Closing Time | Janse Bagge Bend

Een tijd terug kwam een verzoek om wat minder Engelstalig en wat minder westers in de Closing Time. Wat dit ook is, het is géén Engels, en het is ook heel zuidelijk, en niet westers – enigszins afhankelijk van je perspectief natuurlijk.

Het is wel lekker. Janse Bagge Bend, De Mek, uit 1983 al weer. En nee, het is niet de eerste keer voor de JBB, maar dat mag de pret niet drukken.

 1. 1

  Ik mis wel een beetje de “loensende schoenenpoetser” spreekkoren uit het publiek die 35 jaar later traditioneel bij de live uitvoeringen van dit nummer horen. Geheimtip: Zorg dat je volgend jaar 23 augustus om 18 uur in Sittard in de spiegeltent staat (loop naar de markt en vraag daar verder).

 2. 2

  Schoolmeester Henk Steijvers verplaatst zich met de ’De Mek” (kledingfabriek Macintosh in Stein) in het lopende bandwerk.

  @1: O, vroeger ging die Spiegeltent op het St.Rosafeest om 14:00 open, om 14.11 zat die mudjevol en na twee uur volhouden in de smorende hitte begon om 16:00 de JBB te spelen.
  Gelukkig heeft de JBB een vast jaarritme van dorpsfeesten waar ze optreden, maar je zult er vrijwel altijd voor naar het Maasdal moeten afzakken.

  @Janos: stiekem had je natuurlijk gehoopt dat er een vette distortion op die toeters zou komen, hè?