1. 2

  Voor mij was het precies dit ‘gegeven’ wat het zo moelijk maakte om voor europa te zijn.

  Platform voor de donkere wolken.

 2. 6

  @#3: Maar juist die grens maakte dat het een invasie heette die tot een bevrijding leidde. Geen grens, geen invasie, geen bevrijding, geen biertjes op 5 mei?:P

 3. 8

  @3: Nu hoeven ze de grens niet over te marcheren om je toch uit je huis te komen halen Carlos. Kwestie van een richtlijn uit Brussel.

  (Oké, wie is er nu koning Godwin?)

 4. 9

  Anyway, in België was extreemrechts toch in verval (hoorde ik sommige Belgische reaguurders toch triomfantelijk beweren afgelopen jaar).

 5. 10

  7: Toch niet als je ook de kosten van de andere kant meerekent? Men zegt dat de USSR zelfs failliet is geconcurreerd door onze Wall Street.

  9: Het Vlaams Belang zit in verval, wegens teveel concurrentie op de rechterflank, lees NV-A en Lijst De Decker. Die laatste twee putten wel uit dezelfde beerput, maar noemen zich toch niet extreem rechts.
  Daarom dat het Blang nu een keiharde camapgne voert.

 6. 11

  Extreem links zit hier gewoon in de kamer, met duivendak-brandbom-in-je-neus en al.

  Extreem islam jaagt hier ook mensen uit hun huizen. En houdt ook klopjachten op blanken. Of knuppelt buschaufeurs neer.

  Op de antillen jagen extremisten ook op blanken.

  Wat is nou precies anders aan rechts?

  Of is dit gewoon linkse stemmingmakerij?

  Ik gok op het laatste.

 7. 12

  @11: Zit duivendak (ik neem aan dat je Duyvendak bedoelt) in de Kamer? Heeft hij een brandbom in iemands neus geduwd? Is jouw post serieus te nemen?

 8. 16

  @ 11

  “Extreem links zit hier gewoon in de kamer, met duivendak-brandbom-in-je-neus en al.”

  Ik ben geen GL- stemmer, maar roept GroenLinks op tot extremisme of het gebruiken van brandbommen? En Duyvendak heeft de Kamer al in augustus verlaten.

  “Extreem islam jaagt hier ook mensen uit hun huizen. En houdt ook klopjachten op blanken. Of knuppelt buschaufeurs neer.”

  Worden hier mensen uit huizen gejaagd? Volgens mij niet, kom eens met voorbeelden. En het klopt dat hier buschaufferurs in elkaar worden geslagen ( wat keihard moet worden aangepakt), maar dat heeft niks te maken met de Islam, maar met overlast van Marrokaanse jongeren. De extremistische hoek van de Islam is inderdaad gevaarlijk, maar is vrij klein in Nederland.

  “Op de antillen jagen extremisten ook op blanken.”

  Klopt, maar volgens mij is dit een voorbeeld van criminaliteit en heeft het niks te maken met het onderwerp. ( nl. geen politieke doeleinden, zoals de nazi’s wel hadden.)

  “Wat is nou precies anders aan rechts?”

  Bedoel je extreemrechts? Het verscil tussen extreemrechts en extreemlinks is soms niet heel groot, zoek maar eens op hoefijzermodel.

  “Of is dit gewoon linkse stemmingmakerij?”

  Hoezo is dit stemmingmakerij? Dit is een nieuwslog dat aandacht besteed aan onderwerpen die de gewone media niet altijd naar buiten brengt.

  Overigens beschouw ik mezelf als centrumistisch, niet uitgesproken links of rechts. Ik zie extremisme ( links of rechts) als gevaarlijk voor de democratie, kijk eens wat extremistische massamoordenaars als Hitler, Mao of Stalin hebben gedaan en het lijkt mij daarom logisch om extremisme tegen te houden.

 9. 17

  Hal,

  Geestelijk ben ik nog heel jong.

  Ongeveer twaalf.

  Pragmatist,

  Het gaat er om dat er wel postjes verschijnen over ‘extreem rechts’ terwijl extreem links of extreem islam etc gewoon geaccepteerd wordt. En het feit dat marrokanen mensen in elkaar slaan gebaseerd op huidskleur: daar is een naam voor: Rascisme. En mensen die dat doen zijn rascisten. Islamitische racistische extrenmisten, want ze organiseren zich niet rond de fietsclub, maar rond hun geloof. En dat heeft wel te maken met dit onderwerp, want de politie gedoogd het in elkaar slaan van blanken, maar als iemand er iets van zegt, wordt hij door 10 man ME van zijn bed gelicht.

  En als laatste: Jij bent dom.

 10. 19

  “En het feit dat marrokanen mensen in elkaar slaan gebaseerd op huidskleur: daar is een naam voor: Rascisme. En mensen die dat doen zijn rascisten. Islamitische racistische extrenmisten, want ze organiseren zich niet rond de fietsclub, maar rond hun geloof.”

