1. 1

  Indruk wekkend…somige van de comments onder de foto’s zijn heel naar.

  Zelf heb ik fantastische herinneringen aan vele ontmoetingen me/Romano’s..fijne groep mensen, ik hou van ze.

 2. 2

  Heerlijk. Wie wil er niet al tijdens zijn reis naar boven genieten van wat hem straks te wachten staat. De festa start al in het ziekenhuis. Met de halve clan 24/7 bezoekuur houden in de Radboud. Ik lag er toen ook, helaas niet op de afdeling waar het Roma-meisje lag. Met Roma’s en Sintis in de buurt verveel je je nooit. Het misbaar ook wat ze maken als ze vriendelijk verzocht worden met hooguit zijn drietjes tegelijk tussen 08.00 en 18.00 langs te komen. En vooral ook de eigen medicatie thuis te laten. Als lopend patient tussen al die caravans die er met een tijdelijke ontheffing (kuch) mochten staan heb ik me niet verveeld. Toonladders werden gespeeld en er stond altijd wel een motorkap open. Het folkloristische beeld. De Officier van Justitie in Arnhem schetste (zoeken we op) in een requisitor een ander beeld van Rom’s.

  Die stoel komt me bekend voor.

 3. 5

  Er is ook een collectief geheugen in deze groep mensen/reizigers. Zoals heel lang geleden op onze woonplek ook de gewoonte was ..de verhalen waren een schets van de geschiedenis.

  Romano’s doen nog in verhalen, bij een kampvuur en vlees aan het bot en dansen..zucht wat zijn wij (ik?) saai geworden.

 4. 7

  Sinti’s zouden mijn beste vrienden kunnen zijn omdat ik weet dat ik altijd op mijn tellen moet passen. Het zijn juist je vriendjes die je vertrouwt die je een loer draaien. Op de camping in Helmond hoorde ik van een sinti : als je ons wilt begrijpen moet je weten dat nog veel van onze mensen op hun netvlies de sinti helder en in kleur zien en de gojim als een zwartwit foto in grijstinten. Gojim ? Een jiddische sinti? Nee, zei die wietteler, maar ken jij het lot van Kwiek, de koning van alle poolse zigeuners tijdens Godwin ?

 5. 12

  Ik hou ook wel van rare mensen zolang ze mijn auto niet jatten. Ik begrijp het wel, maar no pasaran. Vraag me dan gewoon of je hem mag hebben of zo.

 6. 15

  Tot nader order, Lesley, maar een Foto des Tages hoeft niet van deze dag vandaaag te zijn – ze wordt getoond en op Sargasso is ze dan vandaag de foto des tages.

  Of hoe wou je het hebben, “oei, nee, foto is prachtig, vertelt een verhaal, dus noem ze maar Foto des Gisterens” ofzo?

 7. 16

  overigens, ik neem aan dat de Roma wel wat spot kunnen hebben: veel zorg zou ik niet koesteren omrent het ‘weggooien met het graf’, hun kennende staat die televee diezelfde avond alweer te blikkeren in een bovengrondse huiskamer.

 8. 18

  Interessante reacties op die site. Ze hebben wel meer Roma foto’s, maar de meeste bezoekers zien ze liever dood dan levend. Zie ook de volgende post op dat blog: foto’s van een brandende zigeuner in Spanje.

  Fijne lui, die roemeniërs.

 9. 19

  Je ziet de dode denken: jongens jongens – zo schijnt de zon voortdurend in de TV! Zo’n zigeunersausje is prachtig, maar styling moet OOK wel een beetje praktisch blijven.