Foto des Tages: Echt of niet echt?

Wat we zien: mensen op een strand, ergens in Australië. Maar er is meer aan de hand, veel meer. Klik op de foto voor het hele plaatje. We zien een heel panorama. Vuurwerk links, onweer rechts. Middenin de foto, tussen de wolken, is komeet McNaught te zien. Deze foto zit ons echter niet lekker. Alle mensen kijken naar het vuurwerk, het onweer valt niemand op, laat staan de komeet. Het totale panorama lijkt erg onwezenlijk. Is het wel één foto of zijn het er meer?

 1. 1

  Volgens mij zijn het in ieder geval meerdere exposures. Dit stukje (er even uitgeknipt voor u) toont wat vage mensen uit een eerdere belichting:
  [img]https://sargasso.nl/wp-content/uploads/2007/02/uitleg.jpg[/img]

 2. 4

  Ik heb iets dergelijk ook meegemaakt: dagenlang onweerswolken, duidelijk zichtbaar ten zuiden van Cairns, terwijl Cairns zelf in die periode zonovergoten was. Er zat gewoon geen beweging in die donderbuien. Voeg daar een komeet en een vuurpijl aan toe (diafragma dicht, lange belichting) en het surrealisme is compleet.

  Aan het strand te zien is het overigens géén Cairns!

 3. 6

  Hmm, naar mijn idee is die dame rechtonderin er ook ingeplakt. Heeft licht van rechts, terwijl iemand vlak voor haar licht van links heeft. Wel een prachtig plaatje.

 4. 8

  Je kunt hier pas echt iets over zeggen als je de drie originele foto’s hebt gezien. Als je echter de site van de maker bekijkt dan zie je alleen de compositie en de bliksemfoto staan, maar de bliksemfoto is van een ander formaat, dus ik heb het vermoeden dat er wel wat meer is gesjopt.

  Ondanks dat er staat dat dat niet is gebeurd.

 5. 9

  El El: Tja, dan moet je maar niet naar de website verwijzen waar de foto vandaan komt. Zo’n mega-ding is het niet dat je ‘m niet effe op je eigen site kan zetten. Niewaar?

 6. 12

  Kan wel, maar op die foto lijkt het meer een vliegtuigspoor dan een komeet (en het lijkt ook helemaal niet op die foto’s van je link)!