De complotten van Baudet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ophef de dag voor Pasen. Thierry Baudet was bij GeenStijl verschenen en jawel, z’n masker viel weer eens af.

Volgens de partijleider van Forum voor Democratie zijn alle andere partijen, van VVD tot aan de SP, allemaal onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ en er op uit om ‘Nederland te vernietigen’. Pikante uitspraken, vond het Eindhovens Dagblad: in Brabant wachten ze op de bekendmaking van een coalitieakkoord met daarin Forum voor Democratie. Afijn, lees ook de lyrische recensie (“fijne troosttelevisie”) van collega blogger Wouter Louwerens.

Ophef dus. Ik was verbaasd: wat Baudet hier vertelt, is tenslotte helemaal niet nieuw voor hem. In juni 2017 beweerde hij al dat ‘de perfide elites’ Europe wilden vernietigen en in augustus van dat jaar schreef hij dat de EU een project is om de Europese beschaving te vernietigen. Feitelijk hetzelfde als wat hij bij GeenStijl bralde. Blijkbaar is ons geheugen voor de bizarre uitspraken kort.

Daarom, tijd voor ‘de complotten van Baudet’, een opsomming van de waanzinnige ideeën die deze politicus onderschrijft en verspreidt.

Het plan van Kalergi

We beginnen met een eenvoudige, “het plan van Kalergi”. In dit plan is de ‘elite’ van plan om ‘miljoenen vluchtelingen naar Europa te halen en die te vermengen met het witte ras’. Dit nieuwe ‘Euraziatische-negroïde ras’ zou vervolgens makkelijker onder de duim te houden zijn. In mei 2017 tweette Forum adviseur Robert de Haze Winkelman erover en zei tegen de Volkskrant dat hij de link (naar een dubieuze website) slecht gekozen vond, doch dat hij het een reële optie acht dat ‘leidende mensen in de Europese Unie er zo’n geheime agenda op nahouden’. Dit is in feite wat ‘omvolking’ betekent, door Leon Verdonschot in de Nieuwe Revu nog gefileerd: “Omvolking is een term die alleen gebruikt wordt door racisten”. Tot enkele jaren geleden was het een term die je alleen kon terugvinden op Stormfront of soortgelijke donkerbruine neo-nazi hoekjes van internet. Het wordt ook wel ‘white genocide’ genoemd, omdat het ‘witte ras’ verdwijnt.

Toen Baudet er naar gevraagd werd, liet die weten, De Haze Winkelman zeer te waarderen, maar dat de man soms wat ‘onhandig formuleert’. Commentaar op dit soort uitspraken kwam enkel van mensen die last hebben van het ‘ontmaskeringsvirus’. Baudet zelf tweet echter ook regelmatig over ‘omvolking’, al noemt hij het ‘demografische suïcide‘ of (bewuste) ‘structurele demografische transformatie‘. Daarbij geeft hij ‘linkse ideologen‘ de schuld. Ook retweet hij anderen die ‘omvolking’ schrijven, of menen dat de EU ‘alle subsidies wil koppelen aan omvolkingsplannen’.

Afbeelding

Kalergi heeft uiteraard bestaan. Hij schreef kritieken over antisemitisme en religieuze fanatici, en had een visie over een groot samenwerkend Europa als tegenhanger van Rusland, een ‘United States of Europe’. In de jaren 30 kreeg het idee van een Pan-Europese Unie zware kritiek van de nazi’s, die meenden dat dit onder de controle stond van Vrijmetselaars. Nazi-propaganda legde uiteindelijk de basis voor de racistische Kalergi-plan complottheorie. Sinds jaar en dag staat deze complottheorie bekend als anti-semitisch, extreemrechts en is geliefd bij witte nationalisten: mensen die een etno-staat willen, een land waar alleen maar witte mensen wonen.

MH17

In januari 2017 ondertekende Baudet een ‘open brief’ gericht aan Trump. In deze brief werd het onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) over het neerhalen van vlucht MH17, met daarin 298 mensen, in twijfel getrokken. De ondertekenaars meenden dat de verkiezing van Trump er voor kon zorgen dat het ‘verlichten van de spanningen tussen de VS en Rusland … een haalbare zaak is geworden’, inclusief het opheffen van sancties tegen Rusland naar aanleiding van de Russische inval in Oost-Oekraïne.

In de brief halen ze (warrige) uitspraken van Trump aan, die de schuld van Rusland betwijfelt. Zelf noemen ze het onderzoek door het JIT niet onafhankelijk en niet overtuigend en vragen om nieuw onderzoek, waar typische twijfelpunten van de Russen als uitgangspunt werden genomen. In september van dat jaar werd de brief in de Kamer besproken, Baudet was afwezig.

In mei 2018 krabbelde Baudet terug, toen noemde hij de onderzoekersresultaten van het JIT ‘grondig en plausibel’. Echter, een jaar later was hij terug bij af: tot grote schok van de nabestaanden trok hij het JIT opnieuw in twijfel.

Al met al heeft Baudet op deze manier actief meegeholpen om Russische des-informatie onze politiek en maatschappelijk debat in te trekken.

Deep State in Groot-Brittannië

Geen idee wat Baudet er precies mee bedoelt, hij begon er over in een debat tegen Mark Rutte. De Brexit-ellende zou het gevolg zijn van ‘het verraderlijke Deep-State mechanisme in Groot-Brittanië’.

Nou zijn er al heel veel analyses op de Brexit-chaos losgelaten, de ellende ligt namelijk open en bloot op straat: onenigheid over wat een ‘brexit is’, belangenverschillen tussen Tory-heethoofden, het onmogelijke eisen van de EU en zelf totaal onvoorbereid zijn in wat je wil. We kunnen er al jaren van meegenieten, daar is weinig ‘deep’ aan.

Toch meent Baudet dat er vreemde krachten aan het werk zijn. Waarom? Joost mag het weten.

Linkse indoctrinatie!

Yernaz Raumatarsing stond ooit op de kieslijst voor Forum in Amsterdam. Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is hij opgestapt vanwege uitspraken over ras en IQ en diverse homofobe uitspraken. Volgens Yernaz proberen ‘linkse websites LHBTI-relaties als de nieuwe normaal te promoten’ en dat ‘breekt het gezin af‘. Afijn, Yernaz is de man die lang geleden al een Facebook pagina had waar je ‘linkse indoctrinatie op mijn universiteit’ kon melden.

Forum voor Democratie ging daar een tandje overheen: een heuse kliklijn! Of leerlingen hun docenten even willen aangeven bij Forum. En dat gebeurde dan ook: foto’s en uitspraken zonder enige context werden gedeeld met het meldpunt en soms via twitter gepubliceerd. Uiteraard gaat ophits-blog GeenStijl er in mee. Al snel komen er tabelletjes met de partij-voorkeur van docenten en wordt er geïmpliceerd dat dat meteen betekent dat docenten allerlei knetter-linkse standpunten verkondigen.

Docenten voelen zich onveilig en verschillende scholen voelen zich gedwongen tot een verklaring. In oktober 2019 komt het homo-vijandige Civitas Christiana met een rapport over ‘linkse indoctrinatie’. Over de banden tussen Baudet en homo-vijandige organisaties en figuren schreven we hier al eerder.

Vreemd genoeg heeft Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog voornamelijk centrum/centrum-rechtse kabinetten gehad. Al met al schiet het dus nog niet op met die ‘indoctrinatie’. Blijkbaar zijn al die knetter-linkse docenten behalve links, ook nog eens slecht in hun werk. Ofzo.

Soros

Soms lijkt het alsof Baudet de extreemrechtse fora op internet afspeurt naar nieuwe ideeën. Voor de verkiezingen in Hongarije begon de overheid daar een fikse campagne tegen de joodse George Soros en liet wetten volgen met zijn naam. De campagne voor Orban tegen Soros had nogal wat antisemitische trekken en dat leverde dan ook fikse kritiek op vanuit de rest van de wereld.

Soros staat erom bekend zijn vermogen te gebruiken om via zijn Open Society Foundation burgerrechten, persvrijheid, onderwijs te stimuleren en vluchtelingen te helpen. Hij pleit voor internationale samenwerking en democratie. In Tsjechië zette hij een universiteit op, deze werd gedwongen te verhuizen door de toenmalige premier Vaclav Klaus (toevallig ook spreker bij een FvD congres). De universiteit verhuisde toen naar Hongarije, en is daar inmiddels ook gedwongen te sluiten.

En jawel hoor, in oktober 2018 pleitte Baudet voor een onderzoek naar Soros en geldstromen in Nederland. Volgens Baudet heeft Soros ‘veel invloed op het idee van multiculturalisme en de Europese Unie’ en is hij tegen beide.

Wie op internet zelf speurt naar ideeën over Soros komt al snel terecht in poelen met jodenhaat. Als rijke jood, zou Soros overal invloed kopen, in allerlei organisaties en uiteraard in de EU. Soros zou joden verkocht hebben aan de nazi’s. Er gaat zelfs een foto rond in nazi SS-uniform. Uiteraard is er niets van waar.

Waarom Baudet dan toch op deze manier dit wil aansnijden?

Wetenschap

Op internet is meer gekkigheid te vinden, zeker over wetenschap of aanverwante onderwerpen. Tegen 5G gaan mensen al sinds het begin tekeer. Zie bijvoorbeeld onderstaand stukje van Zondag met Lubach.

Maar niet alleen 5G heeft de aandacht van Baudet. Al eerder wilde Baudet weerman Gerrit Hiemstra ontslaan omdat Hiemstra hem tegensprak in een discussie over klimaatwetenschap. Baudet vindt klimaatwetenschap allemaal onzin en is dan ook fan van twijfelzaaiorganisatie Clintel.

En vorig jaar nog, gebruikte Baudet grote woorden toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met hun stikstof resultaten kwam. Baudet zou ‘de waarheid over stikstof’ wel even ‘aan het licht brengen’. Het recent teruggetrokken Mesdag Zuivelfonds rapport was voor hem aanleiding om te claimen dat het RIVM ‘volstrekt onbetrouwbaar’ is en dat het RIVM ‘sjoemelt’. Dat zijn nogal uitspraken.

In april 2019 schreven 1000 wetenschappers, docenten en onderzoekers een open brief waarin ze hun zorgen uiten over de uitspraken van Baudet: hij beweerde dat ‘onze boreale wereld’ wordt ‘kapotgemaakt’ door ‘onze universiteiten, onze journalisten, de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen’. Ze vinden dat Baudet wetenschappers als vijanden van het volk neerzet.

De grote verzamelaar: cultuurmarxisme

En zo komen we bij het filmpje hierboven en bij de grote verzamelaar: cultuurmarxisme.

We zitten in een situatie waarin de cultuurmarxistische linkse mainstream, VVD en CDA, t/m D66, PvdA, GL en SP, allemaal min of meer hetzelfde willen: vernietiging van Nederland. Massaimmigratie, EU, klimaat, en al die andere dingen. Ze hebben alle dagbladen, de NPO, ze hebben alle subsidie-circuits, alle musea, alle universiteiten, de hele ambtenarij, rechterlijke macht. That’s what we’re up against!

Laten we met de deur in huis vallen: massamoordenaar Anders Breivik vocht tegen ‘cultuurmarxisme’. Hij schoot er in koele bloede 69 jonge sociaal democraten voor dood, pleegde een bomaanslag en vermoordde op 22 juli 2011 in totaal 77 mensen.

Volgens de complottheorie ‘cultuurmarxisme’ is de Frankurter School met haar joodse intellectuelen de grondlegger van een beweging die tot doel hebben de Westerse cultuur te ondermijnen en te vernietigen. Dit doen ze door waarden van de christelijke maatschappij, zoals het ’traditionele man & vrouw gezin’, af te breken met als doel een multiculturele samenleving met progressieve politiek en politieke correctheid.

De oorsprong van deze complottheorie is te vinden in zeer conservatieve Amerikaanse religieuzen met een afkeer van de moderne westerse wereld, de zogenaamde ‘paleoconservatieven‘. Het vindt gretig aftrek bij neo-nazi’s, witte nationalisten en andere extreemrechtse figuren. Wat er fout is aan de moderne westerse maatschappij? Feminisme, positieve discriminatie, seksuele vrijheid, raciale gelijkheid, multiculturaliteit, LHBTI rechten en aandacht voor het milieu. De complottheorie wordt altijd omschreven als ‘extreemrechts’ en volgens professor Samuel Moyn (Yale) is de geschiedenis ervan al zeker 100 jaar oud met een oorsprong in Joods-bolsjewisme, een oudere antisemitische complottheorie.

Je kan er heel veel onder scharen, en dat gebeurt dan ook. Want de Frankfurter School promootte moderne kunst, dus dat is fout. Moderne architectuur? Fout. Moslims? Fout. Atonale muziek? Fout. Etnische diversiteit? Fout. Linke politiek? Natuurlijk fout!

Alle musea, universiteiten en wetenschappers, de rechterlijke macht, de media, overal zitten ze, die cultuurmarxisten. En dus valt Baudet de vrije pers aan. Maakt hij een punt van rechter die dingen besluit die hem niet bevallen, maakt hij wetenschappers verdacht en gaat hij tekeer tegen het ‘activisme van de Postcodeloterij’ vanwege hun steun voor goede doelen, waarbij hij het Amnesty bijvoorbeeld aanrekent zich in te zetten voor veiligheid en rechten van LHBTI’ers, dat zijn volgens Forum maar ‘progressieve stokpaardjes‘. Baudet noemt zelfs de VVD links en gooit ze op één hoop met al die anderen en zo zijn de partijen automatisch fout fout fout.

Iedereen werkt samen om ‘onze westerse beschaving’ totaal te vernietigen en zijn daarmee een existentiële bedreiging voor ons allemaal.

Voor deze antisemitische complottheorie heeft Baudet inmiddels meermaals aandacht gevraagd. Vanuit Forum komen er essays, lezingen, boeken, acties, tweets en wat al niet meer, al jaren achtereen.

En dat allemaal nadat Breivik vanwege dit waanidee 77 mensen vermoordde. En hij gaat er nog steeds mee door, ook nadat Brenton Tarrant 51 mensen doodschoot in Christchurch, maart 2019. Zij lieten zich inspireren door dezelfde extremistische complottheorieën als die door Baudet verspreid worden.

That’s what we’re up against.

Reacties (40)

#1 Joop

Lachen op GS met Sip Lucassen.

Eerder al Sonny kritiek op Sherry ook op GS.

En een uitsmijter op Twitter kan zien uit ervaring dat Sherry net zoals Wilders trouwens cokesnui ers zijn .

Dat laatste vind ik niet bijzonder, want in de Netflix serie over Freud, zie je ook een cokesnuiver.

 • Volgende discussie
#2 Le Redoutable

Cultuurmarxisme is het neoliberalisme van de Tea Party kant van de populisten, interessant is dat de Joden in beide complotten een hoofdrol spelen, de VVD als de grote vijand zien ook trouwens.

Dat de VVD links genoemd wordt is tegenwoordig nog niet zo heel erg naast de waarheid, automobilistje pesten met een sukkeldraf, hypotheekrente aftrek beperken, het oplossen van de immigratie crisis wat maar niet wil lukken en miljarden uitgedeeld aan milieusubsidies, ze hebben bijna het hele GroenLinks programma gerealiseerd in plaats van die van hunzelf. Helaas doet het CDA hetzelfde, dus is er voor rechtse kiezers momenteel geen alternatief, alleen Wopke doet nog een beetje zijn best de schade te beperken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joop

@2.

Hahaha, wat een verwrongen verstard beeld heb jij van de politiek in Nederland.

VVD zit in kabinet met drie andere partijen. Dus heeft VVD niet alleen de touwtjes in handen. Jij snapt dat kennelijk niet, want jij maakt VVD geheel verantwoordelijk voor beslissingen kabinet. Je kan solliciteren bij redactie GS.

Moet je eens commissievergaderingen kijken in tweede kamer
Dan kom je er snel genoeg achter waar de VVD echt voor staat.
Een rechtse partij, voor de ondernemers, lak aan
Regulering, wil belastingen verlagen voor de bedrijven
En vermogenden. Enzovoort.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sikbock

@0: slecht artikel. Er wordt zoveel aangesneden maar zo weinig uitgediept, dat er feitelijk geen beginnen aan is. Begin dan gewoon met je mening ofzo: “Ik vind Baudet een Nazi die complottheorieën verspreidt”, dan was je ook klaar geweest.

Nu is het een nogal dun verhaal met een activistische toonzetting dat veel pretendeert, maar (naar mijn smaak) weinig waarmaakt. Maar goed, er zijn vast wel weer andere liefhebbers voor. ieder zijn meug tenslotte :P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 P.J. Cokema

@4: slechte reactie. Er wordt zoveel aangesneden dat je er uit luiheid niet aan wil beginnen?.
Begin dan met je mening ofzo: “Ik neem voor lange artikelen de moeite niet en dus zijn ze niets waard”. Dat is tenminste duidelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Martijn Tonies

@4: Fake news. Het is een prima artikel. ??

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Amateur Commenter

@4: Wat een fucking waardeloos plempsel, zelfs voor een Sikbock tegel. Je pakt geen enkele zin uit het artikel, die overigens naar mijn mening echt zijn tijd verdoet wel de diepte opzoeken in het ‘mein-kampfelarij’ van die psychotische lavendel snuiver.

Die gozer spoort niet en dat aangemeten minerva personage van hem begint steeds meer uit de toon te vallen met de compleet absurde uitspraken waar hij nu steeds meer stemmen mee zal gaan verliezen. Het zou mij dan ook niets verbazen wanneer Hiddema straks eieren voor zijn geld kiest en terugrolt naar Henk Otten. Die twee zullen de toon voeren met een kleine, maar zeer scherpe rechtse oppositiepartij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 sikbock

@5: Ik heb bijna alle achterliggende links opengeklikt beste Cokema, maar dat betreffen vooral illustratieve links ( oa tweets van baudet zelf) of opinie uit de eigen echokamer van de auteur, ( Joop, nieuwe revu, vox etc. ) Losse nieuwsberichten zonder kant of wal, wat wikipedialinks en nog veel ander rijp en groen.

Nergens ” bewijst” de auteur dat Baudet een complottheorieën verspreidende nazi zou zijn. Het is een coherent geheel dat de auteur hier heeft uitgepoept, dat zeker, maar ik mis een beetje de “werkelijkheidstoets”.

Het punt is ook dat wat baudet zou verspreiden, zo veelomvattend is, hij bovenmenselijke krachten zou moeten bezitten en die dicht ik hem niet toe. Elk van de “complotten” verdienen verder op zichzelf al een inhoudelijke behandeling maar daar komt de auteur zoals ik hierboven al zei dus niet aan toe.

overigens heb ik ook wel een mening over baudet, maar die heeft meer betrekking op zijn persoon en wat ik vermoed dat hij mogelijkerwijs regelmatig in zijn neus stopt, maar dat geheel terzijde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Joop

Bent het wel deels eens met Sikbock, grote opsomming van al overbekende punten die allang tot in de treure bekend zijn bij vriend en vijand.

Zoals ik in mijn eerste reactie opmerkte: er komt steeds meer en luidere kritiek vanuit hoeken die dicht bij Baudet in de buurt staan.

En wat voor effect heeft dit op de achterban, in peilingen is Forum al aardig gezakt, zal dat verder gaan.

Enz. Enz.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Martijn Tonies

@8: Nergens ” bewijst” de auteur dat Baudet een complottheorieën verspreidende nazi zou zijn.

De auteur verwijst naar uitspraken en tweets van Baudet waarin Baudet genoemde complotheorieën verspreidt, maar dat is geen bewijs dat Baudet complottheorieën verspreidt, dat is dus je standpunt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Bismarck

@9: ” Bent het wel deels eens met Sikbock, grote opsomming van al overbekende punten die allang tot in de treure bekend zijn bij vriend en vijand.”
Dan ben je het dus niet met sikbock, maar met Martijn eens, want hij (niet sikbock) stelt “Ophef dus. Ik was verbaasd: wat Baudet hier vertelt, is tenslotte helemaal niet nieuw voor hem.”. Sikbock doet eerder bagatelliserend alsof er juist al jaren bijna niets aan de hand is, want hij wijst de uitgebreide en bijzonder diverse bewijsvoering met wat smoesjes van de hand en zijn mening over Baudet wordt voornamelijk gevormd door “zijn persoon en wat ik vermoed dat hij mogelijkerwijs regelmatig in zijn neus stopt”, hetgeen dus blijkbaar voor sikbock veel belangrijker is dan Baudet’s politieke streven om allerlei complottheorieën salonfähig te maken en te dienen als Putin’s vijfde colonne in Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 sikbock

@10: tsja, jij hebt blijkbaar opgezocht wat baudet allemaal uitkraamt en bent daarom van mening dat baudet een nazi is en complottheorieën verspreidt, maar het waarheidsgehalte van dat laatste behandel je in ieder geval niet inhoudelijk in je stuk. Verder laat ik het hierbij en wens jullie verder veel succes met de actie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Martijn Tonies

@12: Ah ja, het ‘waarheidsgehalte’ van bekende complottheorieën…

Sterkte daarmee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jos van Dijk

Volgens Piketty (Kapitaal en Ideologie, p. 511, voetnoot 3) ging Hitler ‘zelfs zover dat hij de Fransen verdenkt een vervangtruc voor te bereiden met een grote rassenvermenging. Hij citeert uit Mein Kampf: als ze hun koloniale beleid voortzetten zullen

de laatste resten Frankisch bloed verdwijnen en zal er een immense staat van halfbloeden ontstaan die zich uitstrekt van de Congo tot de Rijn

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Jos van Dijk

Nog even iets anders over die GS video. Opvallend is de teleurstelling die Baudet toont over de houding van de GS journalisten. Hij verwachtte volledige instemming en medewerking aan de verspreiding van zijn boodschap. Zijn gesprekspartners zeggen dat ze journalist zijn en daarom niet volledig met hem mee kunnen gaan. Ze relativeren zijn uitspraken ook en komen met kritische vragen. Baudet wordt hier erg boos over (eind van de video). Hij toont zijn frustraties over media als GS, TPO en DS die met hem de strijd zouden moeten aangaan tegen de ‘cultuurmarxisten’ van VVD tot en met SP.

