Closing Time | Ronnie en The Ronnies – Beestjes

Foto: Ted (cc)
Serie: ,

Déze mag natuurlijk niet ontbreken in de serie drugs van Closing Time. Ik kwam erop door een bizar gesprek in een groepsapp over, nou ja beestjes dus. Dat had in dit geval niets met dronkenschap te maken (ik heb het bewijs gezien dat er écht beestjes waren), maar de associatie was natuurlijk snel gemaakt. We werden er allemaal vrolijk van, want o heerlijk jeugdsentiment. Heel grappig ook dat de groep zich Ronnie en The Ronnies noemde, dus niet “and” maar wel “the”. De heerlijke kneuterigheid van de jaren ’60. En het blijft een grappig liedje.

Reacties (4)

#1 Henk van S tot S

Inderdaad best een grappig liedje!
maar toch:

Om beestjes te kunnen zien moet je aardig gedronken hebben, c.q. je een delirium hebben gezopen.
Zie onder onthoudingen van deze site
N.B.
Als je het echt te bont hebt gemaakt kun je permanent ongemak van die beestjes krijgen.
Er is dan sprake van de “ziekte van Wernicke-Korsakov”.

Dat men gewaarschuwd is!
;-)

Een ander leuk drankje is een knekel wijn naar recept van Frankenstein
https://youtu.be/Qu1G2kfdy6A

Ziekte van Wernicke-Korsakov

  • Volgende discussie
#2 gronk

‘beestjes’ zien/voelen is iets wat vooral bekend is bij de ontwennigsverschijnselen van opiaten thuishoort. (de medische term daarvoor is ‘formication’, wat weer een totaal ander begrip is dan ‘fornication’)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 KJH

Kneuterigheid? Ik hoorde vanmorgen nog iemand op Radio 4 Richard Strauss afkondigen, met die eng-Duitse zachte ‘g’ in ‘Richard’ (dus ‘Rigard’ ipv ‘Riesjard’), maar vervolgens dus niet ‘Strauss’ op z’n Duits uitspreken (‘Sjtrauss’). Is dat kneuterig? Misschien.

Maar misschien is het wel ontzettend pretentieus en misplaatst mondain om te verwachten dat men altijd maar alles exact volgens het ‘buitenlands’ moet doen. Zie ook Engels als voertaal bij de studie Nederlands op de universiteit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 MrOoijer (Jan van Rongen)

Het was al snel weer De Ronnies – alleen op de eerste paar single staat “The”. De enige LP, Wilde Ronnies(https://www.discogs.com/Ronnie-En-De-Ronnies-Wilde-Ronnie/release/2399777) uit 1970 doet het nu goed onder verzamelaars – een eurootje of 100 voor een mooi exemplaar. Dus duik eens in de platenkast (van je ouders?).

  • Vorige discussie