Fotos des Tages – Nicky & Alcohol

Before and After Voor een Britse documentaire consumeerde Nicky Taylor (39) dertig dagen lang vijf dagen per week 17.2 alcoholische consumpties per dag. In deze periode kwam ze 3 kilogram aan, kreeg ’n procentje meer vet en voelde ze zich een stuk depressiever dan voorheen. Maar het schokkendste uiterlijke effect was de veroudering van haar huid, althans als je de Before & After foto’s mag geloven. Nicky’s huid werd 10 jaar ouder. Of dateert de beginfoto soms stiekem uit Nicky’s studententijd en staat op de eindfoto niet gewoon haar eigen moeder? Dat weet je nooit zeker met die Anglosaksische kwalitietsbladen… See what the booze can do (Herald Sun)

 1. 1

  Mja, d’r van uit gaande dat er niet vals is gespeeld met de foto’s kun je uit het stukje lezen dat ze niet alleen drinken ging, maar ook 5 nachten per week op stap tot diep in de nacht. Bij mij heeft nachtelijk stappen veel meer gevolgen dan eens stevig wat drinken!

 2. 6

  @ Peter: Proost ;-)
  @ SN: op de lange termijn levert het wat op namelijk nieuwe werkkrachten voor de maatschappij. De ouders zijn dan inmiddels leeggezogen zowel financieel als lichamelijk en geestelijk.

 3. 9

  @Carlos: Aha, maar dan is het theoretisch uiteindelijk toch goedkoper de benodigde werkkrachten te importen. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten dan beter aan en je houdt een lichamelijk, geestelijk en financieel gezonde bevolking over.

  Onzin natuurlijk, maar bij de huidige trend waarin alles wordt afgemeten aan de bijdrage aan de economie, verbaas ik me erover dat nog niet is uitgezocht of het niet krijgen van kinderen voor Nederland geen macro-economische voordelen zou kunnen opleveren…

 4. 10

  veel drinken moet je ook langzaam opbouwen, als je de hoeveelheid gedurende een paar jaar opbouwt kun je de genoemde 20 eenheden alcohol per dag makkelijk aan.
  Alcoholisme komt niet zomaar aanwaaien he ? Daar moet je wel wat voor doen.

 5. 13

  Je zou toch zeggen dat een kwaliteitskrant minstens één fotograaf in huis heeft die kundig genoeg is om die mevrouw met dertig dagen tussenpoos tegen de muur van het redactiekantoor te zetten om onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde belichting een kiekje te nemen.