Elvis leeft… in Reykjavik

“Wie tot 10 kan tellen kan de hele wereld bellen”. Sargasso paste dit oude KPN principe al toe op het internet en VPRO’s Metropolis introduceert het nu op de televisie. Met een netwerk van meer dan vijftig videobloggers over de hele wereld, probeert VPRO’s Metropolis antwoord te vinden op de vraag of we door de globalisering inmiddels allemaal hetzelfde zijn? In de aflevering van aanstaande vrijdag moet het antwoord op die vraag waarschijnlijk: JA zijn. Ja de wereld is één in haar liefde voor Elvis Presley. Metropolis ging op zoek naar Elvis-adepten en look-a-likes. Van China tot Zuid-Afrika en van Congo tot IJsland: overal ter wereld blijkt The King nog steeds alive!

Hieronder treft u een preview aan met o.a. een Spaanse, Chinese en Indiase Elvis én een IJslandse Elvis met het syndroom van Down maar mét de juiste heupbeweging.

The King’s Potpourri:

Metropolis: Elvis is alive! from Metropolis on Vimeo.

De IJslandse Elvis als vrouwenmagneet:

Elvis leeft… in Reykjavik

Preemptive disclaimer op de vraag hoeveel dat nu schuift VPRO programma’s pluggen? Helemaal niets, bovengetekende vindt het gewoon een aardig programma gemaakt door getalenteerde humorvolle talenten met gevoel voor 2.0 én hij denkt dat u de lezer een filmpje over Elvis wel kan waarderen.

 1. 1

  “én hij denkt dat u de lezer een filmpje over Elvis wel kan waarderen.”

  Andere lezers misschien wel, maar ik krijg er uitslag van. Bah, Elvis. Over overkill gesproken…

 2. 2

  Oneigenlijk gebruik indeed, #1. Dan fixen ze zichzelf een state of the art multimedium, en dan doen ze er banale dingen mee, bah. (En daarmee heb ik nix gezegd over mijn liefde voor Elvis, maar wel over de banalisering in mondialisering.)

 3. 6

  Ik denk dat het andersom is, Odokwaki! Ze stoppen een augurk in hun tampon, lekker volzuigen met vet en dan frituren. Best lekker; als je KENKERzuur bent.