Closing Time | Rhiannon Giddens

Mijn Closing Time-avonturen, waarin ik mijn muzikale ontwikkeling opnieuw ontdek en beschrijf, hebben af en toe een break nodig. Ik deed dat al met Booker T. Jones en Aretha Franklin, wegens de emotie van de dag. Want muziek is emotie, en o boy ik rakel nogal wat op in mijn zoektocht.

Soms heb ik gewoon zin in iets wat me nu opvalt. Een ontdekking die me verbaast, verblijd ende deugd doet, die ik graag met jullie wil delen.

Ik heb weinig woorden voor dit pareltje; geen idee wie ze is en geen behoefte om dat uit te zoeken. Omdat het soms lekker is even te genieten van de verwondering over iets nieuws, iets bijzonders, zonder bijgedachten. Is ze niet prachtig? De kracht van haar stem en het aparte geluid van de banjo. De wisseling van expressie op haar gezicht; je ziet haar plezier van het spelen, maar tegelijkertijd de ernst vanwege de tekst. Gewoon mooi.

 1. 1

  Soms heb ik gewoon zin in iets wat me nu opvalt. Een ontdekking die me verbaast, verblijd ende deugd doet, die ik graag met jullie wil delen.

  Ga daar vooral mee door en blijf zorgen voor verrassingen als dit “banjo-nummer.”

  N.B.
  Een van mijn favoriete banjo-nummers is:
  Dueling Banjos, waar van dit een van de uitvoeringen is.
  Oke, zonder zang en met wat weinig expressief, maar toch.
  :-)

 2. 5

  Zangeres en instrumentaliste van de Carolina Chocolate Drops – zwarte muzikanten van conservatoriumniveau die hillbillymuziek spelen. De laatste ontdekking die ik als deejay op de radio heb gedraaid, 2012.