  Zo die is nieuw, extreemrechtse straatschoffies (racisten immers) organiseren zich rond hun geloof? Ik wist niet dat dat zo’n religieuze fanaten waren, ik heb zelfs een sterk vermoeden dat de meesten niet zoveel op hebben met de regeltjes van de Islam. Ik heb er in ieder geval nog nooit eentje richting Mekka zien bidden.

 11. 20

  @ 17

  1. Waarop basseer je dat ik extreem links en extreem islam accepteer?
  2. Maken Marrokaanse jongeren gebruik van geweld voor racistische/religieuze doeleinden? Zoja, waaruit blijkt dat dan?
  3. Hoe kom je erbij dat de politie het in elkaar slaan van buschauffeurs accepteert? Kom eens met voorbeelden.
  4. Een cartoonist is inderdaad van zijn bed gelicht door de M.E., iets wat ik niet goedkeur van de M.E.
  5. Vind jij iedereen die het niet met jou eens is dom?

 12. 22

  Oud nieuws, Oost-Europeanen zijn nog nooit tolerant geweest tegenover minderheden, zullen ook nooit tolerant worden ook.

 13. 23

  Pragmatist,

  Wat zijn dit? De kamervragen van de PVV? Om maar even Hal Huppeldepup te quoten: Volgens mij ben jij echt twaalf. Jij maakt geen grapje!

  Sodemieter op man. Ga terug naar je fok, gs, weet ik veel waar de jeugd uithangt tegenwoordig!

 14. 29

  In B blaast extreemrechts al jarenlang de aftocht. In de peilingen voor de verkiezingen toch.
  Naar het schijnt lukt dat aardig door hier en daar een plein herin te richten, een multicul festivalletje te organiseren en een stadsdichter aan te stellen.

  Simpel eigenlijk, moeten de ossis ook maar doen.

 15. 30

  Mijn excuses, ik blijk in mijn vorige reactie een onderscheid te hebben gemaakt tussen mensen west en oost. Dat deed Hitler ook al (denk ik toch, het was een nare man) en dus moet ik wel een Nazi zijn.

  Ik ben dus blijkbaar extreemrechts. En ik woon op het Belgische stuk van de heide. Dus Extreemrechts is mogelijk toch in opmars in B.

 16. 32

  Christelijke “Prominenten” hebben het steeds over “grondrechten, bij elkaar houden, minderheden beschermen etc..”, Hoe kom jij aan zo’n islamitische minderheid die van den vreemden ontstaat, grotendeels via illegale immigratie, importbruiden van neef/nichtjes concentreert zich hoofdzakelijk op het feit dat misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om naar Nederland te komen, vooral bij migratie uit landen als Turkije, Marokko en Somalië: Het gaat om het kunstmatig vergroten van de islamitische bevolking, voornamelijk Turken en Marokkanen die hier geïsoleerde machtsblokken gaan vormen die zich door huwelijksmigratie en hoge geboortecijfers snel uitbreiden en hele wijken en steden overheersen en daarna uit moet groeien tot een meerderheid, die met geweld of democratische middelen ons land moet onderwerpen aan de islamitische landen.

 17. 33

  – Er moet een limiet ingesteld worden voor de massa immigratie: als er uit een massa-immigratie veroorzakende land, bv, meer dan 500 000 mensen vertrokken zijn, zou VN ingrijpen, VN die van Nederland geld krijgt moet in die landen vrije regio’s creëren. Let op, dit zijn geen tijdelijke kampen in een nabije land etc.. Vrije landgebieden voor de vluchtenden massa moeten uitsluitend in het land van herkomst, niet in een andere land gecreëerd worden. Tijdelijke kampen zijn nooit een succes geweest en worden ze nooit een oplossing van de sterk groeiende massa-immigratie vanuit islamlanden. Neem even Marokko,bijna alle Marokkanen willen weg, net als in een andere Islamitische land, er zijn tot nu toe ongeveer 9 000 000 miljoen Marokkanen naar EU landen doorgesluisd. Uit Iran zijn er ook ongeveer 10 000 000 miljoen mensen weggegaan… Uit Turkije zijn er totaal 11 000 000 mensen weggegaan en er komt nooit een einde!!! Somalië, Pakistan, Sudan, Ghana en al die andere islamitische landen stoppen zelf niet zomaar met hun uitstoot verplaatsing! VN moet zorgen dat bv, in Somalië een vrije landgebied gecreëerd kan worden. Turkije moet toestemming geven voor een vrije gebied, onder het gezag van VN moet er in Marokko zelf een vrije land gebied gecreëerd worden voor de miljoenen Moslims.

  – Cao’s moeten niet meer alleen gelden voor de laagste lonen maar voor alle salarissen, inclusief bonussen en directiesalarissen;

  – Geen doelgroepenbeleid of minimabeleid meer, omdat wetten of regelingen steeds voor iedereen gelden; herstel van onze burgerrechten zoals recht op inspraak en recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer;