Foto des Tages – Modderkoekjes


Grondstoffenhandelaren, voedselimperia, beschikbaar areaal landbouwgrond, wereldhandel, kleine boeren, stedelijke bevolking, China, to biofuel or not biofuel? Kretologie die u als nieuwsgebruiker met lange afstandsvizier al kent van haver tot gort. Maar al die analyses zullen de inwoners Port-au-Prince in Haiti worst zijn. Zij eten ook vandaag weer: modderkoekjes…

Reacties (2)

#1 JSK

voedselimperia

Heeft ook iemand NRC gelezen hoor. Wat een flutartikel was dat zeg, brr… maar vermoedde al dat het op maat geschreven was voor een bepaald publiek.

Over die modderkoekjes. Marginal revolution berrichtte er al een jaar geleden over, en het is een wijdverbreid fenomeen in de gehele derde wereld.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Zóóó… kunnen studenten ook een NRC abonnement betalen..?!

Maar goed, allereerst: begrijpend lezen JSK, er staan hierboven enkele kreten vermeld die de laatste weken in het nieuws zijn geweest. Vandaar mijn toevoeging: kretologie.

De foto’s, die ons toe werden gezonden via de Linktip, stammen uit november-januari. Maar gezien de actualiteit rondom de voedselproblematiek leek het mij aardig om deze Linktip te presenteren als Foto des Tages. Aangevuld met de bovengenoemde kretologie.

Nu verwacht ik van jou een uitgebreide reactie waarom het NRC-artikel over voedselimperia ‘flut’ is. Constructief bijdragen JSK, daar draait het om, don’t loose it (again)…

  • Vorige discussie