Frankrijk krijgt grote boete van EU

Pak aan Galliër !!Frankrijk neemt het niet zo nauw met de regels voor de visserijquota. Voornamelijk omdat ze anders aan de stok krijgen met de vissers, een onderdeel van het agressieve landbouw volk in dat land.
En als groot land binnen de EU dachten ze waarschijnlijk dat ze er wel mee weg zouden komen. Maar nu slaat het Europese gerechtshof toch hard toe. Een boete van €20 miljoen hadden ze al aan hun broek hangen. Maar iedere 6 maanden dat ze nog steeds niet voldoen aan de regels, kost het ze nog eens bijna €58 miljoen. En de eerste termijn van 6 maanden is zojuist verstreken.
Kijken hoe lang ze dit volhouden. Het is overigens de grootste boete uitgedeeld tot nu toe.

 1. 1

  Dat houden ze lang vol betalen gewoon niet, wat buitenlandse trucks in de brand steken, wat gevels verbouwen met de tracktor, snelwegen blokkeren etc..beproefd recept.

  Zeer onlangs sprak ik en route een Franse wijn”bouwer”vriend met zijn collega’s na een jaar met veel wijn btw en ik schrok van de stellingname’s. Europa is nog steeds hartstikke dood, in Frankrijk. Vooral toen ik begon over de nieuwe as Engeland/Duitsland. Gelukkig leef ik nog ;-)

 2. 8

  Het internationaal recht kent weinig dwingende middelen dus ik ben benieuwd of Frankrijk uberhaupt betaalt. Een korting op de landbouwsubsidies zou een veel pragmatischere aanpak zijn.

 3. 10

  Daan: Ik gok naar de EU-begroting voor volgend jaar? In Nederland worden boetes toch ook gewoon inbegroot?

  Ik meen zelfs dat boetes al in de begroting zitten zonder dat de bijbehorende overtredingen zijn vastgesteld en de boetes daadwerkelijk geint zijn. Ik vind dat altijd wat dubieus, aangezien er zo feitelijk aan de handhaving vantevoren gemeld wordt hoeveel boetes men dient uit te schrijven.

 4. 12

  Damn, Caprio das een goeie, wie drukt die dingen eigenlijk?

  Het antwooord op de vraag van Daan staat in de link, onder : 8.What happens to such payments ……

  “simply supports the financing of the general budget”

  De vis wordt duur betaald, n’est pas…

 5. 13

  Het gaat hier om Europese afspraken geen internationaal recht. De EC heeft gezegd dat alleen Denemarken, Zweden en Engeland de EU visquota navolgen. Dus NL maak je borst maar nat.

  De Fransen zijn oa. beboet voor het overbevissen van de heek, een roofvis die wat dieper in de oceaan leeft. Ze varen er voor naar Namibië en de Falcklands. Tevens zijn de Fransen heel erg actief in de Indische Oceaan.

  Een stap vooraarts eens kijken hoeveel stampij die Fransen gaan maken…