Closing Time | Tijdgeest

Foto: Ted (cc)
Serie:

Begin jaren tachtig was het geen vrolijke boel in Nederland. De werkloosheid lag in zowel 1983 als 1984 boven de tien procent: nog flink wat hoger dus dan tijdens de laatste crisis.

Misschien dat het dus niet helemaal verrassend was dat de Limburgse formatie Janse Bagge Bend begin 1983 een aardig hitje scoorde met Sollicitere (de muziek is natuurlijk schaamteloos gejat van de Spencer Davis Group).

Het nummer bereikte nummer 8 in de Nederlandse hitlijsten: een primeur voor een Limburgstalig lied. In mei 1983 speelde de Janse Bagge Bend zelfs op Pinkpop.

Niet dat allemaal wat uitmaakte, natuurlijk, de Bom ging toch wel vallen:

Morgen maar weer eens mijn turquoise trui met schoudervullingen uit de kast halen…

Reacties (4)

#1 Bismarck

Schaamteloos jatten is een beetje de rode draad van Janse Bagge. Zoals ze nog 34 jaar later aan de kleinkinderen van hun eerste fans tijdens menig feestje in de tenten van Limburg en omgeving uitleggen, zijn ze zelf ook door de Kinks bestolen ;-)

  • Volgende discussie
#2 CK

Dat is geen schaamteloos jatten maar verbeteren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 gbh

En ik maar denken dat ze het gejat hadden van de Blues Brothers

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Dehnus

Even rekening houden, dat de werkloosheidcijfers zijn aangedikt, onder schoolverlaters is die gigantisch hoog. Verder geven de Marokkaanse werklozen de Autochtonen de schuld en de Autochtonen de Marokkanen en zo verder.

Kortom de VVD heeft met haar zusterpartijtje de PVV goed ge stigmatiseert en en verdeeld. En kunnen daarom gewoon lekker door hersen. Want de IDIOTEN (en dat zijn jullie daar in de lage landen met zijn allen), geven elkaar wel de schuld. En de VVD maar lachen gieren en brullen.

  • Vorige discussie