Closing Time | Posthumous Forgiveness

Tame Impala heeft alvast een single uitgebracht van het aankomende album The Slow Rush, dat half februari uitkomt. Qua tekst en compositie zitten de eerste vier minuten goed elkaar. Daarna gaat het nummer via een bruggetje over in wat de epiloog moet voorstellen maar in feite een ander, veel saaier liedje is.

En waarom denken makers van elektronische muziek toch dat je niet hoeft te kunnen zingen om een lied ter gehore te kunnen brengen? De autotune trekt toch alles wel recht? Huur dan liever een werkloze zanger in. Die moet ook eten, tenslotte.

  1. 1

    Inderdaad. Na hooguit een minuut heb ik die autotune stop gezet. Niet om aan te horen.
    Ook op het beeldmateriaal is wel wat af te dingen. Het beeld schokt zo nu en dan alsof de trein over een wissel rijdt, maar de sneeuw dwarrelt alsof de trein stil staat. Daarbij: jongens met mangakapsels staren niet naar verkreukelde papieren briefjes. Dat moet minstens een strak e-readerscherm zijn.

  2. 2

    “Tame Impala heeft alvast een single uitgebracht”

    Niet goed opgelet Prediker; Er was al een nieuwe single van TI eind oktober : “It might be time”. Staat nog steeds hoog in de Afrekening van Studio Brussel. Of luister je nooit naar StuBru ?