Closing Time | Crowded House

Foto: Ted (cc)
Serie:

Crowded House ging in 1996 ter ziele, om in 2006 weer uit het graf op te staan. Dat heb ik eerlijk gezegd van Wiki, want het was me totaal ontgaan. De gebroeders Finn hebben nauwelijks een deuk in een pakkie boter geslagen sinds ze hun succesvolle band hebben opgedoekt. Misschien dat Neil daarom nu met Fleetwood Mac op tour gaat.

Niettemin koester ik het album Woodface al sinds jaar en dag. Ik weet niet wanneer ik Crowded House zo goed ben gaan vinden. Lange tijd was het gewoon zo’n band die ik op de radio hoorde en lekkere liedjes maakte, maar waar ik verder niet veel aandacht voor had.

Misschien kwam het door mijn vriend, die ik het nummer Weather With You in ’95 zag spelen met zijn band. Doet ie nog steeds trouwens, met dezelfde band. Ik krijg nog altijd een beetje slappe knieën als ik dat intro hoor. Maar dat vind ik zeker niet het beste nummer van het album. Er staan wel wat nummers op die ik wat minder vind, maar eigenlijk niet één die ik echt kut vind. Nou ja, het einde is wel naatje, the mother fuckers hebben na het laatste nummer een “hidden excerpt” gezet dat echt rete-irritant is. Na 30 seconde stilte krijg je een soort kakofonie te horen. Maar dat is snel genoeg weg geklikt.

Om dit nummer moet ik altijd lachen. Maffe tekst. En ik vind die tweede stem erg lekker klinken. Er is helaas geen clip van en in de live-versies valt die tweede stem een beetje weg, dus ik heb maar eens gekozen voor een lyrics-versie.

 

Reacties zijn uitgeschakeld