch géén kanker blijkt te hebben, Israël dat uit pure verveling maar weer eens Gaza gaat bombarderen, de ETA, die compleet onverwacht weer eens boem doet en de Nederlander, die positiever is over de toekomst, waarmee maar weer eens wordt aangegeven dat de toekomst vooral samenhangt met de huidige economische staat.

Maar goed, in tegenstelling tot wat de titel suggereert dus géén jaaroverzicht van GeenCommentaar. Daar was u, als trouwe lezer, immers gewoon bij en dat hoeven we dus niet te herhalen. Dat zou twijfel van onze kant over uw verstandelijke vermogens suggereren, en beledigen, nee dat willen we niet. Dat werd ons op de valreep nog meegegeven door Bea.

Zo, en nu ga ik alvast een paar nieuwe drieluik-foto’s in elkaar zetten en een stukje klaarzetten voor één minuut over twaalf vanacht.
Want u dacht toch niet dat ik om één over twaalf achter de pc zou zitten?
Goed, laat het antwoord maar zitten. Oké, inderdaad, het zou kunnen. Maar dit keer dus echt niet! Of misschien heel even.

0

Reacties (10)

#1 Arnoud

Nouja zeg, geen jaaroverzicht. Ik heb wel een links-overzicht 2006 gemaakt voor mezelf, want uiteindelijk is de mensch toch gewoon een gewoontedier, nietwaar?

 • Volgende discussie
#2 Peter

Er zijn niet veel tradities waar ik aan gehecht ben en de meeste clichés kunnen me gestolen worden. Belave één: Ik wens jou en alle anderen hier, in ieder geval wat ik iedereen elke dag wens: van al het beste, al het goede voor jou.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jogy

Voor mij ook geen jaaroverzicht, 2006 is een jaar om snel te vergeten, maar dat sluit niet uit dat ik alle GC auteurs en lezers een mooi uiteinde wens en een gezond, gelukkig en blogzaam 2007!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joost

Jongens, wacht nog even tot het moment dat het mag! :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Ouwe

Bwah, iedere dag breekt er een nieuwe dag aan. Ik zeg dus maar: tot morgen ;-).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 mijzelf

‘Israël dat uit pure verveling maar weer eens Gaza gaat bombarderen’

Even de aanvulling dat voorafgaand aan dit ‘bombarderen’ eerst Israeliers slachtoffer zijn geworden van de dadendrang van de Palestijnen (alweer !).
Onder de Israelische slachtoffers ook kinderen.
Hiervan wordt bij de linkse publieke omroep vaak niet of nauwelijks melding gemaakt.
Kortom: de ware agressor is niet Israel, maar zijn de Palestijnen (alweer !).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Ouwe

Bla bla bla @ mijzelf
Beiden zitten fout, en Israël reageert overdreven (“alweer !” Zoals altijd).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

@jou: Elke conclusie anders dan dat de Israëlische staat aan de basis staat van het conflict is er één die niet getuigd van enige realiteitszin.

“Onder de Israelische slachtoffers ook kinderen.” Jaja, blabla.

Dagelijks vallen er onder Palestijnen doden door onnodige, pesterige wegblokkades, mensen verliezen hun baan omdat ze door zulke blokkades niet naar werk kunnen. Zoiets heet een brutale bezetting.

Daarbij doen de Palestijnen inderdaad walgelijke dingen, en zijn ze lang niet zo goed in het “de media bespelen” als Israël. De “linkse publieke omroep” praat toch vooral de Israëlische propaganda na. Let maar eens op de gebruikte vocabulair! Een Israëlische aanval is een “vergelding”, een Palestijnse een “terreurdaad”. enz. enz.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 surfje

daar heb je een goed punt Spuyt12. lees allemaal “het zijn net mensen” van Joris Luyendijk. er is niet zomaar een oplossing zolang beide partijen vergelden en terreur plegen, maar wie doet nu aan vergelding en wie aan terreur. het is maar net welke naam je er aan geeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Joost
 • Vorige discussie