Closing Time | Brittany Howard (en Terry Crews)

Brittany Howard zou je kunnen kennen van Alabama Shakes, een graag geziene gast in de Late Night Shows in de VS. Maar zoals je op haar Wiki-pagina kunt lezen, timmert ze behoorlijk aan de weg met andere samenwerkingsverbanden. En nu dus ook solo.

I just wanna stay high staat al langer op mijn playlist, omdat het zo’n lekker laid back nummer is. Maar vooral ook vanwege de video. Hoewel ik muziek voornamelijk luister, trekt deze toch vaak mijn oog, als ie op staat.

Dat is te danken aan de hoofdrolspeler. Zoals iemand in de reacties treffend zegt: “I’m a simple man, I see Terry Crews in the thumbnail, I click.” Terry Crews is een acteur, onder andere bekend van de maffe serie Brooklyn Nine Nine (maar echt heel maf, zo stom dat het gewoon weer leuk is).

In de clip speelt hij een fabrieksarbeider die klaar is met het werk, en onderweg naar huis de hele tekst van het nummer meezingt. Dat heeft een geinig effect, de hoge stem van de zangeres staat in schril contrast met deze grote zwarte man. De ritmische grapjes met de figuranten zijn ook leuk, net als de paar cameo’s van Brittany zelf. Alsof de hele wereld in sync is met Terry en het nummer dat hij vol overtuiging aan het zingen is. Ergens verwacht je dat dit helemaal mis moet gaan.  But nope. It has a happy ending. Ook wel eens lekker.