Closing Time | Theo Koomen

Omdat zomers leuker zijn als de Ronde van Frankrijk niet pas in september is. En natuurlijk ook omdat de quatorze juilliet het leukst is als een gretige jonge Nederlandse wielrenner alle Fransen op achterstand rijdt op de berg der bergen, op de top der toppen, op de aankomst der aankomsten. Peter Winnen was pas vierentwintig toen hij op 14 juli 1981 op Alpe d’Huez bergkoning Lucien van Impe en Bernard Hinault het nakijken gaf. Morgen negenendertig jaar geleden.

 1. 1

  Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!

 2. 3

  @2:Wist je dat er ooit drie monumentale eiken zijn gekapt omdat die bij de finish in de weg stonden? Als de camera die hysterie perse wil vastleggen, filmt die het maar in de winter!

 3. 4

  @3: We hebben er monumentale tv voor terug gekregen, das de moeite zeker waard. En wat zijn drie eiken in verhouding tot de hele bossen die moesten wijken voor de snelwegen of omdat er zonodig een vliegtuig met schotelantenne moest kunnen opstijgen?

 4. 6

  @4: Whatabouterie. Daarbij: Die bossen die je noemt hadden van mij ook mogen blijven staan. Maar over een weg wordt tenminste nog voortdurend gereden en die Awacs vliegen ook af en aan. De finish van de AGR daarentegen duurt elk jaar maar een paar tellen. Daar hebben die eiken niet al die decennia, misschien wel eeuwen voor gegroeid.

  Wie zich met sport wil bezighouden moet het zelf beoefenen en zich niet (vaak voor veel geld) vergapen aan andermans prestaties. Ik heb vroeger enthousiast gewaterpolood en competitie gezwommen, maar je had me toen niet moeten vragen wie er in de nationale top zwom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren