Closing Time | Concorde

Foto: Ted (cc)
, Serie:

Raymond van het Groenewoud verzuchtte in 1991 in de song Liefde voor Muziek: Zwijg me van de laatste kutband uit Engeland. (‘spreek me liever over Tina Turners onderkant’). Een tekst waar je tegenwoordig de cancelculture-beweging achter je aan kunt krijgen.

Maar toendertijd had hij gelijk natuurlijk. Elke week berichtte de Melody Maker wel over een band die dan de nieuwe Beatles zouden zijn. En elke week waaide er geruchten over het kanaal over weer een nieuwe sensatie. Ach ja, Engeland.

Verleden jaar las ik dus over zo’n nieuwe sensatie: Black Country, New Road. Ik vond het niet echt bijzonder. Maar laatst hoorde ik de single ‘Concorde’, en die bleef wel hangen bij mij.

Mandoline, blazer, orgel, een zanger die niet echt kan zingen, hij praat meer dan dat hij zingt. En normaal zou ik zeggen, kom op, drummer, iets creatiever. Maar nu vind ik dat simpele erg op z’n plaats.

En dan zit ik ook nog ‘ns 6 minuten gebiologeerd naar een libel, en kever en een sprinkhaan in een plastic zakje te kijken. Nu weet ik hoe een kikker of hagedis zich voelt.

Reacties (3)

#1 Bookie

Niet zo negatief over Engeland.

Ik ben sinds 2018 een soort van fan van de Nova Twins. Waren ze in een magazine opeens “to watch 2022”. Ik zo zeggen eindelijk.
https://www.altpress.com/features/22-in-22-the-regrettes-blackstarkids-wargasm-nova-twins-issue-402/

Laatste single
https://www.youtube.com/watch?v=p5iJPWy7CSc

  • Volgende discussie
#2 Hans Custers

Fijn liedje! Ik heb ook niet het idee dat Raymond zich zoiets voorstelde bij die laatste kutgroep uit Engeland.

En wat die drummer betreft, het zou niet de eerste keer zijn dat een drummer binnensmonds een songschrijver zit te vervloeken omdat die aankomt met zo’n ontzettend walserig walsje. Zie daar maar eens iets echt creatiefs mee te doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Sjors

Als je zo vastgeroest zit in een nauwe, benauwde mainstreamblik, dan lijkt het inderdaad of er niks meer van kwaliteit uit Engeland kwam/komt.

  • Vorige discussie