1. 1

  De vraag is: waarom is het kabinet tegen? Gaat dit nog steeds om die lousy 35miljoen voor het verplaatsen van sluizen en spuien? Moet iedere euro die naar milieu of de leefomgeving per se teruggeharkt worden – no matter what? Of is men bang dat het Zeeuwse electoraat helemaal afhaakt na de Hedwigepolder?

  Wat zit er achter dit irrationele gehannes? Wat?

 2. 2

  Misschien is het de hoofdpijn of de verkoudheid, maar ik kan de strekking van dit artikel niet in m’n kop krijgen; is het nou zo warrig geschreven of niet ? Is de huidige regering nu voor of tegen het openstellen van de Haringvliet ? En was zijn voorganger nu voor of tegen ? En levert het openstellen nu schadeclaims op, of juist het dichthouden ? Echt, ik kan er geen druppel chocolade van maken, dit artikel.

 3. 3

  @2: Het zal je verkoudheid zijn, want uit de eerste zin van het artikel kun je lezen dat het huidige kabinet het Haringvliet wil dichthouden en uit de titel kun je afleiden dat dat schadeclaims gaat opleveren.

  Het past wel heel goed in de strategie van Rutte om met alle buurlanden ruzie te maken. Ook België(/Vlaanderen) is al geschoffeerd door Rutte’s weigering de Hedwigepolder te ontpolderen en om niet gezamenlijk de kilometerheffing in te voeren. Dit kabinet heeft helemaal geen Wilders nodig om zich internationaal te isoleren, dat kan Rutte prima alleen af.