Closing Time | Last Night I Dreamt Of Mississippi

Foto: Ted (cc)
Serie:

Onlangs concludeerde Sjors in de comments onder een Closing Time, dat ik ‘vastgeroest zat in een nauwe, benauwde mainstreamblik.’ Gelukkig droeg hij gelijk een aantal suggesties aan om de rubriek wat minder benauwd te maken. O nee, dat deed hij juist niet. Maar bij deze, Sjors: niet van dat benauwde, noem jouw favoriete liedjes, en wie weet zie je ze terug als Closing Time. Dat doen we wel vaker. Daar zijn we niet kinderachtig in. Een klacht is een gratis advies tenslotte, dus horen we van je?

Maar omdat het woord ‘mainstream’ in mijn hoofd bleef hangen, kwam ik uit bij de rivier Mississippi. Een geweldige naam voor zo’n hoofdstroom: vier keer een i. Vier keer een s en twee keer een p. Zitten wij met onze Lek, Rijn, Maas, Aa, Dommel, Dinkel en Waal.

Enfin, hoe ik bij Nicolai Dunger kwam, dat weet ik niet meer, dus ik gok dat het de naam Will Oldham is geweest, waardoor ik ooit bij deze plaat ben gekomen. Heerlijk landelijk, een raderboot, een dobro, een viool een drummer met kwastjes. Relaxed. De song gaat nergens heen, ja, stroomafwaarts, maar dat bedoel ik niet. Het liedje kabbelt lekker chill door, even geen drukte. Go with the flow.

Reacties (2)

#1 Sjors

Toevallig gaf ik in het bewuste commentaar inderdaad geen suggestie, maar in talloze Closing Times heb ik aardig wat nummers, bands, linkjes, etc. gepost, dus veel plezier om door mijn comments te grasduinen. ;-)
Maar vooruit, ik ben de kwaadste niet. Tip van mij:Dordeduh. Link: https://www.youtube.com/watch?v=iBgwRBucY7g

[edit]Doet de [ url ] -tag het niet meer?

  • Volgende discussie
#1.1 Klaas - Reactie op #1

“Een nauwe, benauwde mainstreamblik” Tsja, wat wil Sjors? Het aardige van Closing Time is juist dat er zeer diverse bijdragen van diverse mensen te horen zijn, en als iemands genre toevallig niet jouw smaak is vind je het al gauw nauw en benauwd. Maar als je behoefte hebt om je geest te laten waaien is er meer dan voldoende gelegenheid om de roest er uit te kloppen. Voorzitter Mao zei het al: “laat honderd bloemen bloeien”. Best aardig boeketje bloemen uit Roemenië, overigens.