De WC-bril: het laatste bastion van de échte man

Propaganda op de plaats delict (Foto: Flickr/jasoneppink)

Iedere man die ooit, in het kader van een relatie of anderszins, langere tijd een toilet met een vrouw heeft moeten delen, is geconfronteerd met het volgende onredelijke verwijt: “Je laat de WC-bril omhoog staan!” Relaties zijn erop gestrand, huwelijken zijn erop stuk gelopen. Vrouwen eisen dat de WC-bril zich permanent in een voor hen gunstige stand bevindt. Van een eerlijke arbeidsdeling is geen sprake. De vrouw verlangt altijd naar het toilet te kunnen zonder enige moeite te hoeven doen, terwijl de man elke keer twee handelingen dient te verrichten: hij dient de WC-bril omhoog te zetten, en weer omlaag te doen. De moderne man heeft niet meer de vechtlust om op zijn strepen te staan, en geeft bijna altijd toe.

Het zou een vergissing zijn om dit als een triviale kwestie te beschouwen. Urineren behoort tot de kernactiviteiten van het menselijk bestaan, en is bovendien het ultieme onderscheid tussen de seksen. Een vijfjarig jongetje is in bijna ieder opzicht identiek aan een meisje van dezelfde leeftijd, maar er is één ding waar hij zich aan vast kan houden: hij kan staand urineren. Dit simpele feit betekent dat hij een man is.

Zoals bekend is de man (de échte man, en niet, bijvoorbeeld, de ‘metroseksuele man’) een bedreigde soort. De vrouw is al decennia doende om de échte man uit te roeien. In deze genocide is de WC-bril van enorme betekenis. Het gaat de vrouw er in wezen niet om of de WC-bril rechtop staat of niet. De vrouw hoopt dat de man ooit simpelweg te moe zal worden om zijn Sisyphus-arbeid met de WC-bril nog te verrichten. Wat de vrouw eigenlijk wil is dat de man in de toekomst net als zij ook zittend zal urineren, en daarmee zijn mannelijkheid opgeeft. Er zijn mannen die hieraan toegeven, steevast zittend urineren, en dan bijvoorbeeld als excuus aanvoeren dat ze niet in staat zijn om staand te urineren zonder te morsen. Een bijzonder zwak argument. Voor een échte man is het geoorloofd de huiselijke hygiëne in gevaar te brengen. Zittend urineren daarentegen staat gelijk aan castratie.

Ik roep de mannen van Nederland ertoe op zich eindelijk te verzetten, zich bewust te worden van hun mannelijkheid, en de WC-bril in het vervolg omhoog te laten staan.

 1. 1

  Bedankt voor deze oproep. Ik zal er gehoor aan geven. Het wordt tijd voor een nationale beweging. Demancipatie? Hominisme? Fallisch Reveil?

 2. 3

  Lol…

  Ik maak alleen mijn WC schoon als ik vrienden op bezoek heb gehad.

  Ikzelf en mijn zoon gaan altijd netjes zitten, want ik heb een pesthekel aan schoonmaken :-)

  Moet je eens een jongetje van 5 staand laten plassen, kan je elke dag een paar keer dweilen….

  Dus oproep hier aan dovemansoren. Sterker nog: ik zie ook hierin de hand van ons regressieve gristenkabinet, dat ons terugvoert naar de middeleeuwen!!!

 3. 4

  De tijden veranderen. Uit mijn jeugd herinner ik me, dat wij (mijn broers en ik) de bril juist altijd omhoog moesten zetten. Mijn moeder had daar zelfs een tegeltje voor opgehangen met een spreuk daarop: “Heren zet de bril omhoog, dames zitten ook graag droog”.

  Nu we dat eindelijk na jaren training aan hebben geleerd, moeten we het weer andersom gaan doen. ´t Is ook nooit goed…

 4. 5

  @4

  Eh Pedro, dat tegeltje betekent dat die bril omhoog moet tijdens het plassen.. Stap twee is ‘em daarna weer naar beneden doen als vriendelijk gebaar naar vrouwelijke huisgenoten. Aangezien mannen altijd de neiging hebben tegen de onderkant van de bril aan te zeiken en wij dan met geschoende voet of ge-wc-papierde hand dat ding weer naar beneden moeten wurmen.

 5. 6

  Eigenlijk hebben jullie mannen ook wel een punt. Waarom moeten mannen de bril twee keer van stand veranderen zodat wij vrouwen niets hoeven te doen; zo een zwak geslacht zijn wij nu toch ook weer niet dat we geen wc-brillen kunnen verplaatsen. Ik ga m’n vriend toestemming geven de bril voortaan omhoog te laten. Ook wij vrouwen hebben er niets aan als er geen echte mannen meer zijn!

 6. 9

  “hij kan staand urineren. Dit simpele feit betekent dat hij een man is.”
  “de man in de toekomst net als zij ook zittend zal urineren, en daarmee zijn mannelijkheid opgeeft.”

  Hoe bekrompen is je wereldbeeld als je denkt dat je hele mannelijkheid afhangt van je pispositie?

 7. 12

  Zelf meet ik mijn mannelijkheid af aan het feit dat ik bier drink. Iedereen weet namelijk dat vrouwen geen bier lusten, maar alleen zoete vrouwendrankjes zoals bessenjenever.

  Het werkt ook geweldig goed in cafes. Hoe meer bier ik daar drink, hoe aantrekkelijker de “vrouwtjes” mij vinden. Na een pils of 8-10 ben ik de lekkerste bink in de wijde omtrek.

 8. 14

  Ik pis (buiten café’s) al jaaaaaaaaaaaaaren zittend, en er is één vrouw die mij regelmatig uitlegt dat dat niet hoort: (echte)jongens plassen namelijk staand, weet mijn dochtertje(7)..

 9. 15

  Hehe! Die Dirkjan is erg mooi.

  Helaas heeft mijn vriendin mij op een duivelse manier aan het zittend plassen gekregen: Ik kreeg bij de huishoudelijke taken het reinigen van de wc toegewezen en sinds ik zittend plas vraagt ze veel minder vaak of ik de wc wil doen dan toen ik nog stond te spetteren.

  Nu we toch met zitplassers onder elkaar zijn: Hebben jullie ook het gevoel dat je nu vaker poept dan toen je nog staande plaste? Gewoon omdat het nu in één moeite door kan?

 10. 17

  Zittend plassen en trots erop… dit is dus precies de reden waarom ‘de allochtoon’ niet integreren wil. En geef ‘m es ongelijk.

  Vergeet niet van voor naar achter te vegen, dames, anders gaat je plassertje jeuken.

 11. 18

  @Berend,
  Het is mij duidelijk dat jij thuis niet diegene bent die de toiletruimte schoonmaakt. (of respect kunt opbrengen voor wie het wel doet.)