1. 3

  Toen FOX News haar nieuwe koers ging varen, zouden ze toen op de meeting waar ze de lijnen hebben uitgezet zich toen een beeld hebben gevormd van de doelgroep voor het station? Of zouden ze zo dom zijn te denken dat de massa bestaat uit lemmingen?

 2. 4

  Dit werkt. Is toch ook eerder gelukt met Kerry (die zou frans overkomen). Mensen gaan totale nonsens geloven, als je het maar vaak genoeg herhaalt en subtiel als feit gaat brengen.

 3. 8

  @7: Nee dat kun je niet. Bedrijven hebben belang bij rechtse berichtgeving. Het zijn bedrijven die uiteindelijk de TV-zender betalen (via reclamegeld) en dus de berichtgeving beinvloeden. Derhalve kun je kiezen tussen een smaak.

 4. 9

  Tis niet waar Bismarck! Hoe kan dat nou, het is notabene vrije markt. Er is vast nog wel een liberaal nieuwszendertje te vinden ergens. Misschien wil de consument geen objectieve en neutrale berichtgeving. Is daar dan toch een schone taak voor de overheid? Ow nee dat is bah en vies, dat zou zoiets zijn als een fatsoenlijke scholing door de strot drukken. Trouwens, het was ondermeer Chomsky die uitgebreid over de neutraliteit van de media in de VS heeft bericht. Maar ik wilde dat buiten de discussie houden omdat je dan al snel als US basher wordt neergezet.

 5. 11

  Trouwens, het was ondermeer Chomsky die uitgebreid over de neutraliteit van de media in de VS heeft bericht.

  Chomsky on
  Concision. Als het niet tussen de reclame past, is het geen nieuws.

 6. 15

  @14: Die conclusie impliceert Fox ook idd (voor zover je Pelosi links zou kunnen noemen, naar Nederlandse maatstaven is die nog steeds rechts).

 7. 16

  @su, MP

  Uhm.. Is hier niet gewoon sprake van overduidelijke demagogie c.q. overduidelijke leugenachtigheid? De zoveelste onzin van een propaganda-outlet, die elk mens met een hartslag kan doorzien?

  De vrije markt zorgt er juist voor dat er meerdere opiniemakers komen, vooral op het internet zijn er genoeg onafhankelijke (gratis) media te vinden.

  De vijand is het corporatisme, als de staat en bedrijven samenspannen tegen de mensen.

 8. 17

  @Jimmy#16:

  Ik denk dat je eerst moet vaststellen of in de VS er sprake is van een zodanige vrije marktwerking in de media dat de onafhankelijkheid gewaarborgd wordt. Mijn indruk is dat de meerderheid zich toch beroept op de mainstream, en dat is in handen van een beperkt aantal multinationals. Mijn maandelijkse Industrial Worker verandert daar weinig aan.

  Met je laatste zin kan ik het alleen maar roerend eens zijn.

 9. 18

  @17: Tja, die laatste zin… Ik zou haast zeggen als de staat wordt overgenomen door bedrijven. Dat is toch eerder de situatie zoals we hem hier (VS, maar ook NL) zien.

 10. 20

  @19: Qua resultaat niet veel inderdaad (al lijkt samenspannen me reversibeler dan overnemen). Ik vind het wel belangrijk voor de probleem-analyse: Is de staat te zwak om zich te verzetten tegen het moderne bedrijfsleven, of is de staat corrupt?