Closing Time | Brian Wilson

Foto: Ted (cc)
Serie:

Brian Wilson behoeft geen introductie: het artistieke brein achter de Beach Boys, die zijn leven lang al worstelt met een haperend gehoor en daardoor ongebruikelijke muzikale keuzes heeft gemaakt, die steeds weer goed uitpakten. Een man die tevens worstelt met mentale problemen en enkele jaren niet in staat was tot een normaal sociaal leven, eindeloos verblijvend in zijn bed.

Dat weerhield hem er niet van de draak met zichzelf te steken. In het filmpje van Surfin’ U.S.A. dat u hierboven aantreft, wordt hij letterlijk van het bed gelicht en de rest moet u zelf maar zien, zoals u ook zelf het aantal verwijzingen naar Wilsons liedjes maar moet tellen.

Brian Wilson, die overigens een hekel heeft aan surfen, wordt morgen vijfenzeventig.

Reacties (3)

#1 willem visser

Beach Boys; Brain Wilson. Ik ben een groot liefhebber van zijn werk. Dit filmpje is natuurlijk een parodie. Maar zelfs het nummer ‘Surfin USA’ is al een klein meesterwerk.
Dan dit: https://www.youtube.com/watch?v=lIpVInJdQkQ

  • Volgende discussie
#2 Inkwith Barubador

Wat is dat voor rare mode: zeggen dat iemand geen introductie behoeft en het dan toch doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Jona vond dat deze man eigenlijk geen introductie zou moeten behoeven, maar wist waarschijnlijk beter (er lopen hier nu eenmaal ook mensen rond die ná de jaren ’60 geboren zijn).

  • Vorige discussie