Closing Time | Retrouvailles Avec Le Froid

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik was een keer op een Americana / alt country festivalletje, en daar trad op als vreemde eend in de bijt Baptiste W. Hamon. Als je ‘m alleen zag was er niets aan de hand, tot hij begon te zingen. Baptiste W. Hamon zingt namelijk in het Frans. En dat had ik, op een incidentele cajunband uit Quebec of New Orleans na, nog niet eerder gehoord.

Op z’n platen maakt hij een rustige indruk, maar live vond hij het helaas nodig om een lief, zoet walsje (Peut-être Que Nous Serions Heureux) in een hardrock versie te brengen. Gast, wie denk je daar een plezier mee te doen?

En uiteraard heeft Baptiste ook een duet gezongen met Will Oldham / Bonnie Prince Billy: Comme la vi est belle

Reacties (1)

#1 Hans Custers

In Quebec heb je best veel Franstalige country en aanverwanten, meen ik. (Al ben ik ook weer niet zo goed ingevoerd dat ik meteen een lijstje met namen kan geven.) Misschien klinkt dat soort muziek in het Frans niet authentiek genoeg in onze oren, en krijgt het daardoor hier geen voet aan de grond?

Er zijn trouwens ook Fransen die Engelstalige americana maken. Er woont er zelfs eentje in Nederland. Ik heb jarenlang met hem mee mogen spelen.