1. 7

  @6
  Vlaming zijnde snap ik uw uitspraak. En toch. Het verschil is dat de Lakota geen wetten van de VS moeten veranderen om zich onafhankelijk te verklaren.
  Ze trekken zich enkel terug uit een aantal overeenkomsten die tussen hun volk en VS. Ze nemen hiermee natuurlijk wel het risico dat de VS ook opnieuw verder doet waar ze mee gestopt waren toen. Dus dat er opnieuw een oorlog wordt verklaard aan de Lakota.

 2. 9

  Neen, eigenkonijn. De Lakota zijn een volkomen onderdrukte, uitgebuite, alcoholisch gemaakte, mishandelde en uitgemoorde oorspronkelijke bewonersgroep – en een zeer, zeer kleine minderheid.
  Vlaanderen, toch het achterdeel wat zich wil ‘onafhankelijk’ verklaren, is – als u al een analogie zoekt: de grotere.
  Het zou dus correcter zijn, uw bizarre logica volgende, indien de US zich ineens onafhankelijk van de Lakota zouden willen maken.
  Of anders: Nederland splitst zich af van Friesland.

 3. 10

  @Crachat
  Leuk hoe je meteen kribbig wordt als iets vanuit een standpunt wordt bekeken dat je politiek correcte kraam even doet kraken. “Eigenkonijn”?

  Ik zal dan wel bizarre logica hebben (en weinigen zullen je daarin tegenspreken) maar pa en ma heidekonijn hebben me altijd verteld dat je voor je oordeelt, altijd de zaken even moet omdraaien om een ander perspectief te krijgen.

  Uit de rethoriek van de Lakota merk ik duidelijk een drang op om het eigen volk te ontvoogden. Hetgeen vooral heden ten dage nogal bekend overkomt, maar blijkbaar mag de ontvoogdingsidee alleen geuit worden als het al te laat is en er een hele cultuur op de rand van de afgrond staat, op straffe van een aanstormende Godwin.

  Eh bien mon cher, je vous le laisse, entrons dans l’esprit de Noël.

 4. 11

  Na een firewire cam gekocht te hebben, aangesloten op iSight moest ik met iemand praten/aanschouwen….klik klik..bonzend hard en daar verscheen een man die aan het schrijven was..lang wit haar in een staart, krasse knar…er bliepte wat bij hem en keek op..”so who are U?”..ikkuh..nou een stofje ergens in nederland…IC…wat heeft u een mooie kop zei ik…z’n ogen begonnen iets te vlammen..u’r ok…maar uw aanblik doet me ergens aan denken..that figures, i’m a Sioux chief..hij kijkt me aan..don’t believe me hey, wait a minute…na een eeuw (zeg maar 2 minuten) komt hij terug, met tooi en tomahwk en doet een dans voor me al zingend..ik wist niet wat tez eggen..no worries, ik heb hundreds of acres with my tribe, full of casino’s and we’r doing well..ik lag..Hoho zegt ie U heeft wat goed te maken..zend me een link ..ik schaamde me heel heel diep, hij lachte hemlesbreed naar me “shake hands!” cam out.

 5. 14

  Sorrie Steeph. De gebeurtenis is gegaan zoals op #11 ietwat slordig neergezet..echie.

  De natives hebben een nieuw probleem erbij gekregen..iedereen wil tot de tigste graad aanschuiven om uit de ruif mee te eten. De commerciele dna-bedrijfjes varen er wel bij.

 6. 15

  Neen, Überlapin, zo het het niet.
  Ik denk NOOIT vanuit een politiek correct kraam, — puh-leassse.
  Ik ben anarchist, lees: ik bind me aan niets, nooit.
  Maar ik heb wel enkele drijfveren, dat is: niet tegen onrecht kunnen, een paar humanistische idealen koesteren, doorheen wanen van de dag kijken, en die principes bij voorkeur toepassen op dat waar een massa denkt individueel te zijn maar het niet is.

  Dat ik kribbig wordt is uit liefde, Süperrabbit, ik verwacht van intelligente mensen dat zei ook doorheen die ‘ontvoogdingsretoriek’ kunnen heenkijken. Het gaat tenslotte om mijn toekomst, of ik morgen wakker wordt in een land vol bodysnatchers.
  Daar waar door buitenlanders wat salonfähig gezegd wordt: och, splits dat België maar – ik daag iedereen uit om datzelfde te zien gebeuren met het eigen land.

  Overigens: maak je niet ongerust: het zal niet gebeuren. Overgens: maak je ongerust, want voor welke prijs zal dat niet gebeuren.

  Doe Peer Nowwèl groetjes van me, dit jaar sla ik ‘m maar eens over/op de bek.

 7. 17

  @Crachat
  Van zoveel verbaal gedonder kan ik enkel terug in mijn holletje kruipen. Tenslotte hebben mensen die met geweld dreigen altijd gelijk, toch?
  (Zeker komende van een ongebonden humanistische anarchist. Puh-leassse indeed.)

  Nou ja, whatever, wanikiya tonpi wowiyuskin & Omaka teca oiyokipi dan maar.