Zo veel is wel duidelijk: Baudet heeft niets begrepen over de rol van de pers in een democratie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 6822

@15: Ik kreeg de associatie met een aan lager wal rakende (of geraakte) kindfilmster of popidool. Gewend om aanbeden te worden, maar behept met te gebrekkige introspectie om in te zien dat anderen steeds een stukje verder bij je wegschuiven omdat je steeds gekker gaat doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Martijn Tonies

@15: Heb niet de hele video gekeken, kon wat je hier beschrijft zo 1-2-3 niet vinden. Maar… ik ben niet verbaasd, geen wonder dat Baudet zo dol is op Ongehoord Nederland: daar zitten wappies die hetzelfde denken als hij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 gbh

Vond dit stukkie erger; wat een totaalidioot:

https://twitter.com/ChrisAalberts/status/1249034997123727361

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Gerrit Walders

Zeer verhelderend stuk. Met wat kleine aanpassingen de spijker op zijn kop. Laat zien dat Baudet gelijk heeft en dat alles met elkaar te maken heeft. Kalergi plan. Baudet heeft het terecht over homeopatische verdunning. Immigratie is op zich een neutraal iets. Kan goed uitpakken en kan slecht uitpakken. In Nederland valt het met de tsunami aan niet westerse immigranten helaas vaak slecht uit. Dat betekent dat onze superieure westerse waarden en normen, de kracht van onze maatschappij, als het ware homeopatisch verdunt worden. Heeft dus niets met ras te maken zoals velen beweren die Baudet niet begrijpen, want iedereen kan deel uitmaken van onze boreale cultuur, maar eerder met de horden immigranten die deze cultuur niet alleen afwijzen maar ook uitbuiten en vernietigen. Komt Brussel goed uit natuurlijk.

Je kunt dan ook beter spreken van Kalergi doctrine. De werkelijke machthebbers zien wel voordelen in ontwrichting van de natiestaat. Dat betekent dat iedereen die deze doctrine niet deelt wordt uitgesloten. Je komt met nationalistische denkbeelden bijvoorbeeld niet voor een klas te staan. Trots zijn op je afkomst mag alleen de immigrant. Extreem linkse denkbeelden worden onderwezen en uitgedragen. Dat is het gevolg. De MSM bericht zeer eenzijdig. Voorbeeld. Laatst las ik dat in Zweden en ook andere Scandinavische landen zoiets bestaat als vernedering berovingen. In deze betekent dat dat autochtone Zweden niet alleen beroofd, verkracht en mishandeld worden, maar ook nog eens zwaar vernederd. Daders? Deze heten in de MSM ” jongeren”. Het zijn (nakomelingen van) asielzoekers. Ondanks zware censuur en ontkenning lekt het toch naar buiten. Normaliter zou je verwachten dat deze ondankbare honden worden opgepakt en net zo lang vast blijven zitten tot ze het land uit gesmeten worden. Wat gebeurt er in de praktijk? Er zijn natuurlijk mensen die zeggen dat “we” de autochtone Zweden werden bedoeld, “ze” de immigranten, niet goed hadden opgevangen. Tja misschien idioot of naïef en diep bukkend om rectaal nog meer ellende te ontvangen. Zulke mensen zijn er. Dat kan enkel verklaard worden door de doctrine die stelt dat je als westerling overal de schuld aan hebt en dat je meteen een racist bent als je er wat van zegt. Dit kan enkel bestaan als de heersende doctrine onder de elite die van uitwissen van de oorspronkelijke waarden en normen is. Dus zo ver gezocht is het niet te stellen dat immigratie, al is overduidelijk dat het nadelig is, enkel tot doel heeft de homeopatische verdunning te bewerkstelligen. En linkse partijen zoals de VVD, hebben alleen in verkiezingstijd, voor de bühne andere standpunten, maar ze hebben allemaal trouw beloofd aan het Eurofiele project en democratie is niet dan ook niet meer dan een inlegvelletje.

