Closing Time | Incantation

Foto: Ted (cc)
Serie:

Het is al weer een tijdje terug dat we hele lompe old school death metal hadden hier. Zonde, eigenlijk. Daarom nu een lekker moppie Incantation, met als belangrijkste herkenningspunt de strot van de zanger, die een intens diep en laag gegrom voortbrengt. Verder is het heel prima, wat rommelige, snelle en afwisselende muziek. Voor de liefhebbers van obscure death uit begin jaren ’90 uit de VS – er móeten er gewoon een paar van zijn op deze site. Toch?

Reacties (5)

#1 Rolands.

Geen liefhebber van de muziek, maar wel liefhebber van iemand die eigenwijs en volhardend obscure death metal blijft promoten (alle death metal is obscuur in mijn oren).
Dus toch +1.

  • Volgende discussie
#1.1 Janos - Reactie op #1

Dank :)

  • Volgende reactie op #1
#1.2 Hans Custers - Reactie op #1

Goed punt. Ik doe mee.
Maar het blijft wel takkeherrie.

  • Vorige reactie op #1
#2 Prediker

…met als belangrijkste herkenningspunt de strot van de zanger die een intens diep en laag gegrom voortbrengt

Nou ben ik slechts een leek, maar in mijn beleving klinken alle deathmetalbands zo.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Janos - Reactie op #2

Ah, er zijn grote verschillen hoor. Incantation heeft echt heel lage zang – dermate laag dat het bijna eentonig dreigt te worden als je een heel album luistert, als ik kritisch ben. Als je het vergelijkt met andere obscure metal die ik hier een tijdje terug deelde valt op dat de zang flink hoger is: https://sargasso.nl/closing-time-resurrection/ Vergelijk het bijvoorbeeld ook met de totaal unieke strot van John Tardy van Obituary (https://sargasso.nl/closing-time-obituary/ ) of de meer schreeuwende grunts van Entombed (https://sargasso.nl/closing-time-vaarwel-lars-goran-petrov/ ), of de hoge, bijna krijsende tonen van een Deceased: https://sargasso.nl/closing-time-deceased/

De variatie is schier oneindig!