Closing Time | Aretha Franklin

En weer is ons een muzikale held ontvallen. Gister overleed Queen of Soul Aretha Franklin op 76e jarige leeftijd aan kanker.

Hoewel haar carrière een paar keer flink inzakte, maakte ze altijd weer een comeback. Zoals met The Blues Brothers, een klassieker in huize Van der Stoop. Waarna het weer een tijdje stil was, tot ze met George Michael (voor wie een droom uitkwam met deze samenwerking) de knaller I Knew You Were Waiting maakte, overigens haar enige nummer-1 hit in Nederland. Ze werkte samen met de groten der aarde en heeft ook vele prachtige covers gezongen.

Aretha Franklin was de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame en kreeg daarna nog vele andere onderscheidingen. Ze laat dan ook een indrukwekkend oeuvre na (38 albums!), waaruit het moeilijk kiezen is. Ik koos daarom voor een van haar meer recente live-optredens (haar laatste zelfs?), omdat de reactie van het publiek hier boekdelen spreekt. Overigens een nummer van Carol King, gezongen ter ere van Carol King, die ook zichtbaar geroerd is.

Het boek van de Queen of Soul is voor altijd gesloten. Maar we kunnen wel lekker blijven teruglezen.