Wat opvalt is dat deze gedachten meteen aan rechtsextremisme worden gekoppeld. Dat is zeer onterecht en komt ook rechtstreeks uit de Kalergi koker. Het is ook simpel te ontkrachten. Deze “ideologie” wordt aangehaald als reden waarnaar Breivik gehandeld zou hebben. Nu had Breivik wat mij betreft allang een tuintje op zijn buik gehad, want doodstraf. Echter dat geldt dan ook voor Volkert die ook een bepaalde linkse ideologie er op na hield en iemand in koelen bloede vermoordde. Hoe dan ook is het aantal idioten hier op een hand te tellen die wegens dit soort ideologie anderen wat aandoen. Het valt zwaar in het niet bij de doden die vallen door aanhangers die er een amdere ideologie op na houden. Gek genoeg is er niemand die deze nare ideologie wil verbieden. Daders zijn opeens verwarde mensen en we gaan zelfs zover dat we moordenaars uit Syrie laten terugkeren die zogenaamd niet wisten hoe erg IS was. Dus ja. Waar is de veroordeling op MSM te vinden richting deze ideologie en haar verschikkelijke uitwerking? Die vind je niet. Allemaal de doctrine volgend. Zo valt het hele plaatje op zijn plek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Karin van der Stoop

@19: Gast, jij zit hier echt verkeerd hoor. Verwacht je iets anders dan hoongelach om je geraaskal? Geen inhoudelijke reactie waard.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Joop

Over dat cultuurmarxisme vind ik het volgende:

Vermoedelijk is het zaadje voor de complottheorie geplant door de rechts-conservatieve schrijver Michael Minnicino. Hij schreef in 1992 het artikel ‘New Dark Age: Frankfurt School and ‘Political Correctness’’ in Fidelio, een obscuur blad van de Amerikaanse politicus Lyndon Larouche (een oud-marxist, complotdenker en filosoof, die meermaals een kansloze gooi heeft gedaan naar het presidentschap). (hier komt ook de populaire term ‘politieke correctheid’ vandaan)

Een bijzonder lezenswaardige column – over al die onzin en waar het vandaan komt zoals reactie 19 napraat:

https://decorrespondent.nl/8182/deze-rechts-populistische-complottheorie-wil-maar-niet-verdwijnen/398438854-5fb989ee

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 gbh

@21: Verschil is alleen dat die mallote aandachtshoer van een Baudet alles ter linkerzijde van hem zo bestempeld dus als je maar extreem sieg heil rechts genoeg bent is dat in zijn geval echt elke partij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Martijn Tonies

@19: …horden immigranten…
…zware censuur…
…linkse partijen zoals de VVD…

Ik denk niet dat je hier een luisterend oor gaat vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Martijn Tonies

@21: Heb dat stuk eerder wel eens gelezen ja.

Ondertussen hebben we dus 2 partijen in de TK en provincies zitten die dat geneuzel voor waar aannemen en acties ondernemen om het te ‘bestrijden’.

Dat is toch nogal wat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 beugwant

@22: Had je iets anders verwacht met een denktank als Erkenbrand?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 AltJohan

Als je het ziet dan zie je het cultureel marxisme op meerdere plaatsen steeds weer opduiken. En als je het niet ziet, dat wil niet zeggen dat het er niet is.

Het is niet de meest duidelijke term. In die zin lijkt het op het neoliberalisme wat ook overal en nergens op kan duiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Joop

@26.

Als je in spoken gelooft zie je ze s nachts ook rondwaren…

Dat is juist wat rechtse propaganda doet, en je ook zag bij mevrouw Faber, Pvv-eerste kamerlid. Een incident in Groningen, zij gelijk: het is een buitenlander – bleek achteraf helemaal niet zo te zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Martijn Tonies

@26: Ja, dat is een beetje het idee van complottheorieën hè. ;)

Zeker als je daar iedereen en z’n moeder bij betrekt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Janos

@27

Als je in spoken gelooft zie je ze s nachts ook rondwaren…

lol :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 gbh

@25: Ik had ieder geval verwacht dat ze de CDA zwartrokken en de VVD kapital übermenschen niet als links zouden bestempelen; die 2 hebben ze toch nodig om aan de macht te komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 AltJohan

@Joop: spoken zie ik nooit. Ik heb er niets mee.

En wat betreft het Groningen-incident. Waarschijnlijk een voorbeeld van: de uitzondering bevestigt de regel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Joop

@30.

Beetje verhaal van een SP-er die zegt dat de PvdA een neoliberale partij is. En zo proberen kiezers te werven, en de PvdA zelf ‘wakker’ te schudden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Joop

@31.

