Closing Time | Obsession

Foto: Ted (cc)
Serie:

Joywave is een Amerikaanse elektronische Indie band, met inmiddels diverse televisieoptredens op haar conto. Ik was vooral onder de indruk van deze collage van volmaakt geënsceneerde verwijzingen naar allerhande soorten B-films.

Reacties (2)

#1 Jip Beneck

Zodrá een lekker wijf in bikini een AK- 47 ter hand neemt zie ik in de ogen van veel mensen een raar soort gevoel van heimwee naar vervlogen tijden oprispen. Tijden dat je ongestraft kon kontenknijpen zonder #metoo, indianen hun land kon afpakken, met zwepen slaven bijeen kon drijven en zeehondjes kon doodknuppelen. Het Avontuur Het Wilde Westen, de Congo, James Cook en James Bond. Aaargghh, heerlijk heerlijk. In een lekke U boot dobberend op de Atlantische oceaan terwijl die vervloekte Engelse hyena’s je op de hielen zaten. En dan snavonds met wat maten erover gaan staan te lachen en roken en met een fles whisky aan de lip erbij en alsof er niks gebeurd was. Diep van binnen wou ik dat soms ook. U?

Oke: Andere Tijden. Vraag mij wel af of de meeste mensen misschien best wel door hadden dat ze verkeerd bezig waren, toen, maar óf te machteloos óf te dom waren er iets tegen te doen. Goed, ik heb het toch allemaal maar mooi gemist.

Voel me nu ineens net Roger Moore. Die viespeuk die met roos op de kraag nog een laatste keer een piepjong kunstschaatsstertje wou scoren. Triest he? Terwijl ik toch ooit was voorbestemd leeuwen te temmen: https://www.youtube.com/watch?v=LqQlCOmXuHM

  • Volgende discussie
#2 Prediker

Ik meen me te herinneren dat het kunstschaatstertje in For Your Eyes Only achter James Bond aanzat (ook al oogde die bijna oud genoeg om haar opa te zijn).

Moore was tijdens het filmen 54 jaar oud (en hij zou er nog twee Bond-films achteraan doen).

De scenarioschrijvers zijn zich dat ook bewust. Bond maakt zelfs de grap dat ‘ie als ze haar kleren weer aan heeft wel een ijsje voor ‘r zal kopen.

Frappant genoeg blijkt Bonds tegenspeelster in deze film maar een jaar ouder dan de actrice die het kunstschaatstertje speelt.

  • Vorige discussie