Ferry Mingelen moet ook deaud

Tijd voor een hormonaal puberaal scheldmomentje. Want niet alleen de juryvoorzitter van de Dutch Bloggies moet deaud voor het niet uitreiken van de prijs voor de Beste Politieke Weblog, maar ook Ferry Mengele Mingelen moet deaud. Als er namelijk een teringheaumeau journalist is die volgend is aan de actualiteit en geen eigenstandige opinies of gezichtspunten debiteert, dan is het onze grote vriend van Den Haag Vandaag wel. En wij, politieke webloggers volgen hem allemaal. Alsof we achter de Messias aanlopen.

U zult wel denken, daar komt hij nu nog eens mee, twee weken na de Dutch Bloggies-uitreiking. U kunt ongewenst de t#fus krijgen wat mij betreft, ik weiger namelijk af en toe de actualiteit te volgen. Zo. Dat lucht op.

De komende tijd wordt het volgen van Den Haag Vandaag mijn prioriteit nummer één, om te kijken of Ferry nog leeft. Of hij de actualiteit nog steeds volgt. Of hij nog steeds naar lekkere schandaaltjes zoekt en ruzies tussen ministers, in plaats van eens naar de inhoudelijke kant van het verhaal te vragen. Ja, Ferry, lekker bezig jongen? Val eens neer!

Intussen zal ik proberen mijn leven te beteren en verrassend, hyperindividueel door de bocht te gaan, net als Arie Slob. En ik zal eens uitzoeken wat het verschil is tussen opinies en gezichtspunten. Want anders wint GeenCommentaar.nl natuurlijk nooit die Dutch Bloggie 2008 voor het Beste Politieke Weblog. Tering!

 1. 1

  Het moet gezegd, zo’n GS scheldpartijtje leest geinig. Maar waar heb je het in hemelsnaam over, wat heeft de beste man concreet misdaan?

  Ik heb overigens pasgeleden mijn tv d’r uit geflikkerd en kijk in plaats daarvan online naar docu’s van Tegenlicht, Andere Tijden enz.

  Erg leerzaam. Eigenlijk het verschil tussen een dagelijks hapje krantenheadlines vs. een opinieblad.

 2. 3

  Ik heb twee tv’s, maar verder dan films kom ik niet.

  Ik denk dat Astronaut wil zeggen dat ook “echte” politieke journalisten zelf geen nieuws maken.

  Wel een beetje mosterd na de maaltijd, Astro! :-)

  Maar goed, jij zat een maand in het buitenland en je zit nu pas in de eerste fase van het verwerkingsproces :-)

 3. 4

  Bah.
  Iemand voor de grap dood wensen, om een juryvoorzitter te pariodieren, vind ik net zo erg als iemand dood wensen om andere redenen. En dan ook nog het woordgrapje over de kamparts van Auschwitz.
  Ik vind het een kutstuk en snap niet dat dit nog online staat.

 4. 9

  Oh ja, natuuuuuurlijk! Verschuil je maar weer achter de vrijheid van meningsuiting! Lazer toch op! Wat is jouw mening dan? Wat wil jij dan precies voor maatschappelijk relevant item aansnijden om dit te rechtvaardigen?
  Het is gewoon een slecht geschreven stuk met onheuse beledigingen en vergelijkingen.

 5. 10

  * ‘Lazer toch op’ neem ik terug. Ik liet mij teveel leiden door de boosheid over een woordgrap over Mengele. Daar kan ik zeer slecht tegen. Ik vind dat ongepast en dacht dat GC daar verschoond van zou blijven.

 6. 11

  @ 9 + 10: verbazingwekkend hoe mensen zich laten opnaaien door woorden.

  De manier waarop ik me wil verbazen over de jury-uitspraak van de Dutch Bloggies, afgezet tegen het niveau van de Nederlandse politieke journalistiek, is mijn keuze. Daar heb je vanaf te blijven. Je mag me best beschuldigen van zeer slechte smaak, een slecht gevoel voor humor of een slecht geschreven stuk. Dat laat me koud eerlijk gezegd.

  Dat je je afvraagt waarom het stuk nog online staat impliceert dat je wilt dat het weggehaald wordt. Mag ik zeggen dat ik dat heel erg eng vindt? Dat vind ik dus enger/erger dan iemand voor grap dood wensen.

  Nog los van het feit dat ik daardoor heel veel zin krijg om nog meer grappen over Mengele te gaan maken. ;-D

 7. 12

  Obscura refereert aan het feit dat we overwogen hebben een stuk van Sus Antigoon eraf te halen omdat hij – op een minder beledigende wijze dan jij Mingele beledigt – andere redactieleden aanpakte. De conclusie was toen: ja dat stuk had eraf gemoeten, want als redactieleden ga je niet in het openbaar elkaar afzeiken. Daarmee beschadig je de reputatie van het weblog.

  Het dilemma is dan nu: waarom zou dit stuk, waarin Mingele wordt beledigd, wel mogen blijven staan.

  Ik vind dat Obscura overdreven reageert, maar hij heeft wel een punt. Als Mingele bv. een kennis van mij was of in onze redactie zat zou ik moeilijk met dit stuk kunnen leven.

  Aan de andere kant snap ik compleet dat het als GS parodie bedoeld is, en het is gewoon een goede parodie. Je trekt helemaal geen parallel tussen Mingele en Mengele, het zijn termen om je opinie over zijn prestaties op het tv scherm kracht bij te zetten.

  Dit stuk moet zeker blijven staan, maar ik zie wel graag een verdere discussie over het onderwerp, want in mijn hoofd kom ik er ook niet uit.

 8. 13

  @ 12: discussie is prima. Ik zie eigenlijk zelf geen enkele parallel tussen een redactielid van GC afzeiken en de strekking van het stuk waar deze reactie onder staat.

  Eerlijk gezegd geloof ik ook niet dat Obscura daar naar verwijst. Hij vindt dit een kutstuk (zijn woorden) wat om die reden wegmoet. Ik vind het, zacht gezegd, nogal vreemd dat hij suggereert dat verwijdering voor de hand ligt.

 9. 14

  De punten zijn:

  – hoever mag je gaan bij het afzeiken
  – mag je meer of minder als het een redactielid betreft

  Bij Obscura gaat het om het eerste punt. Hij is zo te zien tegen doodwensen en nazistische vergelijkingen, ZELFS als die humoristisch bedoeld zijn. Het tweede punt vind ik zelf ook interessant.

 10. 15

  @Obscura: Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp voor je is, maar ik moet hier toch even de kant van Astronaut kiezen.

  Hij imiteert hier de stijl van GeenStijl, het enige weblog dat de afgelopen tijd politiek nieuws heeft gemáákt, en niet alleen volgend is geweest.

  Daarmee zegt hij eigenlijk (denk ik): “Van der Poel is dít dan wat je wilt?”

  En geeft direct het antwoord: nee.
  het gebruik van “deaud” enzovoort is heel duidelijk een parodiëring van GeenStijl…

  Ik denk dat de heer Mingelen zich niet aangevallen voelt…

 11. 17

  Chocotoffert, dit was iets eenmaligs schijnt. De schuldige heeft een neqschot gehad en mag vanaf nu alleen nog maar filmpjes over paashazen plaatsen. ;-)

  Dus geen -edet- meer.