Jij snapt het niet, het gaat om de propaganda van Wilders. Of dat waar is of niet daar gaat het helemaal niet om. Dat zie je bij zijn kiezers ook, jij bent een goed voorbeeld.

Vorig jaar trouwens handboek framing uitgekomen. Benieuwd waar ik zelf in ben getrapt. https://www.atlascontact.nl/boek/handboek-framing/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 AltJohan

@Joop: dat jij over spoken begint dat zie ik als framing.

Alsof ik blindelings achter Wilders aanloop. Ik was al populistisch toen Wilders nog braaf het VVD-standpunt uitdroeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 P.J. Cokema

@31: “Waarschijnlijk een voorbeeld van: de uitzondering bevestigt de regel“.

Dat moet zijn:
Naar alle waarschijnlijkheid een voorbeeld van eerder regel dan dan uitzondering.

Baudet deed een Fabertje over zgn. vriendinnen die in de trein… Herinnert u zich dat nog?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Joop

@34.

Jij zegt als je A gaat zien, dat kan je het overal zien. Het is gewoon een vergelijking. Niet dat ik denk dat jij in spoken gelooft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Gerrit Walders

Zweden is een mooi voorbeeld van het gelijk van Baudet. Jarenlang werd het door multiculturalisten, sterk beïnvloed door het gedachtegoed van Karlegi, de zogenaamde Kalergidogmatici, verkocht als een succesverhaal op immigratievlak. Gidsland werd het genoemd. Voorbeeld voor de rest. Stemmen die zeiden dat er toch wel veel verkrachtingen voorkwamen, veel geweld en veel problemen, waren natuurlijk allemaal stemmen van racisten en boze witte mannen werd verkondigd. Wat blijkt? Het geweldige multiculturele gidsland, kampioen integratie, Zweden is hard op weg een shithole country te worden. Het zogenaamde succesverhaal bleek dus fakenews te zijn. Een complotheorie zou je het kunnen noemen. Voordeel is wel dat de Zweden Democraten nu de grootste partij zijn. Tel daar de komende crises bij op en ze worden nog groter. Hopelijk gebeurt dat ook in Nederland en worden de echte volkspartijen veruit de grootste. Dan kan er gepraat worden over een fatsoenlijk immigratie en integratiebeleid. Nu al zin in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 P.J. Cokema

@37: Hoe kom je er bij dat de Zweden Democratie de grootste partij is? Bij de laatste verkiezingen (2018) werden ze derde na de sociaaldemocraten (op de eerste plaatse) en de gematigde (liberaal-conservatieven) op de tweede plaats.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Dirk14

Ja, dat allemaal op te sommen, er is geen beginnen aan. Dat is te begrijpen.
Ik zou toch graag de aandacht willen trekken op enkele punten, de samenwerking met de Vlaams Blok kerel op zijn retour Filip De Winter. Hij sprak ook op de extreemrechtse versie van de Ijzerbedevaart. Deel van zijn opleiding?
Zoals in die kringen gebruikelijk wordt een klimaatsceptisch verhaal geproduceerd, zonder echt te weten waarom. Nationalisme? Kom nou. Anti-nationalisme zeker. Er is in de VS een samenwerking ontstaan tussen de fosiele brandstoffen industrie en de christelijke ultraconservatieven. Die beide de wetenschap in in discrediet willen. En het nu moeilijker hebben met het virus. De industrie voor de milieunormen en anderen voor het creationisme. Dat heeft weinig met hier te maken, maar wordt zonder nadenken nagelopen.
De Winter deed aanzienlijke inspanningen om Al-Assad van Syrie te ondersteunen. Een bondgenoot van het Kremlin die hem terug in het zadel hielp nadat hij de burgeroorlog zogoed als verloren was. Hij die de bommen en chemische wapens op de bevolking gooide terwijl Isis de wrede filmjes maakte.
Het verbaast me dan niet dat Baudet beschuldigd wordt van samenwerking met het Kremlin. Ligt helemaal in de lijn. Hij zegt dat het ironie was, zijn uitspraken in What’s App. Wel, dat hij dit dan aantoont met andere berichten die duidelijk onwaar zijn, ironie zijn. Doet hij dit niet, denk ik dat het geen ironie is. En vraag me ook af, als ik de communicatie zie tussen hem en zijn oud partijgenoot, of dat nu echt iemand is die je aan het roer zou willen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Tank

@39: of dat nu echt iemand is die je aan het roer zou willen?

Nee.

 • Vorige discussie