1. 1

  Bedankt voor de link, Steeph!
  Ik had trouwens de volgende uitslag:

  D66 (ALDE)
  PvdA (PSE)
  VVD (ALDE)
  GrL (verts/ALE)
  CDA (PPE-DE)
  SP (GUE/NGL)
  CU / SGP (IND/DEM)
  ET (verts/ALE)

 2. 12

  De vraagstelling op deze site is incorrect. Waarom valt niemand dat op??!!

  Stelling 10
  “Het Europees Parlement zegt in een resolutie uit 2005 dat de oorlog in Irak in de plaats kwam van een politieke oplossing om Irak te veranderen en te democratiseren. De belangrijkste officiële reden voor de inval was dat Irak over massavernietigingswapens zou beschikken en daarom een ernstige bedreiging voor de wereld vormde. Sommige parlementariërs geven aan dat hiervoor geen bewijzen zijn gevonden en willen deze politieke uitspraak in de tekst van de resolutie opnemen. Daarom wordt een amendement over deze kwestie ingediend.”

  De stelling:
  “De voornaamste reden voor de invasie van Irak is onjuist gebleken.”
  Juist, onjuist of overslaan. Que?!

  Wat heeft de stelling met opnemen van een tekst in een resolutie te maken? Kan iemand dat toelichten?
  En hoe kan je de uitspraak “De voornaamste reden voor de invasie van Irak is onjuist gebleken.” een stelling noemen waar je ‘tegen’ op kan antwoorden?

  Waardeloze ‘stemwijzer’…

 3. 15

  Het Europees Parlement wil bedrijven een maximum opleggen van het aantal vleeskuikens dat ze per vierkante meter mogen houden. Doel is om zo het dierenwelzijn te verbeteren. De vraag is alleen of dat maximum in bijzondere gevallen mag worden overschreden, bijvoorbeeld als er op korte termijn moet worden geslacht of Het Europees Parlement wil bedrijven een maximum opleggen van het aantal vleeskuikens dat ze per vierkante meter mogen houden. Doel is om zo het dierenwelzijn te verbeteren. De vraag is alleen of dat maximum in bijzondere gevallen mag worden overschreden, bijvoorbeeld als er op korte termijn moet worden geslacht OF ALS ER GEBREK AAN VOEDSEL IS.

  haha hoe komen ze erop…

 4. 17

  SP (GUE/NGL)
  GrL (verts/ALE)
  PvdA (PSE)
  etc…

  Schrikken? Ja toch wel een beetje, vooral van wat er allemaal gezegd en gestemd wordt. En inderdaad, dat CDA is behoorlijk extreem. Bijna fout.

 5. 18

  @Steeph: Ik denk vooral dat het komt omdat ik een aantal vragen heb overgeslagen omdat ik vond dat ik niet voldoende informatie had om er een afgewogen oordeel over te kunnen geven. Veel van die verbodsvragen bijv.

 6. 20

  Jemig… groenlinks!

  Het wordt trouwens D66 hiero. Stem normaal gesproken altijd VVD maar met Wilders en consorten op stoom stem ik liever op de meest pro-europese partij die ik kan bedenken.

 7. 21

  SP.
  Het had ook Groen Links kunnen zijn als die niet drie keer afwezig waren geweest. Die hebben zeker een hoop verplichtingen waardoor er voor onbenullige activiteiten als stemmen minder tijd overblijft.

 8. 22

  Hm, in 13 van de 20 gevallen ben ik het niet eens met het besluit van het Europees Parlement. Ik was altijd erg voor Europa maar dit zet me wel aan het denken.
  PvdA gevold met 1 stem verschil door GRL.