Gastlogger: Rouvoet eventjes God?

GeenCommentaar heeft ruimte voor gastloggers, dit kunnen stukjes zijn die we – uiteraard met toestemming – overnemen van andere weblogs, of via onze mail binnenkomen. Hieronder een column van Sus Antigoon, die het via de mail inzond.

RouvoetWaarom zou je God willen spelen, als je hem ook kan zijn? Zou het ego, dat ergens echt wel verborgen zit in André Rouvoet, in opstand komen tegen zijn eigen achterban? ?André Rouvoet moet geen minister worden, maar in de Tweede Kamer blijven.? Dat zegt de ChristenUnie bij monde van voorzitter Peter Blokhuis. Natuurlijk ambieert Rouvout de glorie van de scheiding van kerk en staat met een ministerspost. Al was het maar tot de eerstvolgende verkiezingen of het aanstaande politieke debacle. André ruikt even aan de goddelijke glorie, aan het hemelse encore van zijn politieke loopbaan. Natuurlijk mijmert de man heimelijk over een ministerspost! Dit toegeven? Natuurlijk niet. Maar het kloppend hart van de ChristenUnie tikt nu als de hand van Maradonna on speed tegen de onderkant van het fractiebureautje. Wat de uitkomst ook zal wezen, de stem van het volk of de wil van het ego, Rouvoet laat Gods water over Gods akkers vloeien. Ook al bedruipt hij zijn heilige manifest, deel één óf twee. Ook al druipt hij na over het bruingekafte ?Latent Feminisme voor Dummies van Tineke Huizinga-Heringa?voor even, heel even was André Rouvoet God. En dat is iets wat je zelfs door Andries Knevel niet laat ontnemen.

 1. 2

  @ Astronout.

  Ik denk dat Andries het volledig met je eens is. Het had zo?n mooi parlementair akkoord tot herinvoering van de inquisitie kunnen zijn. (De man heet Knevel, als iets letterlijk de goden wel verzoeken is…) Bij deze mijn stem. Al was het enkel om het gebeier van de Roomse klokken in die kekke zwarte kousjes te stoppen. (Vrij naar Van Duin) ;0)

 2. 3

  Ik vind n SGP, CDA, en CU in de kamer niet echt een scheiding van kerk en staat. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ondanks de knettergekken ideen als abortus en het homo-huwlijk afschaffen, is de man verder wel n goede politicus.Laat m maar in de kamer blijven, dat is inderdaad beter.

 3. 4

  Rouvoet: tegen abortus, tegen euthanasie, maar voor de doodstraf. Ik steun de oorlog met materieel, maar poltiek keur ik het af. Als voortijdig het zang de kerk verlaat, ga je ook niet vreemd met een ministerspost.En net als Gods hielen, moet je ook post likken….

 4. 5

  “het kloppend hart van de ChristenUnie tikt nu als de hand van Maradonna on speed tegen de onderkant van het fractiebureautje”?

  ..en de van wollige metaforen overlopende getakte volzin bezweek onder het gewicht van zijn eigen pretenties, niet gesteund door enige inhoud van betekenis in het epistel waarvan het het prozaïsche hoogtepunt ambieerde te zijn.

  Iknik

 5. 6

  @WasHetMaarWat, HetWasOokNiks. Pretentie en ambitie liggen al tijden te rotten naast de waarheid. Inhoud en betekenis zijn geheel voor eigen rekening. Ik vind het gewoon geinig om te pennen, met uw welbevinden…

  Voor De Bedoeling zijn er CJP-geile caberetiers als Theo Maasen, Youp van ’t Hek en hebben we een Minister President die zichzelf graag het Duitse ‘zugabe’ hoort roepen. En als Bruintje die kar nog niet kon trekken, nu ook nog eens WasHetMaarWat. Wat kennen wij toch een rijke wereld. Zou dat de bedoeling zijn? Also sprach Het Ego. ;-)