Closing Time | Hard times of old England

Foto: Ted (cc)
Serie:

Dat het ‘up’ vaak ook ‘down’ is met Engeland is al jaaaaaren bekend. De folkrock band Steeleye Span zong er al over.

Ja, ja ,jarig…>>>

De 50-jarige Steeleye Span gaat in november op verjaardagstournee en van 14 tot en met 17 november doen ze ook de ‘lowlands of holland’ aan en wel in Zwolle (Hedon), Tilburg (Concertzaal Theaters Tilburg), Hoofddorp (Duycker) en Den Haag (Paard).

Ongetwijfeld zullen spelen ze dan ook hun vrolijke ‘All Around My Hat’, bij mijn weten de enige grote hit die de band heeft gehad. Hety kwam een jaar eerder uit dan ‘Hard times in old England’, wat dan weer aantoont dat een aardig upbeat folkritme niet elk nummer hoog in de hitlijsten doet belanden.

Reacties (5)

#1 anoniemous

50 jaar. Jezus, ik kan me nog herinneren dat all around een hit was. Dat is dus 41 jaar. Wat doe ik hier eigenlijk?

  • Volgende discussie
#2 Karin van der Stoop

@1: Kweenie, een lekker nummer luisteren? Leeftijd is toch niet belangrijk joh. Ik kende het niet, ben dan ook wat te jong waarschijnlijk. Maar ik vind het ook een erg prettig nummer. Bovendien is het helemaal bon ton voor ouwe lullen om nog te touren, and why not? Bezig blijven houdt de mens jong van geest, en zo lang het publiek het vreet is er nix aan de hand. Jonge muzikanten vinden het blijkbaar ook leuk, kijk naar de violiste. Mooi toch.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 su

Voor Brexit lijkt mij Rogues in a Nation toepasselijker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Rigo Reus

Steelye Span, ja, die ken ik. Rond die tijd dat die folkband die hit had, was ik jarig en had op mijn verlanglijstje een LP staan van de band Steely Dan. Mijn zus destijds, nog steeds mijn zus, totaal niet thuis in de muziek, gaf me dus die die plaat…… van Steeleye Span. Gefeliciteerd!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 sikbock

@4: Steely Dan is een stuk beter te pruimen. In het kader van de verwerking: https://www.youtube.com/watch?v=jmdiKePVUy8

  • Vorige discussie