Closing Time | Russen

Muzikant, schrijfster en columniste Aafke Romeijn verkondigt meningen in de krant (en soms op TV) die chauvinistisch/seksistisch-rechts bepaald niet bevallen, dus maakte ze kennis met een leger aan trollen die haar prompt een verkrachting door horden kleurlingen en een clitoridectomie toewensten.

Ze maakte er een snedige ‘ode aan de haters’ over, die muzikaal nog het meeste doet denken aan een kruising van Het Goede Doel met Kinderen voor Kinderen.

Overigens kan men dezelfde mob-mentality ook op links ontwaren, als men er oog voor heeft.

Social media, wie is er niet zuur van geworden?

 1. 2

  Aafke Romeijn is een brutaal meisje, dat bovendien ook nog meent overal verstand van te hebben. Die combi is gewoon lastig. Als je dan ook nog twittert, verdubbelen de problemen. Twitter is by far het aantrekkelijkste medium om anoniem te schelden. Via dat medium kan je namelijk niet genuanceerd zijn. Verder had mevrouw Romeijn kunnen weten dat twitteren wordt gedaan door “bepaalde types” (bedankt Theo Maassen) met een affectiestoornis uit hun jeugd en die dit voortdurend willen compenseren. Verder heeft het eigenlijk helemaal geen belang. Als je graag in een rioolbuis loopt, moet je niet zeiken dat het stinkt.

 2. 4

  @2 Dit is een argumentatie van het niveau:

  Waarom danste ze dan ook zo geil in dat korte rokje tussen de halfdronken truckers in een achterzaaltje van de bar? Tja, dan moet je ook niet gek opkijken dat je wordt verkracht.

  Ook wel: blaming the victim.

 3. 6

  @2: een vrouw van 30 ‘meisje’ noemen komt een beetje zielig over. Of zou jij het fijn vinden als anderen jou ‘kereltje’ noemen, mannetje?

 4. 7

  @5 Je bent geen haar beter dan de fundamentalistische imam die na de massa-aanrandingen in Keulen mispelde dat dit allemaal niet gebeurd zou zijn als die vrouwen niet in strakke spijkerbroeken en rokken zo laat nog over het stationsplein wandelden, maar dat heb je zelf vermoedelijk niet eens door.