Closing Time | Gorefest

Foto: Ted (cc)
Serie:

Het is godverdomme treurig dat er aandacht voor gevraagd moet worden, anno 2019. Maar as we speak wordt in Amerika abortus in verschillende staten verboden, waarbij zelfs de doodstraf opgelegd kan worden voor het (laten) uitvoeren van een abortus. Waarbij de bizarre situatie ontstaat dat, in het geval van abortus na verkrachting of incest, de niet-moeder of de arts hogere straffen kunnen krijgen dan de verkrachter / incestpleger. Ook in Nederland staan tegenwoordig hufters vrouwen lastig te vallen bij abortusklinieken. En, het zal ook eens niet, Neerlands eigen radicaalrechts springt op de bandwagon en keert zich tegen abortus… en euthanasie, en werkende vrouwen in het algemeen. Nee, geen link, want al veel te veel aandacht.

Gorefest legt het u nog één keer uit:

What’s the right of the unborn child

When it will destroy its mother’s life?

None!!!

Overigens is Gorefest, ook in hun vroege ‘brute death’ periode, wel meer van de goede en maatschappijkritische teksten.

De all time klassieker Glorious Death blijft een briljant anti-oorlogsnummer, naast ‘gewoon’ een briljant nummer.

Uit de hoogtijdagen van de Nederlandse death metal scene. Leve Gorefest. En weg met vrouwenhatende engnekken (maar dat spreekt vanzelf).

 

Reacties (5)

#1 beugwant

Als ‘ze’ republikeinen op Koninginnedag op een achterafpleintje laten demonstreren, dan moet het toch ook mogelijk zijn die zeloten tegenover het honk van een motorclub of zo te laten demonstreren en zo de ingang van de kliniek vrij te houden?

  • Volgende discussie
#2 Janos

@2 je zou zeggen van wel… ik zag op Twitter wel een formulier rondgaan waarmee je je als vrijwilliger aan kan melden om vrouwen te begeleiden, zodat ze niet zo veel last van die zeloten hebben. Ik heb er geen tijd voor, maar vond dat wel sympathiek. ik heb helaas geen link opgeslagen, anders had ik ‘em hier gedeeld.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 gronk

@1,@2: dat is dit linkje , met het aanmeldformulier om te dames die naar een abortuskliniek te gaan te begeleiden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Janos

@3 thnx!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 lmgikke

Een paar jaar geleden is er een gedachte expiriment opgezet dat de hypocrisie goed weergeeft en waarop de anti abortus lobby nog geen antwoord op heeft:

“Whenever abortion comes up, I have a question I’ve been asking for ten years now of the ‘Life begins at Conception’ crowd. In ten years, no one has EVER answered it honestly,” Tomlinson tweeted.

He goes on to explain a scenario whereby you are in a fertility clinic when the fire alarm goes off. Before you escape, you have the option to save either a five-year-old child who is pleading for help, or a container of 1000 viable human embryos.

“Do you A) save the child, or B) save the thousand embryos?“ he asks.

“There is no ‘C.’ ‘C’ means you all die.”

Als je het leest, dan snapt iedereen (niet iedereen zal het erkennen, maar weet het donders goed) dat je het 5 jarig kind red. Daarmee geef je dus aan dat 1000 embryo’s niet gelijk zijn aan 1 vijf jarig kind.

En als je het doortrekt, is masturbatie voor een man gelijk aan massamoord.

  • Vorige discussie