De Week van GeenCommentaar: Homohaat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Christenen in Nederland kunnen weer opgelucht ademhalen, want vandaag is een rustdag en minister Plasterk is weer van de Gayboot gestapt. De GC-redactie kon helaas geen boot betalen, maar wie weet volgend jaar. We zijn volgende week ook al niet aanwezig bij de opening van de Olympische Spelen, maar mag op televisie kijken wel?

De afgelopen week hield het rookverbod ons allen weer op straat, werden homo’s weer even volledig getolereerd in Amsterdam (op het water dan) en kunt u traditiegetrouw hieronder weer het weekoverzicht lezen. Heeft u nog iets anders leuks gelezen deze week, laat vooral links achter in de reacties.

Meest gelezen
Stoppen met roken, of daartoe gedwongen worden: het houdt de gemoederen sinds het rookverbod in de horeca nogal bezig. Het artikel over een algeheel rookverbod trok de meeste lezers:

Er moet wetgeving komen over een openbaar rookverbod, zodat iedereen met een gerust hart de straat op kan. Niet alleen in de winkelstraten, maar ook in het bos, aan zee, in de auto. Alleen thuis zou dan nog gerookt mogen worden, maar ook niet in de tuin. Daar zouden de buren last van kunnen hebben.

Meeste reacties
Op het artikel over homo’s en Marokkanen kwamen de meeste reacties. Hoe een gesprek op Radio 1 met de voorzitter van het COC in Amsterdam Dennis Boutkan de tongen los kan maken, nadat hem gesuggereerd is dat de recente homohaat vooral veroorzaakt is door Marokkaanse jongeren:

Wat de interviewer doet is wel kwalijk. Hij legt de geïnterviewde woorden in de mond.

[..]

Focusen op een deelonderwerp van een gesprek is niets mis mee. Hier heeft de interviewer van te voren het oordeel echter al klaar en een tegenwerping van degene die hij interviewt is voor hem alleen maar een signaal om het nogmaals te vragen zodat hij het punt door kan drukken.

[..]

De interviewer wilde het hebben over het grote probleem dat de homoseksuele gemeenschap in Amsterdam ervaart met Marokaanse jongeren. Ik weet niet of U Amsterdammer, homofiel, Marrokaan of (al dan niet deel-)combinatie zulks bent maar weest bewust dat een dergelijk probleem bestaat.

[..]

De beste man wilde praten over het probleem dat er meer geweld is tegen homo’s. Buiten de hoofdstad is het potenrammen ook onder autochtonen populair.

De reporter maakt er een ander probleem van dan hetgeen de geïnterviewde wil aankaarten. Sterker nog, hij maakt het probleem kleiner dan het is door alleen de Marokkanen te benadrukken.

[..]

Als wij alleen maar denken dat het Marokkanen zijn die shit veroorzaken dan zijn we net zo stom bezig als toen we dachten dat iedereen uit een andere cultuur per definitie lief en schattig was. Er zijn nog zat problemen met Nederlanders die willen flikkertikken, maar als we alleen maar naar de Marokkanen wijzen gaan we het daar nooit over hebben. Maar ja, waarom zou je dat doen als je al een zondebok gevonden hebt?

Mijn favoriet
Mijn favoriet van de afgelopen week was de cartoon van Kifah Al Reefi, hieronder nogmaals afgebeeld.

Titelloze cartoon van Kifah Al Reefi

Meer informatie over de artiest kan je hier lezen.

Reacties zijn uitgeschakeld