Foto’s des Tages | Roeien op het Malta-meer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

raadplaat-04-07-09-oplossing
Op de Malta roeibaan in de Poolse stad Poznan zijn deze dames in training in de K2-klasse. Het WK roeien vindt van 23 tot 30 augustus op deze baan plaats. Het WK kano-sprint staat voor augustus 2010 hier op het programma. Op de foto een kayak, maar dan wel een superranke wedstrijdboot. Op olympisch niveau is deze klasse weinig populair, aangezien daar alleen de 500 meter voor de vrouwen twee wordt afgewerkt. Bij het WK en het EK kanoën, staan evenwel ook de sprint (200 m) en de 1000 m op het programma. Enkele reaguurders waren dus zeer warm met hun oplossing van de raadplaat.
Het kunstmatig aangelegde Malta-‘meer’ wordt omzoomd door een park, waar wandelaars, joggers, fietsers en skeelers geen last hebben van gemotoriseerd verkeer. Heeft wel iets weg van een groot uitgevallen Vondelpark, eveneens gelegen aan de rand van het centrum. Voor meer foto-impressies…

malta-lake1
Zwoegen in de C-4 Klasse, het exclusieve domein van de macho’s. In de canoe is het half geknield lepelen met een enkele paddle. Op de achtergrond een horizonvervuilende bouwput, waar volgens plan een megagroot tropisch zwemparadijs zal verrijzen.

malta-lake3
Omdat mijn geliefde Canon 450D spiegelreflex kuren vertoont, moet ik mijn toevlucht nemen tot een Lumix FZ28. Hier een opname op bijna 500 mm zoom met de cam op de monopod. Zonder goede (mechanische) beeldstabilisatie ben je dan kansloos. En verdomd: dit hybride kastje van iets meer dan 200 euro flikt het.

malta-lake4
Hoezo scherptediepte…Aan de overzijde ligt achter de heuvels een in het park ingepaste camping, met wat vakantiehuisjes. Goedkope bestemming voor backpackers en roeifanaten, die hier hun trainingskamp kunnen opslaan. Geschoten vanaf een terrasje aan de waterkant.

malta-lake5
Uitzicht op de finish van de 2000 meter lange roeibaan. Er wordt momenteel flink geïnvesteerd in modernisering van de accommodaties voor roeiers en bezoekers. Mijn favoriete zitplek om alle zonden weg te spoelen met een halve liter bruisende tap voor omgerekend anderhalve euro. Proost dan maar…

Reacties (4)

#1 klaplong

Hoezo zijn deze kanoërs in voorbereiding op een roei wedstrijd? Ik vind het maar een raar verhaal. Ik was tot 2004 actief roeier, en op een WK roeien wordt niet gekanood, in voorbereiding op een WK roeien zal je geen roeier ook maar iets anders zien doen dan roeien.

Ik kan het allemaal fout hebben, dus ik ben nieuwsgierig of de internationale roeigemeenschap plotsklaps respect heeft gekregen voor het kanoers gilde. Iets wat ik me nauwelijks kan voorstellen. (Flauw natuurlijk, maar het is wel zo)

[edit: je hebt gelijk, zie gecorrigeerde tekst]

  • Volgende discussie
#2 Never The Less / Always The More

Mooie foto’s.
Wel anders dan Leba (Weba, kan die L met een stripke niet vinden), waar ik van de zomer was. Echt té toeristisch was het daar. Wel leuk hoor maar waar U zit lijkt me ook lekker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bianconero

@1 Het is wel vreemd: deze dag geen enkele skiff te bespeuren op de roeibaan. Maar mogelijk zijn de trainingsdagen op de baan verdeeld: de ene dag de kanoërs, de andere dag de roeiers. Ik ga het uitzoeken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Pleuro

@1: uw klaplong is mogelijk het gevolg van al dat overdadige waterverplaatsen?

  • Vorige discussie