Daar gaan we dan…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Jetzt Gehts Los. Disclaimer: Op geen enkele wijze willen wij met deze bloeddorstige foto insinueren dat we oproepen tot een gewapende strijd. Ook kan deze foto niet worden opgevat als een bedreiging aan wie dan ook. You know who you are! (Foto:Flickr/Dunechaser)De kogel is door de kerk. Er heeft een zuignap aan te pas moeten komen, maar een nieuwe regering is geboren. En wat voor een. Eentje die steunt op een minderheidscoalitie gedoogd door een partij die net genoeg zetels heeft om het hele gebeuren aan de helft plus één te helpen, met twee dissidenten in de coalitiefractie die zo nu en dan zoet gehouden zullen moeten worden, en een minderheid in het controlerende orgaan waarvan het nog niet gezegd is dat die zich ook zal wijzigen in een meerderheid bij de eerstkomende verkiezingen in het voorjaar – als er de afgelopen jaren één constante factor was in de Nederlandse politiek, dan was het immers wel de wispelturigheid der kiezer.

Het is niet ons feestje dat kabinet, en ze zullen niet spreken namens ons. Wat eraan zit te komen aan maatregelen is een incoherent zootje dat links papt en rechts nat houdt – sociaal-economisch had het misschien wel veel rechtser gekund, dus dat is dan een meevaller, sociaal-cultureel had het zeker veel progressiever gemoeten, dus dat is tamelijk tragisch. Maar goed. Het spel en de knikkers. Er is sprake geweest van walgelijkheden in het baringsproces, en het kind is een gedrocht, maar het is allemaal keurig volgens de regels. Het zal dus moeten worden geaccepteerd. Knarsetandend. Onder protest. Met verbaal gesputter. We maken dan misschien plaats, maar we geven ons niet over.

Het is een nieuw begin. Zij die de jager waren, zijn nu de prooi geworden, en zij die de prooi waren, kunnen de verbale pijl en boog tevoorschijn halen en zich gaan oefenen in de offensieve retoriek. De Faustiaanse betovering van Wilders zal doorbroken worden.

Mark, Maxime, Geert: succes. Jullie zullen het nodig hebben.

Reacties (1)

#1 sander_1583

Zullen het zeker nodig hebben het is steeds kiezen tussen matige opties.

Blijven zitten is een pvda soc. ec. programma waar alleen SP PVDA en PVV blij mee mogen zijn

Opstappen komt de totale geloofwaardigheid niet ten goede.