Closing Time | Yes Sir, I Can Boogie

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik weet niet hoe het met u zit, beste Sargassiaan, maar ik heb, als de zomer zindert en de horizon ervan trilt, de boeren hooien, de leeuweriken hoog boven het veld hun gezang laten horen, de bijen en de hommels bloem in bloem uit kruipen, als de lindes hun bedwelmende geur verspreiden en de avonden zwoel en de nachten klam worden, dan heb ik wel behoefte aan een passende soundtrack. En dat is dan niet iemand die bezig is (vast met de beste bedoelingen) met een kapotte taperecorder, maar dan wil ik iets Zuidelijks.

In 1977 had het Spaanse duo Baccara een internationale hit met het nummer Yes Sir, I Can Boogie. De kreun, de hijg en de zucht speelde in de song geen onbelangrijke rol, net als het Engels dat met een zwaar Spaans accent gebracht werd. Van een lyricsvideo komt de volgende transcriptie van het intro:

Aaah, aah, aah, mmm, mmm, aah, aah (2x)

Visueel was het al een ander verhaal. Volgens wiki waren de dames flamencodanseressen voordat ze met hun zangcarrière begonnen. Maar dat zou je niet zeggen als je de houterige motoriek ziet. En bij de dames heb ik toch eerder associaties met de mevrouw die hier haar CIGO winkel drijft en de postbesteller die hier haar wijk loopt.

Maar die muziek!

Reacties (4)

#1 Karin van der Stoop

Oooh hahaha…ik was helemaal weg van die meiden. 6 jaar oud…luid “yes sir I can boogie” en “sorry I’m a lady” zingend en dat kreunen vond ik ook geen probleem…ik was al vroeg een dametje van plezier

  • Volgende discussie
#2 beugwant

Wordt dat houterige niet ook nog eens benadrukt door die gesteven pakken? Ik kan me die twee toch vooral voor de geest halen in zwart en wit negligé.

Gaan we zo het weekend in met macarena’s en andere zomerhits met bijbehorende dansjes? 💃 🕺
Die zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met de motoriek van meer dan aangeschoten buurvrouwen op de buurtbarbecue…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Frank789 - Reactie op #2

“… and in 2010 [Mateos] was living in Hamburg, where she worked as a dance instructor ”
Wiki Eng

  • Volgende reactie op #2
#2.2 M&M - Reactie op #2

Ik kwam erop doordat de beiaardier hier ter stede, de klanken van de Lambada hoog vanuit zijn toren over het plein strooide. Vanavond nog Grace Jones, daarna ga ik gewoon weer lekker naar Sonic Youth luisteren.

  • Vorige reactie op #2